Contacteer Ons

Slots

The Nutcracker

 

Een kast gebaseerd op een sprookje moet wel als een sprookje spelen, toch? Met 20 winlijnen, een minimale inzet van €0,20 en een maximale inzet van €160, zou je denken dat er wel iets goeds uit moet komen. Deze gokkast van iSoftBet heeft 5 rollen met elk 3 iconen en heeft een maximale uitbetaling van 5000x de inleg, wat met een maximale inleg van €160 erg goed klinkt.

Hoe ziet The Nutcracker eruit?

We hadden nooit echt een voorstelling bij een gokkast met een sprookjes thema, maar toen we de kast zelf zagen waren we ervan overtuigd: The Nutcracker ziet er sprookjesachtig uit. Op de achtergrond vinden we waarschijnlijk het dorp van de kerstman en de voorgrond straalt puur kerstmis uit de twintigste eeuw uit, dus het thema hebben ze helemaal goed te pakken. 

Muziek
De muziek is wat standaard en zouden we niet herkennen als muziek van de beroemde Nutcracker uit de verhalen, opera of toneelstukken. We zijn niet echt experts op het gebied van klassieke muziek, maar de muziek in deze gokkast lijkt ons wat gewoontjes. 

Geluidseffecten
Standaard is ook precies het juiste woord om de geluidseffecten te bespreken en daar willen we buiten deze twee regels dan ook geen verdere woorden over vuilmaken. Het is niet heel spectaculair en samen met de muziek, geeft de kast een wat matte uitstraling. Jammer, want de beelden en animaties passen juist helemaal in het thema.

Hoe wordt The Nutcracker gespeeld?

De gokkast laat je winlijnen maken voor prijzen en met de hulp van de wild, het bekende notenkraker figuur, kun je deze verlengen of zelfs starten. Eens in de zoveel tijd valt er op rol 3 een speciale wild en dat is de stacked cracker. Deze stacked cracker geeft 5, 7, 8 of 10 free spins.

Besturing
Het controlepaneel van de machine zit lekker makkelijk in elkaar. Aan de rechterkant kan je je inleg selecteren en daarnaast heb je de autospin knop en de gewone spinknop. Aan de linkerkant van het midden vinden we de informatieknop en het ‘betlevel’. 

Iconen
De iconen van de kast zijn van hoog naar laag de rattenkoning, het meisje met de kraker, de trein, de beer, de A, K, Q, J en de 10.  De Fee is de Scatter en de Nutcracker fungeert als wild.

The Nutcracker

Bonussen

De harde klappers van deze gokkast komen zoals bij wel meer gokkasten tot zijn recht in de free spins modus in combinatie met de wilds.

Free spins
Je komt in de Free Spins modus als je de Sugar Plum Fairy (scatter) meer dan 3 keer tevoorschijn krijgt. Er kunnen er 3, 4, of 5 vallen en deze geven recht op respectievelijk 10, 20 of 30 free spins. Elke fairy die je weet te rollen tijdens de spins, geeft weer 1 extra free spin. 

Wilds
Natuurlijk moet de Nutcracker ook het werk van de fairy beïnvloeden door ook hier de full stacked Nutcracker per toeval te laten verschijnen. Deze geeft in de free spins modus recht op een 10x multiplier! Dit kan dus hard en heel snel oplopen en is de ultieme jackpot van het spel.

Wat vinden wij van The Nutcracker?

We moeten toegeven dat deze kast ons in eerste instantie niet echt kon interesseren. Misschien komt dit door het sprookjesthema, wat een beetje kinderachtig aandoet. Uiteindelijk hebben we ons toch prima kunnen vermaken met The Nutcracker, omdat de free spins en de stacked wilds echte spanning in het spel brengen.

Er zou echter wel meer aandacht aan de muziek en het geluid besteed moeten worden, want die motiveert niet om door te spelen. De gedetailleerde symbolen en de goede achtergrond maakt dit weer een beetje goed.