Contacteer Ons

Slots

Strolling Staxx

Deze slot van NetEnt uit 2019 heet voluit ‘Strolling Staxx: Cubic Fruits’, en vierkant fruit is precies wat je kan verwachten. Je speelt met een RTP van 95.98% met een medium volatiliteit. Er zijn 10 winlijnen en een minimale en maximale inleg van €0,10 en €300. Er is een wild, maar geen scatter, wel een respin ronde en grote symbolen.

Hoe ziet de Strolling Staxx slot eruit?

Alles in deze slot is vierkant. De bomen, de wal op de achtergrond, de iconen en zelfs de knoppen, maar het werkt perfect in dit spel. Op de achtergrond zien we een idyllisch (vierkant) landschap met bomen en een rivier. De slot zelf bevindt zich op de voorgrond en heeft doorzichtige vlakken, waardoor je de achtergrond er doorheen kan zien.

Uiterlijk
Het mag duidelijk zijn dat de Strolling Staxx slotmachine helemaal om fruit draait. Hoewel al het fruit vierkant is, is het nog steeds duidelijk herkenbaar en heeft de slot een grappig uiterlijk. Zelfs de letters die door het fruit heen tevoorschijn komen hebben een basis blokvorm. Dit maakt de slot tot een mooi geheel en zet een perfect thema neer.

Muziek en geluid
Waar het uiterlijk perfect is, laat het geluid het een beetje afweten. Er is namelijk geen muziek in de slot, maar we horen wel veel achtergrond geluiden. Als je eenmaal de respins te pakken hebt is er ineens wel muziek, welke prima bij het thema past. Wij hadden het niet erg gevonden als dit muziekje constant te horen was, ook in het standaardspel.

Hoe wordt de Strolling Staxx gokkast gespeeld?

Strolling Staxx is een slotmachine die in de basis een standaardgokkast is welke van links naar rechts winlijnen geeft. Aan de linkerkant van de slot staat een houten bordje die bij elke spin een nieuw icoon laat zien. Hierover is niets te lezen in de uitleg, dus wat het precies doet blijft compleet onduidelijk.

Colossal icons
Op willekeurige momenten komen er iconen tevoorschijn die een formaat van 2×2 of 3×3 vakjes hebben. Dit is een goede manier om de re-spins te triggeren, waarover je hieronder meer kan lezen.

Bonus Bet
De bonus bet feature laat je met een bepaalde inleg spelen, waarna je meer kans maakt op de allergrootste 3×3 iconen. Deze bedekken bijna het hele scherm en zorgen dus voor hoge winsten.

Iconen
De iconen bestaan uit de wild, de meloen, de aardbei, de citroen, de kersen, de pruim en de A, K, Q en J. De wild kan winlijnen uitbreiden door te fungeren als elk icoon wat nodig is om een winlijn te maken.

strolling staxx

Bonussen

Tot nu toe is de naam van het spel nog steeds niet helemaal duidelijk, de iconen zijn immers helemaal niet ‘stacked'. Om erachter te komen waar de naam vandaan komt is het zaak om in de bonusronde te belanden.

Dit doe je door een hele rol vol met dezelfde iconen te hebben. Zoals gezegd gaat dit vooral makkelijk als je een 3×3 icoon hebt, aangezien deze per definitie de hele rol beslaat.

Als je een hele rol met dezelfde iconen hebt wordt er een respin gegeven, waarbij de volledige rol een positie naar links beweegt. Dit gaat net zo lang door totdat deze ‘stacked rol' aan de linkerkant van het spel is beland, waarna je weer naar het standaardspel gaat.

Wat vinden wij van Strolling Staxx?

Op audiovisueel gebied heeft Strolling Staxx alles wat we van een slotmachine mogen verwachten. Het heeft een leuk, grappig uiterlijk en de muziek (tijdens de respins) is perfect, waardoor hij niet vervelend wordt.

Hoewel de bonusronde aan de magere kant is, hebben we ons toch lange tijd weten te vermaken met de Strolling Staxx slot van NetEnt. Zeker de moeite waard en we zullen nog eens terugkomen!