Contacteer Ons

Kennis

6 Beste Soorten Sportweddenschappen

Bekendste soorten sportweddenschappen

De spanning van sportweddenschappen is ongeëvenaard. Emoties stijgen en dalen samen met die van de atleten op het veld. Voor degenen die nog niet bekend zijn met sportweddenschappen kunnen de vele soorten beschikbare weddenschappen intimiderend zijn. 

Als je alle verschillende soorten sportweddenschappen kent, krijg je niet alleen meer inzetmogelijkheden, maar vergroot je ook je winkansen, omdat je weet welke weddenschap je wanneer moet plaatsen.

Overzicht van de 6 beste soorten sportweddenschappen

In dit artikel vind je enkele veel voorkomende soorten sportweddenschappen die je kan vinden bij elk wedkantoor, zodat je met een gerust hart geld kan inzetten wanneer sportweddenschappen legaal zijn in Nederland

Outrights

De eerste soort weddenschap die een nadere toelichting behoeft is de Outrights. Deze weddenschappen worden geplaatst op hele competities in plaats van op enkele wedstrijden. Bijvoorbeeld weddenschappen die zijn geplaatst op de winnaars van de Premier League in een bepaald seizoen. Of, in het geval van tennis, de winnaar van het Wimbledon tennistoernooi

Outrights kunnen worden geplaatst voordat een evenement begint, maar soms kan je deze weddenschappen ook halverwege bepaalde evenementen of competities plaatsen. 

Both teams to score

De volgende weddenschap is iets simpeler. Bij de ‘both teams to score’ weddenschap heb je twee keuzes: ja en nee. Als je op ‘ja’ gokt, win je als beide teams het scorebord weten te halen. Je kiest voor ‘nee’ indien je denkt dat één van de twee teams het niet lukt om te scoren. 

Draw no bet

Zoals de naam al doet vermoeden, kenmerkt de ‘draw no bet’ zich door het feit dat je je geld terug krijgt als de wedstrijd in een gelijkspel eindigt.

Bij voetbalweddenschappen op de Eredivisie zou je bijvoorbeeld kunnen denken dat Ajax zal winnen van PSV. Je erkent echter dat een gelijkspel ook relatief waarschijnlijk is. De draw no bet weddenschap geeft je de kans om te wedden op Ajax terwijl je je inzet beschermt tegen een gelijkspel. 

Double chance

Double chance betekent dat je in plaats van slechts één van de drie mogelijke resultaten te kiezen (winst, verlies of gelijkspel) er twee kiest. Hierdoor is de kans groter dat je wint, aangezien twee uitkomsten de wedstrijd door je weddenschap worden gedekt. Meestal zijn de quoteringen iets lager dan bij een enkele weddenschap waarbij je uit één van drie mogelijke wedstrijdresultaten kiest.

Over – under weddenschap

De over – under weddenschap wordt doorgaans gedaan op de gecombineerde score van de twee teams die spelen. Dit kan ook een som zijn van het aantal corners, kaarten of overtredingen die gemaakt worden in een wedstrijd. Sportliefhebbers wedden tegen een totaal dat vooraf is vastgesteld en voorspellen vervolgens of de gecombineerde score boven of onder dat totale aantal zal vallen. 

Parlay

De laatste sportweddenschap die veel wordt gebruikt, is de parlay weddenschap. Een parlay weddenschap is een sportweddenschap die meerdere weddenschappen combineert. 

Normaal gesproken zou je bijvoorbeeld alleen wedden op een gelijkspel tussen Ajax en Feyenoord, maar met een parlay weddenschap kan je ook een over – under weddenschap op een andere wedstrijd toevoegen. Je wint wanneer alle weddenschappen juist voorspeld zijn. De winsten met een parlay weddenschap kunnen snel hoog oplopen.