Contacteer Ons

Online Wedden op Paarden

Online wedden op paarden

Gok liefhebbers wedden op paardenraces sinds dat paarden kunnen rennen. Het is simpelweg de oudste vorm van wedden op sport. Daarom is het ook verrassend om te zien dat niet iedere online bookmaker in Nederland wedden op paarden aanbiedt. 

Momenteel bieden alleen Bet365 and ZeTurf (onderdeel van Zebet) wedden op paarden aan. Zeturf was lange tijd onder de naam Runnerz de enige aanbieder van offline gokken op paardenrennen.

Sinds de invoering van de nieuwe Kansspelwet in 2021 mag in principe iedere online bookmaker in Nederland wedden op paarden aanbieden. Vooralsnog heeft alleen Bet365 gehoor gegeven aan deze oproep en dus kan je alleen bij Bet365 en ZeTurf wedden op paardenrennen. 

Op deze pagina lees je alles over het aanbod, de verschillende soorten weddenschappen en natuurlijk enkele tips om je op weg te helpen.

De beste sites voor wedden op paarden

Zowel Bet365 en Zeturf zijn goede websites als het gaat om wedden op paarden. Ze zijn overzichtelijk en gebruiksvriendelijk.

Zeturf is de online bookmaker met jarenlange ervaring in Nederland, maar Bet365 heeft al jarenlange ervaring met het aanbieden van paardenrennen weddenschappen in het buitenland.

De twee paarden wedden sites

Bij Bet365 kan je snel en eenvoudig met je bookmaker account op paarden wedden. Eigenlijk net zoals alle andere beschikbare sporten op Bet365.

Bij Zebet word je echter doorgestuurd naar de Zeturf pagina. Dit is een apart onderdeel van Zebet, waarbij je gewoon met je eigen account kan inloggen.

Wie heeft de beste quoteringen?

Als we kijken naar de quoteringen die aangeboden worden door beide aanbieders dan is er geen doorslaggevende winnaar aan te wijzen.

Bet365 biedt vaak betere odds op het winnende paard, maar Zeturf biedt goede odds op de underdog. Beide online bookmakers kunnen dus voor verschillende spelers gunstig uitpakken. 

We kunnen eigenlijk concluderen dat zowel Bet365 en Zebet erg goed zijn als het gaat om wedden op paardenraces Het is nu afwachten tot er meer wedden op paarden bookmakers op de markt komen.

Tot die tijd raden we je aan om een account te maken bij één van beide bookmakers. Hieronder lees je uitgebreide voor- en nadelen van beide aanbieders.

Wedden op paardenrace

Voordelen van Bet365 paarden wedden

Beide aanbieders van online wedden op paarden komen natuurlijk met hun eigen voordelen. Hieronder zie je de voordelen van Bet365 paardenrace wedden.

 • Paardenrace live streams
  • Bet365 biedt paardenrace live streams aan van onder andere Ierse, Britse, Franse en Australische paardenraces. Het verschilt per land of je moet inzetten om de livestream te kijken of niet
 • Volg je favoriete paarden
  •  Je kan een team van je favoriete paarden maken en updates ontvangen wanneer ze racen of wanneer er nieuws over de paarden is. Dit is vooral handig in combinatie met de Bet365 app. Je vindt het onder het kopje ‘mijn paarden’.
 • Each Way Extra weddenschappen
  • Each Way Extra geeft je de mogelijkheid om het aantal plaatsen waarop jouw paard in een race zal eindigen te verhogen of te verlagen wanneer je Each Way inzet op geselecteerde paardenraces.

Voordelen van Zebet/Zeturf paardenwedden

Zeturf heeft jarenlange ervaring met het aanbieden van weddenschappen op paardenraces. Je kan dat ook terug zien aan het uitgebreide platform en ruime aanbod.

Ook hebben ze aan de beginnende gokker gedacht. Zo hebben ze uitleg voor alle weddenschappen en veelgebruikte termen.

Voorbeschouwingen en gratis weddenschappen

Verder kan je bij Zeturf via het loyaliteitsprogramma ZEmiles en ZEpoints sparen. Als je 2000 ZEmiles of ZEpoints hebt gespaard, kan je deze voor €10 vrij speeltegoed omruilen. 

Daarnaast geven ze bij Zeturf hun eigen voorspellingen van veel evenementen en ook wedtips met waarschijnlijke eindklasseringen van alle paarden. Het nadeel is wel dat deze voorbeschouwingen alleen in het Frans beschikbaar zijn.

Tot slot hebben ze net als Bet365 ook een livestream en een ‘mijn paarden’-sectie, waardoor je veel van de extra’s van Bet365 ook bij Zeturf kan vinden

Paardenrace wedden

Hoe werkt wedden op paarden?

Wist je dat het systeem van quoteringen zoals we dat nu kennen als eerste gehanteerd werd op de renbaan? Gokken op paarden begon rond 1600 in Engeland. Tegenwoordig kan je op diverse renbanen in Nederland en natuurlijk online wedden op je favoriete paarden.

Langebaan vs kortebaan

Wat veel mensen niet weten is dat er een verschil is tussen langebaan en kortebaan paardenrennen. Naast het logische verschil in afstand is er ook een verschil in het deelnemersveld.

Bij langebaan paardenrennen nemen ongeveer 10 paarden het tegen elkaar op. Bij kortebaan paardenrennen is het een strijd tussen 2 paarden.

Verschillende klassen

Voor zowel langebaan en kortebaan paardenrennen zijn er verschillende klassen waarin paarden het tegen elkaar opnemen. Deze klassen zijn gebaseerd op de leeftijd van de paarden.

Zo heb je jonge paarden die het tegen elkaar opnemen en de meer ervaren paarden die het in een league tegen elkaar opnemen. Op deze manier is er een enorme variatie in weddenschappen beschikbaar.

De Racecard

Bij het wedden op paarden draait alles om uitslagen en statistieken om zo de vorm van een paard en zijn jockey te bepalen. Deze gegevens worden weergegeven op een zogenaamde Racecard.

De Racecard bevat alle karakteristieken van een paard en geeft tegelijkertijd de odds van het paard weer. Tevens vind je alle gegevens over de baan zoals de staat van de grond en het aantal deelnemers terug op de Racecard.

Wedden op paarden racecard

Maak gebruik van gratis data

Op het eerste gezicht kan alle informatie misschien moeilijk en ingewikkeld lijken, maar uiteindelijk valt het mee. Ook al weet je weinig van paardenraces kan je alsnog prima weddenschappen zetten.

Dit komt vooral door de aanwezigheid van zeer veel data en uitgebreide analyses die gratis beschikbaar zijn. Doe er dus je voordeel mee, maar zet niet blindelings in als je de weddenschap niet goed begrijpt.

Populairste paardenrace weddenschappen

Nu je weet hoe het wedden op paardenrennen in zijn werk gaat, is het tijd om de populairste paardenrace weddenschappen toe te lichten. Er zijn heel veel verschillende wedmarkten, waardoor de mogelijkheden bijna eindeloos zijn.

Hieronder hebben we de belangrijkste weddenschappen voor je op een rij gezet:

Winnend
De eenvoudigste weddenschap: zet in op de winnaar van de race.

Dubbel winnend
Voorspel de winnaar van 2 opeenvolgende races.

Plaats
Voorspel de plaats waarop jouw paard zal eindigen. Je kan ook op de plaatsen van het gehele deelnemersveld inzetten. Kijk vooral naar de tips die bookmakers je geven zoals je hieronder kan zien:
Paardenrace voorspelling

Positie weddenschappen
Wed op welk paard op een bepaalde plek eindigt, zoals 2e, 3e, 4e etc. Dit is vergelijkbaar met de ‘Plaats’ weddenschap.

Duo, trio en kwartet weddenschappen
Zet in op de 2 of 3 paarden die in de top 2, 3 of 4 zullen eindigen. De volgorde waarin de paarden eindigen is hierbij van belang.

Trio en kwartet wanorde
Zet in op de paarden die op de eerste 3 of 4 plaatsen eindigen. De volgorde maakt niet uit, maar de quoteringen zijn natuurlijk ook lager dan bij bovenstaande weddenschappen.

Koppel weddenschappen
Zet in op de paarden die op de plaatsen 1 en 2 zullen eindigen. De volgorde maakt niet uit.

Plaatskoppel
Zet in op 2 paarden die in de top 3 zullen eindigen. Ook bij deze weddenschap maakt de volgorde niet uit.

Paardenwedden live stream

Zowel Bet365 als Zeturf bieden wedden op paarden live streams aan. Dit is belangrijk in het paardenrennen, omdat je dan precies kan zien hoe de race verloopt en of je aanpassingen voor races in de toekomst moet maken.

Om gebruik te maken van de livestream dien je een Bet365 account te hebben en vaak ook nog minimaal één inzet te hebben geplaatst. Soms is het al genoeg om alleen maar geld in je account te hebben.

Kijk voor de zekerheid naar de voorwaarden, omdat deze afhankelijk zijn van het land waarin de race wordt gehouden.

paarden wedden uitleg

Wedden op paarden tips

Tot slot willen we je nog een aantal tips meegeven die je kunnen helpen bij het wedden op paarden. Vooral als dit een nieuwe sport voor je is, raden we je aan om de tips door te nemen en in je voordeel te gebruiken.

 • Kijk naar de race cards
  • Hier staat waardevolle informatie op over de baan, het deelnemersveld en karakteristieken van alle paarden.
 • Kijk naar vorige resultaten en andere statistieken
  • De prestaties en de vorm van de dag van paarden en hun jockey’s zijn enorm belangrijk en helpen bij het voorspellen van de uitslag.
 • Wed niet willekeurig op alle wedstrijden
  • Doe onderzoek naar het deelnemersveld en maak een zorgvuldige afweging op basis van feiten voordat je een weddenschap plaatst.
 • Kijk de races mee via de livestream
  • Door het paardenrennen via livestreams te kijken, heb je een goed beeld van hoe de race verloopt. Deze informatie helpt je ook bij het voorspellen van toekomstige paardenraces.
 • Vergelijk de odds tussen de aanbieders
  • Er zijn maar 2 aanbieders (Zeturf en Bet365) dus je kan dus snel de verschillen zien.
 • Zet altijd een vast bedrag in
  • Zo beperk je je verlies en spreid je het risico.
 • Zet in op verschillende soorten weddenschappen
  • Op deze manier spreid je je kansen en heb je meer kans om te winnen.