Contacteer Ons

Voorspellingen

Spanje vs Portugal Voorspelling – Nations League 2022

Spanje vs Portugal voorspelling Nations League 2 juni
Spanje vs Portugal Voorspelling  – Nations League groepsfase
Aftrap: Donderdag 2 Juni, 20.45 uur – Estadio Benito Villamarín, Sevilla

Spanje vs Portugal Voorspelling

Op 2 juni staat er een leuk Zuid-Europees affiche op het programma in groep B van de Nations League. Spanje ontvangt dan namelijk Portugal in Sevilla. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Beide ploegen hebben zich voor het WK in Qatar weten te kwalificeren en zullen de Nations League wedstrijden dit jaar dan ook als voorbereiding beschouwing. Beide landen willen zien of ze zich met de top kunnen meten of dat er nog werk aan de winkel is.

Spanje lijkt met de laatste 4 gewonnen wedstrijden beter in vorm dan Portugal. De Portugezen wisten zich via de play-offs te kwalificeren voor het WK in Qatar, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het belooft dus een interessante wedstrijd te gaan worden.

Spanje teamnieuws

Spanje is zoals altijd één van de favorieten om de Nations League te winnen. De Spanjaarden zijn de verliezend finalist van 2021. Ze wisten tegen Frankrijk in de finale niet verder te komen dan een 1-2 verlies. 

Met spelers zoals Pedri, Ansu Fati, Asensio en Moreno heeft coach Luis Enrique kwaliteiten in huis om van iedere ploeg te winnen. Luis Enrique heeft overigens geen zorgen als het gaat om blessures of schorsingen en kan dus zijn beste elftal opstellen tegen Portugal.

Portugal teamnieuws

Portugal is de ploeg die het wat moeilijker heeft. De Portugezen zijn nog steeds afhankelijk van de scoringsdrift van Cristiano Ronaldo, maar dit kan niet eeuwig duren. Er is wel een nieuwe lichting op komst en het is dan ook aan Fernando Santos om langzamerhand te gaan verjongen. 

Portugal wist zich dus vrij eenvoudig te kwalificeren voor het WK later dit jaar. Dit moet als een opluchting hebben gevoeld daar de Portugezen het op moesten nemen tegen Noord-Macedonië die eerder Italië wisten uit te schakelen. 

Ook coach Fernando Santos kan, net als zijn Spaanse collega, over een geheel fitte selectie beschikken. Het is echter de vraag of hij zijn sterspeler Ronaldo rust zal gunnen of niet.

Onderlinge resultaten

Als we naar de resultaten tussen beiden landen kijken sinds 2010 dan zien we dat beide ploegen enorm aan elkaar gewaagd zijn. Zowel Spanje en Portugal wisten beiden 1 keer te winnen en er werd 4 keer gelijkgespeeld. In totaal wist Spanje 4 keer te scoren en Portugal 7 keer. 

De laatste wedstrijd tussen de twee landen was een vriendschappelijke wedstrijd in juni 2021. Het werd toen 0-0.

Wedtips Spanje vs Portugal

Spanje vs Portugal stond nog niet zo vaak op het programma. Dat maakt deze wedstrijd dan ook een unieke wedstrijd. Het is vrij moeilijk te voorspellen hoe Portugal gaat spelen. Immers, veel hangt af van de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo. 

Spanje heeft meer mogelijkheden en zal dan ook met genoegen uitkijken naar de wedstrijd van aanstaande donderdag. Ze zullen wel moeten uitkijken voor de gevaarlijke counters van Portugal.

Wij verwachten dat Portugal vooral zal gaan verdedigen en op de counter zal loeren. Uiteindelijk denken we dat Portugal in staat is om te scoren, maar Spanje zal er met de overwinning van door gaan.

Wedden op Spanje vs Portugal

🏆 Eindresultaat: Spanje (2.15)

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.83)

🥅 Meer dan 2.5 doelpunten (2.10)

🏆 Dubbele kans: Spanje of gelijkspel (1.30)

Odds via Bet365