Contacteer Ons

Slots

Wild Seas

 

Yohoo en een paar flessen rum voor deze slotmachine vol met piraten van Elk Studios. De slot kent een RTP van 96.3% met een middel volatiliteit. Er zijn 178 winlijnen op een minimale inleg van €0,20 en maximale inleg van €100. Wild Seas heeft 5 rollen met elk 4 iconen en de maximale uitbetaling is 178.000 coins, dat is een flinke schatkist vol!

Hoe ziet Wild Seas eruit?

Wild Seas van Elk Studios is, zoals de naam al doet vermoeden, slotmachine met een piraten thema. In de ware stijl van Elk is ook deze slotmachine weer een pareltje van een spel qua uiterlijk.

Uiterlijk
Op de achtergrond van het kaderloze spel, zien we een schatkaart met een eiland met een grote schedel, een volgelopen vulkaan en een haven. Dit alles in ongelooflijk detail en prachtige matte kleuren, zoals we van deze uitgever gewend zijn. 

Het spel zelf heeft kraakheldere iconen in de meest felle kleuren. De afbeeldingen op deze iconen zijn prachtig getekend en vol van karakter. We wisten alleen niet wat de munt van Cthulhu in het spel deed, maar bedachten later dat het waarschijnlijk een Kraken is.

Muziek en geluid
De muziek is echter niet wat we van een Elk Studios productie verwachten. Deze is wel doorlopend, maar wat tam voor wat het thema doet omschrijven en dit hebben we wel eens beter gezien. Dit wil niet zeggen dat de muziek niet mooi is, maar het is niet avontuurlijk genoeg en wat aan de stille kant.

Hoe wordt Wild Seas slot gespeeld?

Wild Seas speelt als vele andere slotmachines, het is namelijk de bedoeling is om winlijnen vanaf links te scoren. Je probeert de scatters en wilds te vinden, welke de winlijnen verder uitbreiden of een minigame starten. Hoe meer iconen je aaneensluitend vindt, hoe meer winlijn je uitbetaald krijgt. Met 178 winlijnen is het niet heel lastig om ze te vinden.

Besturing
De layout van de slot is super makkelijk. Rechtsboven vinden we de autoplay knop, rechtsonder de spinknop, linksonder de inlegselector en linksboven de instellingen en opties van de kast. De knoppen zijn doorzichtig, zodat je veel van het spel en de achtergrond mee kunt krijgen. 

Iconen
De Iconen zijn in aflopende waarde de vrouwlijke piraat, de gouden, zilveren en bronzen munt met daarna de rode, blauwe en groene piraat.

Wild Seas

Bonussen

Wild Seas kent drie verschillende soorten Wilds, waarvan er eentje ook meteen als de scatter fungeert. De andere wilds komen tevoorschijn in de minigame.

Free spins minigame
Als je twee keer een Wild seas wild tevoorschijn krijgt, wordt er een minigame gestart welke dienst doet als het bonusspel. Eerst wordt bepaald wie je tegenstander is en daarna komen er van rechts naar links een rij zogenaamde ‘sailing wilds' het spel binnen. Dit zijn wilds die van rechts naar links varen en achterna worden gezeten door piratenschepen.

Bij elke spin wordt er door de piratenschepen op de wild geschoten. Als een wild drie keer is geraakt zinkt de boot en wordt het een sticky wild schatkist. Op deze manier kan de maximale jackpot van 178.000 coins worden gewonnen!

Wat vinden wij van Wild Seas slot?

Voor elke andere fabrikant dan Elk studios, zou de kwaliteit van de slot een mijlpaal moeten zijn voor de volgende generatie. Voor een slot van Elk studios valt deze wat tegen. Dit is wellicht omdat ze zelf de lat al zo hoog leggen dat het moeilijk is om te overtreffen.

Al me al is dit dus een heel solide spel welke je zeker geprobeerd moet hebben. De minigame free spins zijn erg leuk en de animaties en geluid zijn weer eens prima in orde!