Contacteer Ons

Slots

The Faces of Freya

 

Play ’n Go zet met de Faces of Freya een gokkast neer die er op het eerste oog meteen goed uitziet. Met 5 rollen, 3 rijen en 20 winlijnen, kan dit wellicht ook nog wel eens verder gaan dan alleen een leuk uiterlijk. De minimale inleg van €0,20 en de maximale inleg van €100 geven de gokkast een totale winst van 5000x de inleg. Met een RTP van 96.20% en middel volatiliteit, lijkt dit een veelbelovende gokkast. Lees snel verder.

Het uiterlijk van Faces of Freya

We hebben al gezegd dat de kast een goede eerste indruk geeft. Er is een seconde lange intro welke de naam van de kast uitspreekt. Daarna komen we meteen in het spel terecht. 

Achtergrond
De achtergrond geeft ons het idee dat we op een van de vlaktes van Olympia zijn, met overal Viking beelden in het gras. De kast zelf is een lijst met Keltische tekens. Dit doet ons vreemd genoeg, na het kijken naar het logo, denken aan “Prince of Persia”. 

Iconen
De iconen zijn erg stijlvol en goed getekend. Leuk detail is dat de niet karakter iconen Keltische varianten van de standaard kaart iconen zijn. Als we dan toch iets te klagen moeten hebben over het uiterlijk, zou dit zijn dat de hoofdrolspeler van de kast eerder op een 80’s discoqueen lijkt dan op een demigod. De andere 3 gezichten van haar lijken wel erg goed op wat je zou verwachten van Freya. 

Muziek en geluid
De muziek is goed in thema, net als de geluidseffecten, welke meer aanwezig zijn dan in andere kasten van Play ’n Go. Als je even niks doet, wordt de muziek minder spannend en zodra je de spinknop indrukt of in de free spins rondes terecht komt, wordt de muziek erop aangepast. Wat ons wel opvalt, is de stem die vertelt wat er gebeurt. Deze klinkt een beetje chagrijnig, alsof ze totaal geen zin had om de lijnen in te spreken. 

Hoe speel je Faces of Freya?

De kast speelt met rijen van minimaal 3 dezelfde iconen, waar je geholpen wordt door wilds en scatters om het leven wat aangenamer te maken. Van links naar rechts krijg je de mogelijkheid om tot 5 iconen naast elkaar in een winlijn te plaatsen. De wild vervangt het missende icoon en maakt de rij af als daar mogelijkheid toe is. Over de scatters hebben we het dadelijk nog, want deze voegen iets leuks toe aan het spel. 

Besturing
De layout van deze Play ’n Go kast is relatief gelijk aan de anderen van het bedrijf. Van rechts naar links vinden we de autospin, de spin, en de inleg selector met daarboven een infodisplay. Daarnaast vinden we het saldo en een infoknop.

The Faces of Freya

Bonussen

Hoofdrolspeelster Freya heeft, zoals de naam al doet vermoeden, meerdere gezichten. Je hebt Love, War en Sorcery, welke elk hun dingen toevoegen aan de gameplay. In de Sorcery-modus worden iconen met een lagere waarde veranderd in de hogere iconen. De Love-modus voegt 2 tot 5 wilds toe aan het spel en de War-modus geeft je een willekeurige multiplier van x2, x3, x5, x10 of x20. Dit komt aardig ten goede van je beurs, ongeacht welk gezicht je mag gebruiken om winlijnen te scoren in de free spins.

Ons oordeel over The Faces of Freya

We zijn nogal kieskeurig als het gaat om een goede totale speelervaring en bij Faces of Freya zit dat helemaal goed. Er is niks mis met deze kast en het is aan de persoon zelf of deze het thema en de gimmick (de gezichten) aanstaat. Hoe dan ook, je hebt gegarandeerd een goede tijd met deze dame en haar 3 gezichten. Zeker aan te raden dus!