Contacteer Ons

Slots

Sweet Alchemy

 

Deze cascade slotmachine van Play ‘n Go uit 2018 heeft een RTP van 96.25%, lage volatiliteit en geen winlijnen. Sweet Alchemy werkt namelijk met clusters in plaats van winlijnen. De minimale inleg is €0,10 en de maximale inleg bedraagt €100. Dit is goed voor een maximale uitbetaling van 3000x je inleg.

Hoe ziet Sweet Alchemy slot eruit?

Sweet Alchemy is een mierzoete slotmachine, die helemaal draait om het omtoveren van zoetigheid. Dit wordt weergegeven in een leuke anime-achtige tekenstijl, met idem geluiden. 

Uiterlijk
Op de achtergrond zien we de nachthemel, met wat mooie fonkelende sterren. De wolken eronder zijn paars, welke op een of andere manier ook sterren hebben die fonkelen. De voorgrond van de slot speelt zich af op een koekje. 

Voorgrond
De kleuren zijn net zo zoet als de snoepjes die je weg moet werken. Dit alles wordt goed overgebracht en geeft het geheel een mooi uiterlijk. Het koekje op de achtergrond is een leuk detail en ook het minst zoete wat er op het scherm verschijnt. 

De tovenares staat achter een grote ketel en beweeg een beetje op en neer. De pot moet de meter voorstellen die in het spel gebruikt wordt om aan te geven welke extra’s je toegekend krijgt. Hierover later meer.

Muziek en geluid
De muziek en de geluiden zijn beide leuk en passen goed in het algemene thema van de gokkast. Iets wat ons begon te irriteren was het overdreven stemmetje van de tovenares. Ze geeft elke keer als je iets scoort een ‘piep’ en dat begint op den duur behoorlijk vervelend te worden. Jammer, want de rest klinkt gewoon goed en in thema.

Hoe wordt Sweet Alchemy slot gespeeld?

Het spel ziet eruit als Candy Crush en wordt ook op een vergelijkbare manier gespeeld. Sweet Alchemy is een cascade kast, waar je sets van 4 bij elkaar moet zoeken om deze te laten klappen. Zijn deze geklapt, vallen ze naar beneden om plaats te maken voor meer iconen die op hun beurt ook weer clusters kunnen maken. Dit gaat door totdat er geen nieuwe winclusters meer gemaakt worden.

Sugar Rush Meter
Gedurende de ronde, tellen de geklapte iconen bij elkaar op, waardoor de Sugar Rush meter zich vult tot maximaal 38 iconen. Gedurende deze “vulling”, komen er verschillende wilds kijken, welke elk andere functies hebben:

  • De standaard wild, welke fungeert als een vervangend icoon of clustervulling
  • De gestreepte wilds, welke in de richting van de streep de hele rij weghaalt
  • De ronde met puntjes wilds, welke alle iconen van een type verwijderen van het veld

Besturing

De besturing van de gokkast is precies wat we gewend zijn van Play ‘N Go. Je kan onderaan het scherm je inleg instellen, je saldo bekijk en de spinknop en autospin knop indrukken. Een leuke extra op de Sweet Alchemy gokkast is de tutorial die je aan het begin kan kijken. Deze laat je stap voor stap zien hoe het spel werkt, waardoor je precies weet waar je aan toe bent!

sweet alchemy

Bonussen

Een van de grootste pluspunten van de Sweet Alchemy slot is zijn grote aantal aantal bonusrondes. We zullen ze hieronder allemaal benoemen.

Mix The Elixer ronde
Deze bonusronde wordt vrijgespeeld wanneer je de 38 hebt gehaald in de Sugar Rush Meter in het standaards pel. De grid wordt vergroot van standaard naar 9×9 en bevat een aantal spells als:

  • Sugar bombs, welke willekeurige iconen laat ontploffen
  • Sweet Surprise, welke een wild is die andere willekeurige symbolen vervangt. 
  • Mixed Candy, welke het speelveld mixen. 

Elixer of Power ronde
Naast bovenstaande bonsuronde kennen we ook nog de Elixer of Power ronde. In deze minigame moet je 3 dezelfde elixers vinden, om zo tussen de 2x en 10x je totale inleg terug te winnen. 

Schatkist
Aan de linkerkant van de gokkast zien we nog een schatkist staan. Deze vult zich na elke winst en bedraagt 15% van de totale winst die je in het standaardspel hebt behaald sinds de laatste keer dat je de schatkist hebt geopend.. Elke keer als je de Elixer of Power bonusronde speelt, ga je 1 stap vooruit op de schatkaart, welke je uiteindelijk naar de schatkist leidt.

Wat vinden wij van Sweet Alchemy?

Sweet Alchemy is een heel leuk spel, waarmee je je gegarandeerd lange tijd kan vermaken. De tutorial laat zien wat er allemaal mogelijk is en laat meteen zien hoe hoog de winsten kunnen zijn. In het aantal uur dat we gespeeld hebben, hebben we zelf flinke bonussen gehaald.

Vooral de 3 bonusrondes en extra’s die in het spel zitten maakten het voor ons de moeite waard om door te blijven spelen. Net als Candy Crush is Sweet Alchemy een verslavend spel wat zeker de moeie waard is.