Contacteer Ons

Wedden op Darts

Wedden op darts dirk van duijvenbode

Als je op zoek bent naar informatie over wedden op darts ben je bij Wedden365.com aan het juiste adres. Sinds de legalisering van online wedden op sport is het aanbod van darts weddenschappen explosief toegenomen.

Het is nu mogelijk om bij alle legale bookmakers te wedden op darten, live in te zetten en zelfs om de wedstrijden te volgen via de gratis live stream. Sterker nog, darts is naast wedden op voetbal de populairste sport voor online weddenschappen in Nederland.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Wedden365 2
Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Alle legale darts bookmakers in Nederland

Sinds eind 2021 zijn er in Nederland een flink aantal nieuwe bookmakers bijgekomen. We hebben goed nieuws voor dartsliefhebbers, want alle online bookmakers bieden darts weddenschappen aan. Hieronder vind je een overzicht van alle bookmakers die momenteel legaal zijn in Nederland.

Bet365 en BetCity staan bovenaan de lijst, omdat ze qua aanbod aan darts weddenschappen ver boven de concurrentie uit steken. Meer informatie over online wedden op darts bij deze bookmakers lees je hieronder.

Opkomst van het darten in Nederland

Nog geen 20 jaar geleden was wedden op darten in Nederland absoluut niet aan de orde. Darts was een simpele kroegsport met een slecht imago, waarbij de spelers tussen het gooien van de pijlen nog alcohol dronken en sigaretten rookten.

De wereld van de dartssport is de afgelopen jaren compleet veranderd en de sport is geprofessionaliseerd en gemoderniseerd.

Op dit moment valt er veel geld te verdienen met het darten en zal de top 32 van de wereld zich geen zorgen hoeven maken over hun inkomsten. Het prijzengeld voor de winnaar van het WK darts staat bijvoorbeeld op maar liefst £500.000!

Raymond van Barneveld

Er is maar één man die er eigenhandig voor heeft gezorgd dat Nederland massaal het darten is gaan volgen: Raymond van Barneveld. ‘Barney' maakte naam bij de voormalige dartsbond BDO door maar liefst 4 wereldtitels op zijn naam te schrijven.

Samen met onder andere darts legende Phil Taylor maakte hij in 2006 de overstap naar de Professional Darts Corporation (PDC), dit deden ze om de dartsport te moderniseren en om meer prijzengeld te kunnen verdienen.

Na zijn overstap naar de PDC wist hij ook hier het wereldkampioenschap te winnen, waardoor hij als legendarische Nederlandse darter geldt.

In 2019 kondigde Barney het einde van zijn loopbaan aan, maar hij maakte in 2021 een comeback en speelt tegenwoordig weer op het hoogste niveau.

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is misschien nog wel populairder dan Raymond van Barneveld en heeft ervoor gezorgd dat er nog meer Nederlandse dartfans bij zijn gekomen in de afgelopen jaren.

Hij stond jarenlang op de eerste plaats op de wereldranglijst en wist in 2016 alle Major Toernooien van de PDC te winnen, iets wat nog nooit iemand was gelukt. Daarnaast heeft Mighty Mike het wereldkampioenschap drie keer gewonnen, in 2014, 2017 en 2019.

Michael van Gerwen heeft in zijn imposante loopbaan maar liefst 41 Major titels en 33 European Tour titels gewonnen.

In 2020 en 2021 kon hij niet meer met de wereldtop meekomen, maar dit lijkt in 2022 hersteld te zijn. MvG heeft ervoor gezorgd dat het wedden op darts in Nederland naar ongekende hoogtes is gestegen.

Wedden op darts michael van gerwen

Belangrijkste toernooien voor wedden op darten

Het belangrijkste toernooi van het jaar is natuurlijk het WK darts. Wedden op WK darts is verreweg het populairste bij Nederlandse bookmakers en het aantal weddenschappen wat je kan plaatsen neemt elk jaar toe.

Het toernooi begint half december en eindigt in januari van het volgende jaar, zo begint het WK darts 2023 dus al in 2022.

De odds voor het WK Darts worden altijd al ver van tevoren bepaald door de bookmakers. Het odds overzicht voor wedden op WK Darts 2023 zie je hieronder:

DarterBet365BetCityBingoalToto
Michael van Gerwen5.004.505.005.00
Gerwyn Price7.007.507.007.00
Peter Wright7.507.507.407.50
Jonny Clayton8.508.508.408.50
Michael Smith9.0010.009.009.00

PDC Majors

Naast het WK Darts zijn er nog een aantal belangrijke toernooien die elk jaar op de PDC Darts kalender staan. Deze toernooien worden ook wel de PDC Majors genoemd en zorgen voor een groot deel voor van de inkomsten van de top darters. Deze toernooien zijn het interessants voor het wedden op darten, omdat ze live op TV worden uitgezonden.

De volledige lijst met PDC Majors is als volgt:

 • UK Open
 • World Matchplay
 • World Grand Prix
 • Grand Slam of Darts
 • Players Championship Finals
 • European Championship

Unranked evenementen

Naast de majors zijn er nog genoeg andere toernooien die interessant zijn voor wedden op darts. Deze toernooien worden ook wel ‘unranked toernooien' genoemd, omdat het invitatietoernooien zijn. Het prijzengeld dat wordt gewonnen telt niet mee voor de ranglijst, omdat niet elke speler de mogelijkheid heeft zich hier voor te plaatsen.

De Premier League of Darts is het belangrijkste unranked toernooi en wordt beschouwd als het grootste toernooi na het WK darts. De Premier League wordt elk jaar in het voorjaar gehouden en wordt gedurende 16 donderdagavonden op verschillende locaties in Europa gespeeld.

De lijst met unranked toernooien is als volgt:

 • Premier League
 • Masters
 • World Series of Darts
 • World Cup of Darts
 • Champions League of Darts

Andere toernooien

Naast bovengenoemde toernooien zijn er ook nog 13 toernooien per jaar op de zogenaamde PDC European Tour. Deze toernooien worden gehouden in verschillende Europese landen, waarbij de top 16 van de Order of Merit het opneemt tegen lokale spelers en qualifiers.

Daarnaast zijn er jaarlijks nog 30 zogenaamde ‘vloertoernooien', genaamd de Players Championships. Hier strijden tourcard houders op 30 kleine toernooien voor de eindtitel, op basis waarvan een ranglijst wordt gemaakt. De top van deze ranglijst plaatst zich voor de major genaamd Players Championship Finals.

Online toernooien

Door de coronapandemie heeft het darten nog een interessante ontwikkeling doorgemaakt: de opkomst van online wedstrijden. Deze Online Darts League wordt door spelers thuis gespeeld, waarbij ze via een videoverbinding tegen andere darters spelen.

Aangezien deze toernooien bijna dagelijks plaats vinden, geeft dit duizenden extra kansen voor het wedden op darts.

Al met al heb je als fanatiek liefhebber van wedden op darten bijna een dagtaak aan het uitzoeken van de beste weddenschappen, omdat er bijna elke week wel nieuwe toernooien worden gespeeld.

Wedden op Darts gerwyn price

De populairste darts weddenschappen

Sinds de opkomst van het wedden op darts zijn de bookmakers steeds creatiever geworden met het aanbieden van dartweddenschappen. We zullen hieronder een aantal van de belangrijkste soorten weddenschappen behandelen en waar nodig uitleg geven.

Toernooiwinst
Bij deze weddenschap voorspel je welke darter het toernooi gaat winnen. Deze weddenschappen zijn vaak al lang voordat het toernooi beschikbaar en hebben vooral betrekking op de vorm van de darters.

Wedstrijd winnaar
Voor deze weddenschap kies je simpelweg de winnaar van de wedstrijd. Aangezien dartwedstrijden altijd in een winnaar resulteren, is het alleen mogelijk om voor één van de twee spelers te kiezen.

Set winnaar of leg winnaar
Het wedden op de winnaar van een bepaalde set of leg is een leuke vorm van action betting. Je kiest hier, vaak live, welke speler jij denkt dat de huidige of volgende leg of set gaat winnen. Houd hierbij rekening met het voordeel dat een speler heeft met het beginnen van de leg.

9 Darters
Er zijn verschillende soorten 9 darter weddenschappen die je kan afsluiten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen of er in een bepaalde wedstrijd een 9 darter wordt gegooid, of een bepaalde speler een 9 darter gooit, of soms zelfs of er gedurende een heel toernooi een 9 darter wordt gegooid.

180's over/under
Bij deze weddenschap draait het allemaal om het aantal 180'ers dat er tijdens een wedstrijd wordt gegooid. Je kiest hier bijvoorbeeld voor het totaal aantal 180'ers dat een speler gooit of het gecombineerde aantal van beide spelers.

Sommige bookmakers geven ook de optie om te wedden op het aantal 180'ers in een hele speeldag.

King of the Oche
Deze weddenschap is handig voor wedstrijden waarin er een absolute favoriet tegen een minder bekende speler speelt. Hierbij kies je de speler die de wedstrijd wint, de meeste 180'ers gooit en de hoogste finish gooit. Als jouw speler al deze drie markten wint, win je je weddenschap.

Hoogste Finish
Er zijn een aantal verschillende weddenschappen voor de hoogste finish, zo kan je bijvoorbeeld eenvoudigweg kiezen welke speler de hoogste finish gooit. Daarnaast is het ook mogelijk om te voorspellen of er door een van de spelers een 100+, 120+, 140+ of 160+ finish wordt gegooid.

170 Checkout
De 170 finish is de hoogste uitgooi op het dartsbord en levert altijd spektakel op. Je kan inzetten op of een bepaalde speler deze finish gooit, of dat het in de hele wedstrijd wordt gegooid.

Andere darts weddenschappen

Naast bovengenoemde weddenschappen zijn er nog heel veel andere weddenschappen die je op elke dartswedstrijd kan afsluiten. Bij de grote bookmakers zien we ongeveer 100 verschillende weddenschappen per wedstrijd, waarbij je op specifieke dingen kan wedden. Een paar voorbeelden vind je hieronder.

 • Juiste score
 • Totaal aantal legs
 • Eerste pijl van de wedstrijd in triple 20 (ja/nee)
 • Leg winst met bullseye (ja/nee)
 • Checkout van precies 100 in de wedstrijd (ja/nee)
 • Aantal 100+ checkouts
 • Combinaties van bovenstaande weddenschappen

Wedden op darts michael smith

Live wedden op darts

De bovengenoemde weddenschappen worden doorgaans voor de wedstrijd gezet, waardoor je tijdens de wedstrijd van het spel kan genieten. Met de opkomst van legale bookmakers in Nederland is het echter ook mogelijk geworden om live weddenschappen af te sluiten op darts wedstrijden.

Op deze manier heb je de mogelijkheid om naarmate de wedstrijd vordert te bepalen op welke speler jij je geld wild inzetten.

Populaire live weddenschappen zijn bijvoorbeeld:

 • Leg winst
 • Set winst
 • 180's in leg
 • 100+ finish in leg

Soms is het verstandig om het begin van de wedstrijd even af te wachten, zodat je kunt zien in welke vorm de spelers verkeren. Als dat eenmaal duidelijk is, kan je je inzet bepalen en je risico verkleinen.

Houd wel rekening met het feit dat de quoteringen tijdens live weddenschappen razendsnel veranderen!

Live darts kijken

Om betere beslissingen te maken tijdens het live wedden op darts, is het aan te raden om de wedstrijden te volgen via een darts livestream. Hoewel de meeste belangrijke wedstrijden tot voor kort nog gratis uitgezonden werden op RTL7, is deze situatie sinds 2022 veranderd.

Hieronder zie je de beste manieren om betaalde en gratis darts live stream te kijken.

Bookmaker livestream

Momenteel bieden twee bookmakers live streams voor dart wedstrijden aan: Bet365 en BetCity. Bij BetCity hoef je alleen maar in te loggen in je account, daarna kan je alle dart wedstrijden van de PDC live bekijken.

Bij Bet365 ligt het iets ingewikkelder, hier moet je namelijk minimaal €0.01 op je account hebben staan of in de laatste 24 uur een weddenschap hebben geplaatst. Als dit het geval is kan je ook geheel gratis de Bet365 live stream bekijken.

PDC TV

De PDC heeft ook haar eigen streamingsdienst genaamd PDC TV. Een abonnement op deze website kost £4.99 per maand of £49.99 per jaar en geeft je toegang tot alle PDC toernooien tijdens deze periode.

Voor de echte dartliefhebber is dit een absolute aanrader, omdat je het op deze manier ook op je TV kan kijken en gegarandeerd hoge kwaliteit hebt.

ViaPlay

Tot slot is er nog de mogelijkheid om darts te kijken via ViaPlay, een abonnement hiervoor kost €13.99 per maand. Als je klant bent bij Ziggo of KPN kan je korting krijgen en kost het abonnement €9.99 per maand.

Als je ook een liefhebber bent van wedden op Formule 1, of gewoon graag Formule 1 kijkt is dit de beste optie, aangezien ViaPlay ook alle Grand Prix uitzendt.

Wedden op darts met Wedden365

Zoals je ondertussen misschien al door hebt, zijn wij bij Wedden365 groot dartfans en doen we ons best om je zo veel mogelijk informatie over wedden op dart te verschaffen.

Om je hierbij te helpen zullen we voor elke PDC Major een uitgebreid artikel schrijven. In deze artikelen kan je informatie zoals het speelschema, de belangrijkste toernooi-informatie, het prijzengeld etc. terug vinden.

Daarnaast zullen we ook voor elk toernooi een voorspelling doen, wedtips geven en de quoteringen van de beste Nederlandse bookmakers met elkaar vergelijken. Kort om, voor wedden op darts ben je bij Wedden365.com aan het juiste adres.