Contacteer Ons

Voorspellingen

Sparta vs Ajax Voorspelling

Sparta vs Ajax Voorspelling Eredivisie 2022
Sparta vs Ajax Voorspelling – Eredivisie Speelronde 3
Aftrap: Zondag 21 Augustus, 14.30 uur – Het Kasteel, Rotterdam

Sparta vs Ajax Voorspelling

In de derde speelronde van de Eredivisie gaat Ajax op bezoek bij Sparta in Rotterdam. De wedstrijd wordt gespeeld op 21 augustus op Het Kasteel. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Amsterdammers zijn het seizoen prima begonnen met 9 punten uit 3 wedstrijden. De Rotterdammers wisten pas 1 keer gelijk te spelen dit seizoen tegen SC Heerenveen.

Vorig seizoen werd het 0-1 voor Ajax in Rotterdam door een doelpunt van Tadic. Sparta zal het dit keer Ajax ook weer lastig proberen te maken. Lukt het Sparta om punten te pakken tegen Ajax? Lees hieronder het laatste nieuws en onze voorspelling voor Sparta vs Ajax.

Sparta teamnieuws

Sparta staat momenteel op de 11e plaats in de Eredivisie met 1 gelijkspel uit 2 wedstrijden. De laatste thuiswedstrijd was afgelopen weekend tegen AZ. Die wedstrijd ging met 2-3 verloren.

Sparta wist dit jaar enkele nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen. De meest opvallende naam is die van oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman die transfervrij van OFI Kreta overkwam. Verder nam Sparta afscheid van onder andere Tom Beugelsdijk. Hij vertrok naar Helmond Sport. 

Trainer Maurice Steijn kan aanstaande zondag alleen niet over Laurent Jans beschikken. De rechtervleugelverdediger kampt met een ingescheurde pees. Verder is de selectie volledig fit om aan te treden tegen Ajax.

Ajax teamnieuws

Bij Ajax lijkt Alfred Schreuder het al aardig op de rit te hebben. De Amsterdammers wonnen de eerste 2 wedstrijden relatief eenvoudig en gaan dan ook aan de leiding na 2 speelronden.

Afgelopen weekend werd FC Groningen met 6-1 van de mat geveegd. Met name Anthony kon op lovende woorden rekenen van de voetbalanalytici. 

Tegen Sparta zullen Ihattaren en Jorge Sanchez van de tribune moeten toekijken. De rest van de selectie is allemaal inzetbaar tegen Sparta.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018 stond Sparta vs Ajax 7 keer eerder tegenover elkaar. Ajax won alle 7 wedstrijden.

Ajax wist maar liefst 17 keer het net te vinden in deze 7 wedstrijden. Sparta was 7 keer trefzeker.

Voorspelling Sparta vs Ajax

Ajax zal met veel vertrouwen afreizen naar Rotterdam. De Amsterdamse ploeg lijkt langzamerhand in vorm te komen.

Vorig jaar wist Sparta het Ajax nog knap lastig te maken door de Amsterdammers op een 0-1 te houden. Dit jaar lijkt Sparta echter geen kans te maken tegen het aanvalsgeweld van Ajax.

Wij verwachten dat Ajax een eenvoudige middag tegemoet zal gaan en er wederom een voetbalshow van gaat maken. Wij denken niet dat Sparta in staat is om dit Ajax het moeilijk te maken. Ook al is het op eigen veld. 

Wedtips

Onderstaande wedtips voor Sparta vs Ajax zijn afkomstig van BetCity. Maak eenvoudig een account aan via onderstaande knop.

⚽ Totaal doelpunten: meer dan 3.5 (2.04)

🏆 Ajax wint beide helften (2.75)

🥅 Steven Bergwijn scoort (2.35)