Contacteer Ons

Voorspellingen

Zwitserland vs Nederland Voorspelling – EK Voetbal Vrouwen 2022

Zwitserland vs Nederland voorspelling EK vrouwen 2022
Zwitserland vs Nederland Voorspelling  – EK Vrouwenvoetbal
Aftrap: Zondag 17 Juli, 21.00 uur – Bramall Lane, Sheffield

Zwitserland vs Nederland Voorspelling EK voetbal vrouwen

De derde en laatste groepswedstrijd voor het Nederlands dameselftal vindt plaats op zondag 17 juli om 17.00 uur in Sheffield. Nederland moet winnen om 1e te worden in groep C en zo het sterke Frankrijk te ontlopen.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Zwitserland kan alleen met een overwinning op Nederland en een overwinning van Zweden op Portugal nog doorgaan naar de volgende ronde. 

Er staat dus genoeg op het spel voor Zwitserland vs Nederland op 17 juli. Hieronder lees je meer over de vorm van beide landen, het laatste nieuws en natuurlijk onze voorspelling.

Zwitserland teamnieuws

De damesploeg van Zwitserland wist vriend en vijand te verrassen door in de eerste 5 minuten van hun eerste wedstrijd tegen Portugal direct 2 keer te scoren. Uiteindelijk wisten de Portugese vrouwen de stand gelijk te trekken en hield Zwitserland maar één punt over. 

Ook in de tweede wedstrijd tegen de Zweedse vrouwen kwam Zwitserland goed voor de dag. Weliswaar kwam de ploeg van Nils Nielsen op achterstand, maar de Zwitsers wisten niet lang daarna voor de gelijkmaker te zorgen. Uiteindelijk wist Zweden toch nog met de 2-1 te winnen.  

Tegen Nederland kan Nils Nielsen over een geheel fitte selectie beschikken. Hij zal dus met dezelfde 11 dames starten als afgelopen woensdag in de wedstrijd tegen Zweden.

Nederland teamnieuws

Nederland kreeg in de eerste wedstrijd tegen Zweden al een zware domper te verwerken door het uitvallen van keepster Sari van Veenendaal. Tot overmaat van ramp liepen Stefanie van der Gracht en Aniek Nouwen ook nog blessures op. 

En of dat nog niet genoeg was, moest sterspeler Vivianne Miedema de wedstrijd tegen Portugal voorbij laten gaan vanwege COVID.

Door al deze omstandigheden wist Nederland toch knap te winnen van Portugal met 3-2 door een prachtige goal van Daniëlle van Donk. Bij vlagen liet de Europese titelhouder eindelijk zien waarom ze tot de beste landen van de wereld behoren.

Tegen Zwitserland zal Vivianne Miedema hoogstwaarschijnlijk weer van de partij zijn. Daarnaast is het voor Mark Parsons te hopen dat Stefanie van der Gracht en Aniek Nouwen op tijd hersteld zijn voor aanstaande zondag.

Onderlinge resultaten

Beide landen speelden 2 keer eerder tegen elkaar. Dit was voor de kwalificatie voor de wereldkampioenschappen in 2018. Beide keren wisten de Nederlandse Leeuwinnen eenvoudig Zwitserland opzij te zetten.

De eerste wedstrijd eindigde in 3-0 en de tweede wedstrijd eindigde in 4-1 voor Nederland.

Wedtips Zwitserland vs Nederland EK Vrouwenvoetbal 2022

De ploeg van Mark Parsons is het aan zijn stand verplicht om te winnen van Zwitserland. De Zwitserse dames boden goed tegenstand tegen Portugal en Zweden. Oranje mag Zwitserland dus zeker niet onderschatten.

Alleen met een ruime overwinning weet Nederland de eerste plaats in groep C te veroveren. Dit zou heel goed zijn voor het verdere verloop van het toernooi, omdat het sterke Franse elftal dan ontlopen wordt in de knock-out fase.

Uiteindelijk verwachten we dat Nederland met ruime cijfers van Zwitserland zal winnen. Immers zonder sterspeelster Miedema wist Nederland te imponeren tegen Portugal. Met Miedema erbij zal Zwitserland dus een eenvoudige prooi moeten zijn.

Wedden op Zwitserland vs Nederland

De quoteringen voor onze wedtips voor Zwitserland vs Nederland zijn afkomstig van Bet365 Nederland.

🏆 Nederland wint (1.40)

🥅 Beide teams scoren: Nee (1.72)

⚽ Totaal doelpunten: meer dan 2.5 doelpunten (1.70)

🥅 Lieke Martens scoort (2.20)