Contacteer Ons

Slots

The Final Countdown

 

Deze slotkast van Big Time Gaming heeft het volgens de fans allemaal. Laten we eens gaan kijken of de fans het bij het juiste eind hebben.

De kast met dezelfde naam als de hit van Europe uit 1986 heeft 6 rollen met 4 iconen per rol, wat resulteert in een totaal aantal winlijnen van 4096. De RTP is 96.65% wat aan de hoge kant is, met een hoge volatiliteit. De minimale inleg van de kast is €0,20 en de maximale inleg is €20. Tot hier valt het allemaal wel mee, maar de maximale winst is maar liefst 36.000x de inleg, wat je uitdaagt om hoog in te zetten.

Hoe ziet The Final Countdown Slot eruit?

We houden van mooi uitziende machines met goed geluid en perfecte speelbaarheid. Aan deze factoren is te zien of ze echt aandacht aan de kast hebben besteed.

Achtergrond
Op de achtergrond zien we een stad uit de toekomst. Er komt een digitaal raster naar voren roteren, wat de gokkast een retro look geeft.

Uiterlijk
De voorgrond wordt gesierd met een tweetrapsraket, waarmee men volgens het spel naar venus zou moeten gaan. De vormgeving van de raket is een beetje summier en had wel wat meer details mogen hebben.

Het speelveld van The Final Countdown slot is heel leuk geanimeerd en is duidelijk op de voorgrond aanwezig. Aan de linker- en rechter bovenkant zitten 2 zoeklichten die constant heen en weer bewegen. Dit houdt de gokkast levendig.

Muziek en geluid
De muziek zou het bekende nummer van Europe moeten voorstellen, maar helaas wordt dit te snel achter elkaar herhaald. Een gemiste kans, want de pakkende hit zou juist de aandacht vast moeten houden in het spel. De geluidseffecten zijn niet storend maar zijn ook niet heel goed.

Hoe wordt The Final Countdown Slot gespeeld?

Het doel van het spel is om zoveel mogelijk winlijnen van de linkerkant te maken met behulp van wilds en scatters. 

Gekloonde rollen
Daarnaast worden rollen soms ‘gekloond’, wat inhoudt dat twee aangrenzende rollen aan elkaar gekoppeld worden en dezelfde iconen laten zien. Dit zorgt ervoor dat zelfs in het gewone spel er grote prijzen te winnen zijn en dit wordt alleen maar beter in de free spins modus. 

Iconen
De iconen, in de volgorde van hoog naar laag zijn de paarse steen, de rode steen, de blauwe steen en de groene steen, opgevolgd door de standaard iconen uit een kaartspel A, K, Q, J, 10 en 9. 

Besturing
De layout van de kast is weer gelijk aan die van de rest van de kasten van BTG. Van recht naar links de spin, autospin, instellingen en de inlegselector.

The Final Countdown

Bonussen

Buiten dat de prijzen al aardig oplopen in de normale speelmodus, gaat het nog harder in de 2 verschillende free spins modi. Je kan na het rollen van scatters de ‘Countdown free spins’ of ‘Heading for Venus’ free spins selecteren.

Countdown Free Spins
Als je minimaal 3 scatters weet te vangen, krijg je na het selecteren van de Countdown free spins 8 gratis spins. Deze starten altijd met een ronddolende wild met een x4 bonus op rollen 2 tot 5. Op elke retrigger, groeit deze wild tot een maximaal van x256 multiplier, waardoor je dus extreem hoge winsten kan behalen.

Heading to Venus Free Spins
Bij de “heading to Venus” free spins krijg je er 15 free spins toegekend. Deze modus activeert de zogenaamde ‘velocity wild’. Deze wild verschijnt op een gekloonde rol en groeit van een x4 tot x888 formaat, maar dit gebeurt willekeurig.

Wat vinden wij van The Final Countdown Slot?

Zoals eerder gezegd, houden we van een goed totaalplaatje. Er is altijd de mogelijkheid van  een zeldzame uitzondering en dit is er zo een. Door de vele multipliers en niet te hoeven wachten op de scatters om de free spins te activeren, is er in het normale spel genoeg te winnen. Dit maakt de kast leuk en uitdagend. 

Als je eenmaal in de free spins modus weet te raken gaat het pas helemaal los, wat ervoor heeft gezorgd dat we lange tijd op de kast hebben gespeeld. Al met al kunnen we The Final Countdown slot aan iedereen aanraden, ook als je niet van het liedje houdt!