Contacteer Ons

Slots

The Grand Galore

 

Rijkdom is waar het allemaal om draait in The Grand Galore van Elk Studios. We hebben nog niet veel gokkasten van Elk gezien, dus ook voor ons is het leuk iets nieuws te zien. Worden we verrast? 

The Grand Galore bestaat uit 6 rollen met elk 4 iconen. Deze kunnen door middel van winlijnen te scoren uitgebreid worden tot een maximaal van 10, wat ook meteen het aantal winlijnen verhoogt van 4096 tot aan 1.000.000! De hoge volatiliteit en RTP van 96% zorgen dat het spel te allen tijde aantrekkelijk blijft en ondanks het thema, werkt met lage inzetten vanaf €0,20 tot €100. De maximale prijzenpot bedraagt 10.000x de totale inleg.

Hoe ziet The Grand Galore eruit?

De kast heeft erg grote iconen, weinig knoppen en een duidelijke werking voor die knoppen. We zien een achtergrond wat een rood glittergordijn kan zijn. 

Uiterlijk
De gokkast zelf is vierkant en heeft geen kader. De iconen zijn kraakhelder en duidelijk vormgegeven, wat goed bij de luxe uitstraling van het thema past. Het is duidelijk te zien dat overal aandacht aan besteed is in deze kast, van het vormgeven van de iconen, tot de animaties.

Muziek en geluid
Ook in de muziek en geluidseffecten van het spel dringt het luxueuze thema door. De muziek is zuiver en de geluidseffecten zijn perfect, wat je een rustige en fijne speelervaring garandeert. Op geen enkel moment van de speelsessie, hadden we de behoefte om het geluid uit te zetten.

Hoe speel je The Grand Galore?

Omdat er zo weinig knoppen in de kast aanwezig zijn, beginnen we met de layout van het spel. Met vier hele knoppen (waarvan er een het optie menu is) is het spel duidelijk en zelfverklarend. 

Besturing
Rechtsboven vinden we de autoplay knop, welke een menu opent waarin je maximaal 100 automatische spins kan instellen. Daaronder vinden we een nog grotere knop, de spinknop zelf. Aan de linker onderkant zien we de inleg knop en daarboven dus de opties van het spel. 

Doel van het spel
De bedoeling is om winlijnen te scoren. Elke keer dat dit gebeurt, worden de rollen met de winlijnen met 1 icoon uitgebreid, dit wordt ook wel ‘expanding reels’ genoemd. Het uitbreiden van de rollen gaat door tot maximaal 10 iconen per rol en de kast gaat weer terug naar de standaard 4 iconen per rol als er geen winlijnen meer worden gescoord. 

Iconen
De iconen in het spel, aflopend in waarde, zijn de gouden leeuw, de rode, paarse, groene en blauwe edelsteen en de A,K, Q en J. De kast kent een wild en bonus, welke besproken worden in het volgende sectie.

The grand galore

Bonussen

De wild functioneert net als in elke kast als een extra vervangend icoon en aanvulling op de winlijnen. De scatter, in de vorm van het bonusicoon, is interessant voor free spins. Bij 3 tot 6 scatters, krijg je 10 tot 25 spins en deze kunnen tijdens de free spins aangevuld worden als je meer scatters draait.

Naast deze opties, kent de kast nog een ‘synced respin'. Dit houdt in dat 2 tot 5 aangrenzende rollen willekeurig opnieuw kunnen worden gedraaid en gesynchroniseerd worden, waardoor je een extra hoge winst kan halen.

Ons oordeel over The Grand Galore

Elk Studios heeft het goed voor elkaar! De muziek is top voor en de geluidseffecten idem. De graphics van het spel zien er kraakhelder uit en het spel speelt enorm soepel. We hebben het niet voor elkaar weten te krijgen om tijdens de speelsessie die we met de kast hebben gehad de free spins te pakken te krijgen, maar deze lijkt redelijk standaard voor bijna elk spel in de branche. 

De algehele relaxte sfeer van het spel is een frisse kijk op de rijkdom van de slotkasten wereld en we zullen dan ook zeker nog eens terugkeren naar deze kast.