Contacteer Ons

Slots

Valley of the Gods

 

Yggdrasil zet met deze slotmachine een uniek spel neer met een RTP van 96,2%. De Valley of the Gods slot heeft een medium volatiliteit en 45 tot 3126 winlijnen, afhankelijk van hoe ver je bent in het spel. De minimale inleg is €0,25 en de maximale inleg is €100, wat goed is voor een maximale uitbetaling van €580.000!

Hoe ziet de Valley of the Gods gokkast eruit?

Een slotmachine met een nietszeggend introotje, is altijd mooier dan eentje zonder en daarom beginnen we hier even met de intro. Een aantal scarabeeën rennen naar een standbeeld om deze blauw op te laten lichten. Het is een voorproefje op wat er in het spel staat te gebeuren

Uiterlijk
Het spel zelf speelt zich af in een soort van Egyptisch monument, met aan weerszijden pilaren die een hart en een X tussen de handen houden. De kwaliteit van het beeld is kraakhelder, ook in hele hoge resoluties en heeft nooit haperingen in het bewegen van de rollen. 

Muziek en geluid
De muziek is precies wat we van Yggdrasil verwachten. Perfect, helemaal in stijl en ook kraakhelder. We verdenken het bedrijf ervan een muzikant of een hele goede muzikale programmeur in dienst te hebben, want het audio gedeelte is echt goed. De geluidseffecten zijn ook kraakhelder en passen voor zo ver we kunnen zeggen prima in het thema.

Hoe wordt de Valley of the Gods slot gespeeld?

Wat meteen opvalt is dat de slot uit 5 rollen met 5 iconen bestaat, maar dat sommige iconen bedekt zijn. De eerst en laatste rol hebben maar 1 icoon en de tweede en vierde rol hebben drie zichtbare iconen. 

Re-spins
Elke keer als er een winlijn wordt gescoord, gaan er net zoveel vakjes open als dat er iconen in de winlijn zitten. Op dat moment wordt er een re-spin gestart, die net zolang doorgaat tot je geen winlijnen meer maakt of tot alle afgedekte iconen open zijn. Dan begint er een soort bonusronde, waarover je hieronder meer kan lezen.

Iconen
De iconen zijn van hoog naar laag het roofvogel masker, het hondenmasker, de sarcofaag, het kattenmasker, de rode ibis, het groene oog, de gele slang, de groene kat, de rode anch en de blauwe spiraal

Valley of the gods

Bonussen

Opvallend aan deze gokkast is dat er niet echt een bonusronde is die je met behulp van scatters dient vrij te spelen. We kunnen de Scarab Collections als bonusronde beschouwen, aangezien deze iets extra’s geven ten opzicht van het standaardspel.

Scarab Collections
Als alle vakken op het speelveld open zijn, zul je de zogenaamde Scarab Collections activeren. De linkertoren geeft je een 2x multiplier en de rechtertoren geeft je een extra leven. Met dit extra leven kan je in de bonusronde blijven als je een keer geen winlijn scoort.

Scarabeeën
Elke winlijn die je maakt geeft je een aantal blauwe of rode scarabeeën. Deze worden in de desbetreffende torens aan de linker- en rechterkant verzameld. Bij 5 blauwe scarabeeën wordt je multiplier met +1 verhoogd en bij 5 rode scarabeeën krijg je een extra leven.

Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is een interessante bonusronde die al gauw hoge prijzen kan opleveren.

Ons oordeel over Valley of the Gods

Valley of the Gods is een echte ‘hate it or love it’ slotmachine. Het spel is uitstekend, maar je moet van de gimmick en de afwezigheid van een echt bonusronde houden. 

Wij vonden het een uitdaging om toch zover te komen dat de blockers weggespeeld werden. Als je daarna deze ronde weet vast te houden kan je op hoge geldprijzen rekenen!

De Valley of the Gods slot is weer een typische Yggdrasil slotmachine, waarvan je weet dat hij goed uitgewerkt is en er een leuke twist aan zit. Conclusie: dit is een aanrader!