Contacteer Ons

Slots

Volatile Slot

 

Dit spel van Microgaming uit 2019 heeft 5 rollen met elk 3 iconen welke goed zijn voor 10 winlijnen. De maximale uitbetaling bedraagt maar liefst 25.600x je inleg. De minimale inleg is €0,10 en de maximale inleg is €10, wat deze gokkast perfect maakt voor grote prijzen met een lage inzet. Volatile Slot heeft een 96,10% RTP en zoals de naam al doet vermoeden heeft hij een hoge volatiliteit. Het spel biedt wilds, exploding wilds en free spins.

Hoe ziet Volatile Slot eruit?

Op de achtergrond zien we een gevaarlijk uitziende vulkaan, die dreigt uit te barsten. Vreemd genoeg is het uitbarsten van de vulkaan het doel van het spel, omdat dit gebeurt als je in de free spins rondes komt. Als dit gebeurt krijgt het scherm in plaats van een warme ‘normale’ kleur, een agressief rode gloed. Dit kan maar een ding kan betekenen: hoge winsten!

Uiterlijk
Op de voorgrond gebeurt ook nog een hoop waar we over kunnen praten. Het spel draait voornamelijk op kaartspel letters en dat is voor het thema geen goed nieuws. Er is geen moeite gedaan om de letters in thema te krijgen, want ze zien er heel standaard uit. De iconen die af en toe voorbij komen, zijn wel in thema en maken het een beetje goed. We zeggen een beetje, want de letters zijn duidelijk in de meerderheid. 

Muziek en geluid
Het geluid? Ja dat is kraakhelder, maar het trommeltje wat de soundtrack is, begint al snel te vervelen. De rest van de geluiden zijn wel weer goed en passen naadloos in het thema. Al met al is het geluid niet om over naar huis te schrijven, maar dat mag de pret niet drukken.

Hoe wordt Volatile Slot gespeeld?

De bedoeling van deze game is het scoren van winlijnen van links naar rechts. Je kan hierbij worden geholpen door de wilds, welke de iconen kunnen vervangen. De wilds kunnen willekeurig worden omgezet in ‘exploding wilds’ welke met een multiplier van x2, x3 of x4 komen. Zelfs de multipliers kunnen weer met elkaar vermenigvuldigd worden, wat op kan lopen tot een vermenigvuldiging van je winlijn met 64x!

Iconen
Hoewel de iconen op visueel gebied niet veel te bieden hebben, zijn ze natuurlijk wel belangrijk voor het scoren van winlijnen. Van hoog naar laag vinden we de waarzegster, de hut, het vuur, de trommel en de A, K, Q, J en 10.

Besturing
De layout van de slot is redelijk simpel, zoals we van Microgaming gewend zijn. Aan de rechterkant zien we de spinknop en de autospin, welke tot maximaal 100 spins gaat. Aan de linkerkant kan je je inzet verhogen en je saldo raadplegen. Tot slot zien we links nog de instellingen en het menu van de gokkast.

volatile slot

Bonussen

Volatile slot is een gokkast waarbij de wilds ook meteen als scatter fungeren. Bij 3 wilds barst de vulkaan uit en verandert de hele setting van het spel in een meer spannende variant. In principe verandert er weinig in het bonusspel, op één belangrijk detail na. Je hebt namelijk maar 1 wild nodig om een multiplier op je winlijn te krijgen. Hiernaast komen de wilds ook nog eens vaker voor, waardoor je dus meer en hogere winst haalt dan normaal.

Onze mening over Volatile Slot

We vinden het lastig om deze gokkast goed te beoordelen. Alle leuke onderdelen zijn aanwezig, je kunt iets laten ontploffen wat altijd goed is, maar we vinden toch dat Volatile Slot het allemaal net niet heeft. De lettericonen zijn te simpel en komen heel vaak voor, waardoor het spel een beetje zijn thema verliest. De wild multipliers zijn wel leuk en ook de bonusgame zorgt voor extra spanning in het spel. We sluiten af met te zeggen dat dit een spel voor de liefhebber is. Speel hem zelf eens om uit te vinden of het iets voor jou is!