Contacteer Ons

Wedden op Sport in Nederland

Wedden365 op sport in nederland

Wedden op sport in Nederland is al tijden razend populair. Bijna iedere voetballiefhebber weet bijvoorbeeld hoe het welbekende totoformulier eruit ziet. De laatste jaren is de populariteit razendsnel toegenomen, met name door de opkomst van online wedden.

Redenen hiervoor zijn natuurlijk het winnen van extra geld, de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van bookmaker apps, het enorme sportaanbod en natuurlijk grote internationale sportevenement.

Hierdoor kan je op ieder moment van de dag wel een sportweddenschap vinden die interessant voor je is.

Alles over sportweddenschappen

Uit het enorme aanbod aan sporten waarop je kan wedden, kan je hier op Wedden365 het overzicht vinden van de meest populaire sporten.

We richten ons niet alleen op sporten waar Nederlanders goed presteren, zoals Max Verstappen in de Formule 1 en Michael van Gerwen bij het Darts. Je kan bij ons ook alles over wedden op tennis en wedden op paarden vinden. 

Op onderstaande pagina's vind je alles over het wedden op de desbetreffende sporten

Verschillende soorten weddenschappen

Als je nog niet zo bekend bent met online gokken op sport dan is het goed om te weten dat er verschillende soorten weddenschappen zijn die je kan plaatsen.

Al deze sportweddenschappen kunnen op verschillende momenten net iets beter uitpakken dan andere. Hieronder vind je de drie meest voorkomende soorten weddenschappen.

Enkelvoudige weddenschap (single bet)

De single bet, ofwel de enkelvoudige weddenschap, is de meest populaire weddenschap voor sport wedden Nederland. Dit is ook de simpelste weddenschap die je kan plaatsen. Een single bet kan voor een wedstrijd en tijdens een wedstrijd geplaatst worden.

Een eenvoudig voorbeeld is een inzet op winst voor Feyenoord in een wedstrijd tegen Ajax. Bij de meeste online bookmakers kan je een single bet plaatsen door op de quotering te klikken en deze te bevestigen op je betslip nadat je jouw inzet hebt ingegeven.

Wedden op sport paardenraces

Combinatieweddenschap

De combinatieweddenschap, ook wel de parlay bet genoemd, is een combinatie van enkelvoudige bets op een betslip. De winst bestaat uit de som van de quoteringen van alle single bets en wordt vermenigvuldigd met je inzet. 

Je kan zelf bepalen welke en hoeveel single bets je combineert. De potentiële winst wordt vanzelfsprekend hoger als je meer enkelvoudige bets toevoegt.

Je moet alle losse weddenschappen goed hebben om de totale combinatieweddenschap te winnen, dus zorg ervoor dat je de combinatie realistisch houdt.

Systeemweddenschap

Tot slot is er dan nog de systeemweddenschap. Deze weddenschap is iets ingewikkelder dan de single bet en de combi bet. Desalniettemin is de systeemweddenschap enorm populair onder de ervaren gokkers. 

De alles of niets benadering wordt namelijk verwijderd en je wint zelfs als je niet alle weddenschappen goed hebt voorspeld. De systeemweddenschap kan overigens alleen maar worden geplaatst bij een combinatie van 3 of meer weddenschappen. 

Indien je hier nog geen ervaring mee hebt, leggen we het hieronder aan de hand van een voorbeeld hoe systeemweddenschap berekenen in zijn werk gaat.

Systeemweddenschap berekenen

Stel je hebt 3 wedstrijden waarop je wil wedden op sport: 

  • Feyenoord – PSV (Feyenoord wint)
  • Ajax – AZ (Ajax wint)
  • Chelsea – Manchester United (Chelsea wint)

Het systeem komt dan met de volgende combinaties waarop je kan inzetten:

  • Feyenoord en Ajax winnen
  • Feyenoord en Chelsea winnen
  • Ajax en Chelsea winnen
  • Feyenoord, Ajax en Chelsea winnen

Als bijvoorbeeld Chelsea niet gewonnen heeft dan zal je dus alleen de eerste weddenschap winnen (Feyenoord en Ajax winnen). Je winst bestaat dan uit de dan de som van quoteringen van Feyenoord en Ajax die vermenigvuldigd word met je inzet.

Met een systeemweddenschap kan je je risco beperken, terwijl je alsnog hoge winsten kunt halen als je alle wedstrijden goed hebt voorspeld.

Sport wedden Nederland

Welke soort weddenschap moet ik kiezen?

Sportweddenschappen hoeven niet per se geplaatst te worden voordat de wedstrijd begint. Je kan namelijk ook wedden op sport wanneer de wedstrijd al begonnen is.

De weddenschappen die je plaatst voordat een wedstrijd is begonnen, zijn zogenaamde pre-match weddenschappen. 

De tegenhanger van pre-match weddenschappen zijn live-weddenschappen. Bij deze weddenschappen kan je gokken terwijl de wedstrijd zich afspeelt.

Pre-match weddenschappen

Pre-match weddenschappen zijn de klassieke weddenschappen die erg populair zijn onder liefhebbers van wedden op sport over de hele wereld.

Je kan in principe te allen tijde pre-match weddenschappen plaatsen zolang de wedstrijd nog niet is begonnen. Zodra het eerste fluitsignaal, in het geval van een voetbalwedstrijd, heeft geklonken, kan je niet meer inzetten. 

Pre-match weddenschappen worden gebruikt omdat ze relatief veilig zijn. Daarnaast zijn ze eenvoudig en duidelijk. Ze zijn ten opzichte van live weddenschappen ook minder tijdgebonden. 

Je moet er alleen voor zorgen dat de weddenschap wordt geplaatst voordat de wedstrijd begint. Tot slot kunnen quoteringen voor een wedstrijd gunstiger uitpakken dan wanneer een wedstrijd gespeeld wordt. Je kan hier dus je voordeel mee doen.

Live wedden op sport

Naast pre-match weddenschappen bestaan er ook live weddenschappen. Deze zijn met name door de komst van online bookmakers enorm populair geworden.

Live wedden op sport gebeurt tijdens de wedstrijden zelf. Als je bijvoorbeeld nog niet 100% zeker bent of een wedstrijd jouw kant op gaat dan kan je de eerste minuten bekijken om vervolgens de knoop door te hakken. Je kan immers een betere beslissing maken wanneer je meer informatie voor handen hebt. 

Live wedden op sport is niet voor iedereen weggelegd. De odds kunnen namelijk snel veranderen op basis van gebeurtenissen in de wedstrijd. Je dient de quoteringen dus goed in de gaten te houden.

Het is dan ook aan te raden om de wedstrijd via een live stream te bekijken om zo snel mogelijk te kunnen handelen.

Zorg er altijd voor dat je logische beslissingen blijft maken en zorg ervoor dat emoties niet de overhand krijgen. Dit kan je namelijk niet goed uitpakken voor je weddenschappen. 

online Sportweddenschappen

Wedden op sport tips

Sportweddenschappen plaatsen is een sport op zichzelf. Denk dus niet te makkelijk over gokken op sport. 

Als je succesvol wil zijn met sportwedden raden we je dan ook aan om goed voorbereid te zijn. Lees voorspellingen op het internet om de laatste informatie te bemachtigen en doe kort onderzoek, zodat je zeker weet dat je de juiste weddenschap plaatst. 

Hieronder hebben we de belangrijkste wedden op sport tips nog voor je op een rijtje gezet:

Bekijk onderlinge resultaten
Onderlinge resultaten in het verleden kunnen veel vertellen over hoe de verhoudingen liggen. Kijk naar H2H resultaten om te zien of teams aan elkaar gewaagd zijn, maar houd rekening met recente veranderingen.

Check of er belangrijke wijzigingen zijn
Voordat een wedstrijd begint is het belangrijk om te kijken wie er aan de wedstrijd meedoen en of bepaalde spelers uitvallen vanwege blessures, dit kan het wedstrijdbeeld veranderen.

Maak gebruik van data
Online bookmakers hebben vaak data beschikbaar van de teams of spelers die tegen elkaar spelen. Denk bijvoorbeeld aan de vorm, gemiddeld aantal doelpunten, doelpuntenmakers etc. Doe hier je voordeel mee!

Laat je emotie buiten beschouwing
Zet dus niet alleen in op je favoriete speler of team. Emoties hebben geen goede invloed op je keuzes. Je laat immers onbewust belangrijke informatie achterwege waardoor je niet de beste keuze maakt.

Bepaal je inzet vooraf
Vooraf je inzet bepalen is aan te raden om te zorgen dat je niet al je speelgeld direct verspeelt. Sport is nog altijd onvoorspelbaar, speel daarom met een vast bedrag dat je van tevoren hebt vastgesteld.

Bekijk de odds van verschillende bookmakers
Vergelijk odds van de verschillende bookmakers en zorg dat je accounts hebt bij meerdere aanbieders. Zo weet je zeker dat je de beste odds hebt als je een weddenschap plaatst en kan je ook van meerdere bookmaker bonussen gebruik maken.

wedden op sport formule 1

Verschillende odds

Odds of quoteringen zijn erg belangrijk bij online sportwedden. Er bestaan diverse manieren om de odds weer te geven. Deze kunnen per sport verschillend zijn, maar kan je in jouw favoriete bookmaker eenvoudig aanpassen.

Zo worden in Amerika en Engeland vaak andere odds gebruikt dan wij in Nederland zijn gewend. Het is dan ook aan te raden om je profiel zo in te stellen dat je decimale odds gebruikt, aangezien deze vaak het eenvoudigst te begrijpen zijn.

Decimale odds

Decimale odds zie je vooral bij voetbal en zijn vooral populair voor sport gokken Nederland. Decimale odds geven exact weer wat je kan winnen als je weddenschap goed is. Een quotering van 1.50 betekent dat je 1.5 keer je inzet krijgt als je voorspelling goed is. 

Dit is verreweg de meest gebruikte weergave van quoteringen en is het makkelijkst in het gebruik.

Fractionele odds

Fractionele odds worden in Engeland gebruikt en zie je in Nederland ook terug bij paardenraces. De winkansen worden in breuken weergegeven, het kan een beetje tijd kosten om hier aan te wennen. 

Als je bijvoorbeeld een fractionele quotering van 1/7 ziet voor een wedstrijd dan betekent dit dat je voor iedere ingelegde euro, 7 euro wint. 

Amerikaanse odds

Amerikaanse quoteringen komen logischerwijs het vaakst voor in Amerika en dan met name voor American Football. Deze quoteringen worden ook wel moneyline odds genoemd. 

Je hebt negatieve odds voor de underdog en positieve odds voor de favoriet. Als je bijvoorbeeld +400 ziet staan dan houdt dit in dat je 400 euro zou winnen als je 100 euro in zou zetten.

Als je een quotering van -200 ziet staan, betekent dit dat je 200 euro moet inzetten om 100 euro winst te behalen.