Contacteer Ons

Sporten

Wedden op Players Championship Finals 2021

Players championship finals van gerwen

Het is weer bijna het einde van het jaar, dus het is tijd voor de Players Championship Finals Darts in Minehead. Dit jaar staat het toernooi met de 64 beste darters van het afgelopen jaar voor 26 tot 28 November 2021 op de planning. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Players Championship Finals zijn traditiegetrouw een laatste krachtmeting tussen de darters voordat het belangrijkste toernooi van het jaar begint: het PDC World Darts Championship. We zullen dit weekend dus zien wie er in de beste vorm is en nog even vertrouwen kan tanken door dit toernooi op zijn naam te schrijven.

Geplaatste Spelers

De kwalificatie voor de Players Championship Finals is elk jaar volledig gebaseerd op de prestaties van de spelers gedurende de Players Championship evenementen van het afgelopen jaar. In 2021 hebben er in totaal 30 van deze vloertoernooien plaatsgevonden en op basis hiervan is een ranglijst van 64 darters gemaakt.

José de Sousa voert de ranglijst aan gevolgd door Peter Wright en Jonny Clayton. Als beste Nederlander vinden we Michael van Gerwen terug op een zevende plaats. Naast Mighty Mike zullen er nog 9 andere Nederlanders meedoen.

  • Dirk van Duijvenbode
  • Danny Noppert
  • Raymond van Barneveld
  • Vincent van der Voort
  • Martijn Kleermaker
  • Maik Kuivenhoven
  • Ron Meulenkamp
  • Jermaine Wattimena
  • Kevin Doets

Voor de meeste dartsfans zullen dit, op één na, allemaal bekende namen zijn. We zien dat Kevin Doets dit jaar zijn debuut zal maken op de Players Championship Finals 2021.

In de eerste rondes zullen we veel Nederlandse onderonsjes zien. Van Gerwen en Doets nemen het namelijk in de eerste ronde tegen elkaar op, net als van Barneveld en Kuivenhoven. De winnaars van deze partijen zullen in de tweede ronde tegen elkaar spelen. 

Naast de tien Nederlanders zullen er dus nog 54 andere spelers meedoen, de complete ranglijst vind je hier. Van deze ranglijst zijn de eerste 64 spelers dus geplaatst voor de Players Championship Finals 2021.

Vorige winnaars van de Players Championship Finals

We kunnen wel stellen dat de Players Championship Finals het favoriete toernooi van Michael van Gerwen is. Van de acht keren dat het toernooi is gehouden tussen 2013 en 2020 wist Mighty Mike zes keer te winnen. De laatste twee jaar wist van Gerwen het toernooi ook op zijn naam te schrijven, hij heeft dus veel prijzengeld te verdedigen. 

Zou van Gerwen dit jaar weer weten te winnen of zal iemand anders er met de winst vandoor gaan?

Van Gerwen Players Championship Finals

Favorieten

De afgelopen jaren is de top van het darten steeds sterker geworden en wordt het verschil tussen de spelers alleen maar kleiner. We kunnen er daarom niet vanuit gaan dat van Gerwen dit toernooi weer eenvoudig op zijn naam zal schrijven. Hieronder vind je een lijstje van de belangrijkste kanshebbers met hun quoteringen voor winst van het toernooi.

Gerwyn Price
The Iceman won afgelopen weekend overtuigend de finale van de Grand Slam of Darts met 16 – 8 van Peter Wright. De Welshman zal dus met vertrouwen richting Minehead gaan en zal willen proberen om zijn goede reeks vol te houden tot aan het WK darts volgende maand. Gerwyn Price is topfavoriet en de bookmakers geven je
4.33x je inleg als Gerwyn Price weet te winnen.

Peter Wright
Snakebite kreeg afgelopen weekend dus een klap te verwerken door in de finale hard onderuit te gaan tegen Gerwyn Price. Ondanks zijn recente verlies staat hij natuurlijk alsnog op de tweede plaats op de wereld ranglijst. Voor Peter Wright zijn de bookmakers iets minder positief gestemd, je krijgt namelijk
10.00x je geld terug als hij het toernooi weet te winnen.

Michael van Gerwen
Voor Mighty Mike eindigde de Grand Slam of Darts zoals zoveel toernooien dit jaar in een teleurstelling, omdat hij er in de kwartfinales al uit vloog tegen een goed spelende Michael Smith. Ondanks Van Gerwens staat van dienst op de Players Championship Finals is hij niet de favoriet. De bookmakers geven je
5.50x je inzet bij winst van Van Gerwen.

Jonny Clayton
Tot slot moeten we het nog even hebben over Jonny Clayton. De tweede Welshman op de wereldranglijst beleeft dit jaar zijn beste seizoen ooit en wist een aantal van de grootste toernooien op zijn naam te schrijven zoals de Premier League, World Grand Prix, Masters en World Series Finals. Mocht The Ferret ook nog dit toernooi op zijn naam weten te schrijven, dan krijg je
7.50x je inleg terug.

Je hebt dus veel kansen om winst te maken met deze gulle quoteringen van BetCity. Tijdens het toernooi vind je bij alle bookmakers veel kansen om te wedden op darts wedstrijden en wedstrijdgebeurtenissen.

Prijzengeld voor Players Championship Finals 2021

Totaal prijzengeld: £500.000

Positie Prijzengeld
Winnaar £ 100.000
Finale £ 50.000
Halve Finale £ 25.000
Kwart Finale £ 15.000
Laatste 16 £ 10.000
Laatste 32 £ 5.000
Laatste 64 £ 2.500