Contacteer Ons

Kennis

Wat zijn Systeemweddenschappen?

systeemweddenschappen

Een systeemweddenschap is een type weddenschap waarbij je maar een paar selecties van je weddenschap goed hoeft te hebben om te kunnen winnen. Je kansen om een ​​overwinning te scoren zijn aanzienlijk hoger met systeemweddenschappen, dus lees snel verder om alles te weten te komen over systeemweddenschappen!

Wat is een systeemweddenschap?

Systeemweddenschappen zijn een mix van enkelvoudige en combinatieweddenschappen waarmee spelers op meerdere uitkomsten kunnen wedden en kunnen winnen. Hierdoor kan je ook winst maken als niet alle selecties correct zijn.

De systeemweddenschap verwijdert de “alles of niets”-benadering, maar het verhoogt het totale aantal inzetten dat je moet plaatsen door selecties te groeperen in “systemen”.

Hoe werken systeemweddenschappen?

Systeemweddenschappen worden beschikbaar op het wedstrookje zodra een minimum selectie van drie weddenschappen is gemaakt. Dit type systeemweddenschap is favoriet onder gokkers, omdat je zelfs wint als slechts twee van je drie voorspellingen uitkomen. Hieronder leggen we ook uit hoe het systeemweddenschap berekenen in zijn werk gaat.

Voorbeeld van een systeemweddenschap

Om je te helpen dit beter te begrijpen, leggen we dit uit aan de hand van een voorbeeld. 

Stel je een voor dat je op drie wedstrijden wedt:

Feyenoord – RKC (Feyenoord wint)

AZ – Heracles (AZ wint)

Ajax- PSV (AJAX wint)

Het systeem geeft je vervolgens alle mogelijke 2-bet combinaties:

Weddenschap 1: Feyenoord wint (2.20) en Ajax wint (1.90)

Weddenschap 2: Feyenoord wint (2.20) en AZ wint (2.30)

Weddenschap 3: AZ wint (2.30) en Ajax wint (1.90)

Resultaat

Als de wedstrijden zijn gespeeld en het blijkt dat Feyenoord en AZ hebben gewonnen maar Ajax niet, het resultaat zal dan als volgt zijn:

Weddenschap 1: Geen winst, omdat Ajax heeft verloren

Weddenschap 2: Winst, omdat Feyenoord en AZ hebben gewonnen

Weddenschap 3: Geen winst, omdat Ajax heeft verloren

Uitkomst van een systeemweddenschap berekenen

De uitkomst van een systeemweddenschap berekenen kan soms een beetje ingewikkeld zijn, dus we laten het hier zien aan de hand van bovenstaand voorbeeld. Gelukkig berekenen de online bookmakers altijd automatisch de potentiële winsten van je systeemweddenschap.

Als je 10 euro inzet op elke weddenschap, wat neerkomt op 30 euro voor alle weddenschappen, zou de winst 51 euro zijn (2,2 x 2,3 x 10). Er is een winst van 21 euro wanneer je het bedrag dat je op de systeemweddenschap hebt ingezet aftrekt van de winst.

Om winst te maken met een 2/3 systeemweddenschap, moet één van de drie combinaties goed voorspeld zijn. Ook alle andere gok systemen zijn gebaseerd op dit principe.

Conclusie

Met dit voorbeeld zie je dus dat systeemweddenschappen een perfect middel kunnen zijn om het meeste uit je inzet te halen. Let er wel op dat je ook meer geld moet inzetten, omdat je immers minimaal 3 verschillende weddenschappen tegelijk afsluit.

Een bookmaker waar je eenvoudig systeemweddenschappen kan afsluiten is bijvoorbeeld Bet365. In onze Bet365 review lees je alles wat je moet weten over deze bookmaker.