Contacteer Ons

Slots

Starburst

Deze kast uit 2012 is een ware klassieker in het assortiment van NetEnt, een van de grotere spelers uit de iGaming branche. De slotmachine valt op met zijn 10 winlijnen en 3 x 5 rollen, waardoor er op elk gegeven moment 15 tekens op het veld staan, waarmee men combinaties dient te maken. De minimale inleg is €0,10 en de maximale inleg €100 per spin De te winnen prijzen zijn afhankelijk van de inleg, welke relatief vaak vallen met een RTP van 96,1%. 

De bonussen komen voort uit willekeurig verschijnende sterren en dit is meteen ook de enige extra feature van de kast. De maximale uitbetaling van de slotmachine is €50,000. 

Hoe ziet Starburst eruit?

Het thema van deze kast is heel duidelijk ruimte en sci-fi. De kleuren zijn bijna metallic te noemen en alles heeft af en toe een “blinkje” om het wat mooier te maken. Dit “blinkje” draait om het zeven- en barsymbool heen alsof het in een baan eromheen vastzit. En de kleuren lijken op een tekening uit de jaren 70, wat men toen van ruimte en ruimtevaart dacht.

De muziek is in dezelfde sfeer, rustgevend en geeft een spannend geheel aan de hele kast. De knoppen zijn gemaakt van neon groene kleuren en de letters lijken ook rechtstreeks uit de jaren ’70 te komen. Dit geheel geeft Starburst een uniek en spannend uiterlijk wat we nog niet eerder hebben gezien bij andere kasten. 

De tekens in de kast bestaan uit oranje, blauwe, groene en paarse diamanten en de speciale tekens zijn de Bar en de #7, welke ook de meeste puntenwaarde dragen.

Hoe speel je Starburst?

Eigenlijk is de opzet van deze kast relatief simpel. Onderaan de kast zitten neongroene knoppen. De middelste knop laat de rollen spinnen. Direct naast de knop zit een Max Bet knop, welke de inzet automatisch naar maximaal zet, in plaats van je gekozen inzet.

Aan de linkerkant kun je autoplay aan of uitzetten. Daarnaast aan de linkerkant, heb je het bet level, de inzet aan coins en de informatieknop. Aan de rechterkant van de Max Bet knop, vinden we de coin waarde en het aantal coins wat je hebt en kunt spenderen.

Starburst Screenshot

De bonussen

Zoals je hierboven op de afbeelding ziet, is er een ‘wild’ beschikbaar en dat is gelijk het enige speciale symbool die in deze slotmachine zit. Deze kan willekeurig verschijnen op rij 2, 3 of 4 en als deze verschijnt, bedekt deze meteen de hele rol. Krijg je een wild, kun je nog een keer spinnen, krijg je daarna weer een keer de wild, wordt er nog een free spin getriggerd, tot een maximaal van 3 gratis spins. 

Omdat de binnenste drie rollen alleen bedekt kunnen worden door de wild-sterren, is de grootst mogelijke winkans om de wilds te combineren met Bars en #7’s, om zo de hoogst mogelijke score van maximaal €50,000 uit de kast te halen.

Ons oordeel over Starburst

Kort maar krachtig, deze kast is leuk en blijft de aandacht en spanning er redelijk goed inhouden door de willekeurige kans van het verschijnen van de wilds. Waarom redelijk? Er is namelijk niet veel anders te doen op deze kast, dan te genieten van de mooie kleuren, de muziek en de wilds op te halen. We hadden op een of andere manier nog wel graag een extra optie in de vorm van een verdubbelaar willen zien. 

Maakt dit de kast slecht of saai? Nee absoluut niet en het blijft ondanks alles, toch een echte aanrader.