Contacteer Ons

Kennis

Wat Zijn Handicap Weddenschappen?

wat zijn handicap weddenschappen

Handicap weddenschappen zijn een alternatieve manier om op bepaalde wedstrijden te online wedden. Als bijvoorbeeld een wereldploeg zoals Barcelona het opneemt tegen een amateurclub uit de vierde divisie in Spanje zou je verwachten dat de ploeg van Ronald Koeman elke keer wint. Dit zou saai zijn om op te wedden en je zou nooit interessante quoteringen krijgen voor een overwinning van Barcelona.

Wat als je de amateurclub 2 goals voorsprong geeft? Dat zou de voorspelling van de wedstrijd moeilijker maken. Het zou dan direct interessanter zijn om op te wedden. Dit is precies hoe een handicap weddenschap werkt. Je geeft in feite de ene uitkomst een voordeel en de andere uitkomst een nadeel om iets waar je op gokt gelijker te maken.

Handicap in verschillende sporten

Hoewel voetbal de meest populaire sport is om handicap bets toe te passen, zijn er andere sporten die ook interessant zijn om eenzelfde soort weddenschap te plaatsen. 

Rugby en American Football

Denk aan rugby of American Football. Één van de teams begint met een punten voordeel. De punten handicap zal groter zijn vanwege de hogere puntenscore van deze sporten.

Golf

Voor golf kun je bij veel bookmakers handicap weddenschappen plaatsen op de rondes van spelers, bijvoorbeeld +3 slagen per hole. Dit is letterlijk een handicap weddenschap.

Tennis

Tot slot kunnen handicap weddenschappen worden toegepast op sets of games in tennis. Als de handicap van toepassing is op games, worden alle games van de wedstrijd opgeteld om de uitkomst te vormen. Dit hoeft niet noodzakelijk hetzelfde te zijn als de winnaar van de wedstrijd.

Twee soorten handicap weddenschappen

Over het algemeen kun je binnen handicap weddenschappen onderscheid maken tussen twee soorten: Europees en Asian (Aziatisch).

Asian Handicap

Asian handicap is de naam voor dergelijke weddenschappen specifiek in het voetbal. De term Aziatische handicap is ontstaan ​​omdat de goktechniek enorm populair werd in Azië. Bij Asian handicap weddenschappen wordt ernaar gestreefd om de twee teams meer gelijk te maken in plaats van altijd het voordeel ten opzichte van de andere te hebben.

European Handicap

Europese handicap weddenschappen zijn bijna hetzelfde als Asian handicap, maar met één duidelijk onderscheid. Bij de Europese handicap zijn gelijke uitkomsten mogelijk, en deze resulteren in het verliezen van je inzet.

Neem een ​​eenvoudig voorbeeld waarbij je een handicap weddenschap plaatst op Ajax van -1 en zij met 1-0 winnen. Met de Asian handicap krijg je je geld terug. Bij Europese handicap sportweddenschappen ben je je inzet kwijt.

Voordelen van handicap weddenschappen

Er zijn verschillende voordelen van handicap weddenschappen. Zo kun je nog steeds je weddenschap winnen als het team waarop je inzet wordt verslagen. Dit verkleint het risico dat je jouw weddenschap verliest. 

Een ander voordeel is dat je op de beste teams kan inzetten en ook nog eens kans maakt op grote winsten tegen minder goede ploegen. Tot slot kan het ook als voordeel gezien worden dat veel professionele gokkers zich voornamelijk richten op handicap weddenschappen. Zij weten immers als geen ander wat de beste typen weddenschappen zijn.

Conclusie

Handicap weddenschappen zal je alleen vinden bij de beste online bookmakers. Vooral ook omdat deze weddenschappen door professionals vaak wordt gekozen. Bet365 en BetCity Nederland zijn voorbeelden van grote namen waar je onder andere terecht kan om deze soorten weddenschappen zelf uit te proberen.