Contacteer Ons

Slots

Who Wants to be a Millionaire Megaways

Dit spel van Big Time Gaming is gebaseerd op het spel op TV, waar je een aantal vragen moet beantwoorden om kans te maken op een miljoen euro. De slotmachine heeft een RTP van 96.27% met hoge volatiliteit en een totaal van 117.649 winlijnen. Het spel heeft een minimale inleg van €0,20 en een maximale inleg van €10, wat opvallend laag is voor een spel wat draait om een hoofdprijs van 1 miljoen euro.

Hoe ziet Who Wants to be a Millionaire slot eruit?

De gokkast ziet er op de achtergrond precies zo uit als de set van de show met gelijknamige titel, een Tron stijl belichting met een cirkel in het midden waar de actie van de slot zich afspeelt. De kast kent 6 rollen met elk 2 tot 7 iconen en een extra horizontale rol met 4 iconen om het aantal winlijnen omhoog te pompen. 

Uiterlijk
De iconen van het spel zijn verdacht standaard en toch uniek aan dit spel, evenals de inkleuring van de standaard kaart iconen. Het logo van Who Wants To Be A Millionaire is meteen de scatter. De wild is de de regenboog met een vraagteken in het midden. Alles past verdacht goed bij elkaar en als de winlijnen weggaan, klappen ze uit elkaar in een gouden vuurwerkje. 

Muziek en geluid
Het geluid is duidelijk, helder en bijzonder eentonig. Het is het deuntje van de tv versie, maar dan verkort om het een loopje te maken, wat niet heel goed is gelukt, want deze wordt per spin geactiveerd. Het kan dus zijn dat de loop ineens opnieuw gestart wordt als hij nog niet op het juiste punt is en dat zat ons een beetje dwars. Verder passen de muziek en het geluid natuurlijk wel perfect bij het thema en stijl van de gokkast.

Hoe wordt Who Wants to be a Millionaire slot gespeeld?

Ondanks dat het een megaways kast is, speelt deze machine ook gewoon van links naar rechts winlijnen weg. Drie scatters zetten je in de hotseat free spins, de wild helpt je met winlijnen en de blauwpaarse scatter zet je een plaats omhoog in de prijzenladder van de free spins. 

Winlijnen
Krijg je een winlijn, wordt deze weggewerkt met een vuurwerkje en komen er vervolgens van boven weer nieuwe iconen bijvallen, welke kans geven op nieuwe winlijnen. Dit gaat door tot er geen winlijnen meer gemaakt kunnen worden en de volgende spin ingezet kan worden. 

Besturing
De interface van de kast is bijzonder aangenaam. Duidelijke knoppen met een duidelijke betekenis, zoals we van Big Time Gaming zijn gewend. Aan de rechterkant beginnen we met de spinknop en de autospin. Aan de linkerkant zien we de opties en de inlegselector. 

Iconen
De iconen van de machine zijn in aflopende waarde de diamant, de rode edelsteen, de blauwe edelsteen en de groene edelsteen, de A, K, Q, J, 10 en de 9.

who wants to be a millionaire (1) (1)

Bonussen

Zodra je de 3 scatters te pakken hebt, kom je in het spel bekend van tv terecht. De opties in het spel zijn ook hetzelfde als wat je gewend bent van tv.

Who Wants to be a Millionaire spel
Er wordt gerold voor een van de 3 opties, de 50:50, de telefoon of het publiek om hulp vragen. Als je een antwoord goed hebt ga je een plaatsje omhoog op de prijzenladder, maar als je fout gokt bestaat er een kans om je free spins te verliezen. Zoals je gewend bent van tv is de 2e en 7e trede op de ladder een ‘safe space’. In dit spel gaat het dus niet om het winnen van 1 miljoen, maar om het winnen van 50 free spins.

Free Spins
Er bestaat ook een kans om weg te lopen van het gokgedeelte en meteen naar de free spins te gaan. Als je via het spel hebt bepaald hoeveel free spins je krijgt, wordt de free spins modus gestart. Elke winlijn verhoogt de multiplier met 1x, waardoor je echt extreem hoge prijzen kan winnen in dit gedeelte!

Wat vinden wij van Who Wants to be a Millionaire slot?

We zijn nooit een heel groot fan geweest van het tv-programma, maar dat ligt meer aan ons dan aan het programma. Daarom sprak het spel ons ook niet heel veel aan qua thema, maar een megaways kast belooft altijd een spannend spel! Het is een leuke kast waar een aardige gok gimmick in zit. Hier moet je wel tegen kunnen, omdat je heel snel weer in het basisspel kunt eindigen.

Wij vonden dat de prijzen in het basisspel een beetje tegenvielen, vooral ook vanwege de lage maximale inzet van €10. Als je eenmaal in de free spins modus komt wordt dit echter meer dan goed gemaakt. Zeker voor de liefhebber van het tv programma is deze gokkast een aanrader!