Contacteer Ons

Slots

Wild Cat Canyon

 

NextGen gaming heeft met Wild Cat Canyon een komische slot met 25 winlijnen en 5×3 symbolen uitgebracht. De gokksat kent een wild symbool, multipliers, scatters en free spins. De minimale inleg is met €0.01 extreem laag en de maximale inleg is slechts €10. Het spel heeft een RTP van 95.46% en een onbekende maximale uitbetaling.

Hoe ziet de Wild Cat Canyon slot eruit?

De Wild Cat Canyon gokkast heeft een cartoonachtig uiterlijk, welke vanaf het begin meteen opvalt. Felle kleuren en schreeuwende tekeningen zetten meteen de toon. De achtergrond van de slot laat de Canyon uit de titel zien, waardoor het spel een Western thema krijgt.

Muziek en geluid
De muziek en het geluid zijn niet wat we verwacht hadden en passen niet bij de komische tekenstijl van het spel. Naast het feit dat het allemaal erg standaard is, laat de kwaliteit ook nog eens te wensen over. 

Als je een tijdje niets doet verandert de slot in een doodse stilte, waardoor je het idee hebt dat het spel niet meer werkt. Gelukkig heb je de mogelijkheid om zonder geluid te spelen, wat we dan maar hebben gedaan. Zeker een gemiste kans van Nextgen!

Hoe wordt de Wild Cat Canyon gokkast gespeeld?

De bedoeling van de slot is om zoveel mogelijk winlijnen van links naar rechts op het scherm te scoren. Je wordt hierbij geholpen door de Wild Cat, welke als Wild fungeert. Dit symbool komt alleen voor op rollen 2 en 4 en vervangt alle andere symbolen om je winlijnen uit te breiden. De pootafdruk geldt als scatter en geeft je recht op free spins en een geldbedrag, waarover je hieronder meer kunt lezen.

Iconen
De iconen zijn in komische stijl en kunnen in sommige gevallen met elkaar worden gecombineerd om winlijnen te maken. Van hoog naar laag zien we de vogel, de geit, de cactussen, de slang en de A, K, Q en J. De slang en cactussen kunnen met elkaar gecombineerd worden, net als de A & K en de Q & J. Hierdoor heb je meer kans op winlijnen, wat een leuke extra dimensie aan het spel geeft.

Besturing
De besturing is erg minimalistisch, waarbij we aan de rechterkant alleen de spinknop en de inlegselector vinden. Achter de menuknop vinden we nog de mogelijkheid om autospins in te stellen en het aantal winlijnen te verhogen of verlagen. Hier vind je ook de muteknop, voor het geval de muziek je ook niet bevalt.

wild cat canyon

Bonussen

Als je minimaal drie pootafdrukken hebt weten te verzamelen zal je worden doorverwezen naar een keuzescherm voor de bonusronde, waarbij je uit drie opties kan kiezen:

  • 15 free spins met een 3x multiplier
  • 10 free spins met een 5x multiplier
  • 5 free spins met een 10x multiplier

Als je tijdens de bonusronde nog eens minimaal drie pootafdrukken draait wordt er een nieuwe bonusronde toegekend, welke begint nadat je huidige spins op zijn.

Wild Cat respins
Elke rol met een wild zal tijdens de free spins vastgehouden worden, terwijl alle andere rollen opnieuw worden gespind. Deze respin geeft je de mogelijkheid om je winlijn aan te vullen en kan ook opnieuw geactiveerd worden als je nog een wild weet te draaien.

Wat vinden wij van de Wild Cat Canyon gokkast?

Al met al moeten we concluderen dat Wild Cat Canyon van Nextgen een prima slot is, waar een aardig zakcentje mee te verdienen valt. We zien graag bonusrondes met verschillende keuzeopties, waardoor je zelf kan bepalen hoeveel risico je neemt en hoe hoog de beloning kan zijn.

De komische tekenstijl zorgt ervoor dat het spel langere tijd leuk blijft, zeker in combinatie met de bonusronde en de respins die je hierin kan krijgen.

De slotmachine heeft echter een grote ‘maar' en dat is de muziek, als je hier doorheen kan kijken of zonder geluid speelt is Wild Cat Canyon zeker een aanrader!