Contacteer Ons

Slots

Yeti Battle of Greenhat Peak

 

Thunderkick heeft Yeti Battle of Greenhat Peak uitgebracht in Oktober 2020. De gokkast heeft een RTP van 96.10% en 11 winlijnen over 5 rollen met 3 iconen. De minimale inleg is €0,10 en de maximale inleg bedraagt €100. Het spel is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en tablets, wat een goede zet is geweest van Thunderkick.

Hoe ziet Yeti Battle of Greenhat Peak eruit?

De naam doet vermoeden dat er een epische ‘battle’ aan zit te komen, maar onze eerste indruk van de gokkast is vrij vredelievend. Op de achtergrond zien we een hutje in de bergen aan de linkerkant, met een hekwerk en “verboden voor groene hoedjes” bord aan de andere kant. De voorgrond is de mat bruine slotmachine, met een aantal wild tabs, waarover we later meer vertellen.

Uiterlijk
We zien iconen die overal terugkomen, die helaas het thema een beetje doen verdoezelen. We zien een gedraaide wortel, welke als scatter dient en daarnaast hebben we nog de man met de groene hoed die als wild dient. De yeti uit de naam is eigenlijk samen met deze iconen het enige wat het thema maakt en de rest is generiek. 

Muziek en geluid
De muziek had heel leuk kunnen zijn, ware het niet dat het alleen bij het indrukken van de spinknop te horen is. We kunnen niet alles hebben en het wordt redelijk goed gemaakt in de free spins bonusronde. Hier draait de muziek wel lekker door en komt het thema meer tot zijn recht.

Hoe wordt Yeti Battle of Greenhat Peak gespeeld?

Het spel bestaat uit rollen met een formaat van 5×3 en daarop dien je van links naar rechts winlijnen te scoren. De groene hoedenman wild kan je daarbij helpen, door alle iconen die je nodig hebt voor een winlijn te vervangen. 

Wild Attack
Elke keer als je twee wortels draait trigger je de wild attack, welke je wortels geeft tot je de tab +1 wild, +2 wild of +3 wild tegenkomt, welke willekeurig 1, 2 of 3 wilds op het speelveld plaatst. Het doel van de wild attack is om bij ‘Bonus’ uit te komen, deze geeft je namelijk 10 free spins. Als een wild geen winlijn vormt, zal deze sticky worden totdat hij wel een winlijn maakt. Bij 3 of meer scatters, kom je in de free spins ronde terecht, waarover hieronder meer. 

Iconen
De symbolen van Yeti Battle of Greenhat Park zijn in aflopende volgorde, de groene hoeden man, de yeti, de meloen, de citroen, de kers, A, K, Q en de J. 

Besturing
De layout van de slot is lekker eenvoudig, met aan de rechterkant de spin- en inlegknoppen en aan de linkerkant de geluidsinstelling en de speluitleg met paytable.

yeti battle of greenhat peak

Bonussen

De bonussen van de kast bestaan uit het vergaren van verdraaide wortels, waarna de yeti in de bonusronde zijn aanval uit gaat voeren (althans, zo lijkt het). De scatters geven je extra free spins en de wilds worden door middel van zoeklichten op een willekeurige plek op het speelveld gezet. De wilds bevriezen meteen en blijven gedurende de volgende ronde staan. Hierdoor kun je lekker veel binnen harken en wordt de bonusronde al snel belonend. 

Tijdens de bonusronde kunnen er naarmate je in een hogere ‘wild tab’ komt steeds meer wilds aan het scherm toegevoegd worden. Zolang deze geen winlijn vormen blijven ze rustig staan, waardoor de kans op een uitgebreide winlijn steeds groter wordt.

Wat vinden wij van Yeti Battle of Greenhat Peak?

Wat een enerzijds erg leuk spel is, had anderzijds nog leuker kunnen zijn als ze meer aandacht hadden geschonken aan het thema van het spel. De yeti wil wortels pikken van de groene hoeden man en dat zou moeten resulteren in een epische battle. Het idee van de gokkast is erg leuk, maar we hebben het idee dat het thema best wat beter uitgevoerd kon worden. 

Het spel zelf is solide en speelt lekker weg. Mocht je in een minder serieuze bui zijn en een gokje willen wagen, is dit een gokkast waar je je geld gerust aan kunt spenderen. Je kan hem natuurlijk hier ook eerst even gratis proberen voordat je naar het online casino stapt.