Contacteer Ons

Slots

Royal Mint Megaways

 

Royal Mint Megaways is een slot van Big Time Gaming uit 2020 en heeft een RTP van 96.48%, met hoge volatiliteit. De minimale inleg is €0,20 en de maximale inleg is €20, wat opvallend laag is voor een gokkast met een geldthema. Het maximale aantal winlijnen is 117.649 en je kunt tot 40.000x je inleg winnen, wat neer komt op €800.000.

Hoe ziet de Royal Mint Megaways slot eruit?

De slotmachine zelf bevindt zich in de zijkant van een gebouw, met mooie roze bomen ervoor. Het gebouw doet ons denken aan een ouderwets bankgebouw, waarbij de rollen van de slot tussen de pilaren zitten. Naast de 6 verticale rollen, heet Royal Mint Megaways ook nog 2 horizontale rollen, welke voor meer winlijnen kunnen zorgen. 

Uiterlijk
De kast ziet er luxueus uit door het gebruik van de marmeren achtergrond. De verschillende kleuren edelstenen passen goed in de thema en stralen rijkdom uit. Elk vlak waar een icoon heeft een gouden rand, waardoor de slotmachine een beetje een druk uiterlijk krijgt.

Muziek en geluid
Ondanks dat de muziek verre van slecht is, is de loop te kort waardoor hij te snel achter elkaar afgespeeld wordt. De track had best iets langer gemogen, maar over het algemeen is de muziek prima aan te horen.

Hoe wordt de Royal Mint Megaways gokkast gespeeld?

Zoals de naam al prijsgeeft is dit een Megaways slot, wat betekent dat het aantal winlijnen per spin kan verschillen. Dit maakt het spel een stuk spannender! Elke keer als er een winlijn weggehaald wordt, vallen er nieuwe iconen naar beneden, welke op hun beurt weer winlijnen kunnen genereren. Dit gaat door tot er geen winlijnen meer gemaakt worden, wanneer opnieuw gespind moet worden.

Besturing
De layout van de slot is gelijk aan andere slots van Big Time Gaming. Aan de rechterkant vinden we de spinknop, de autospinknop en aan de linkerkant zien we de instellingen en de inlegselector. 

Iconen
De iconen van deze slot zijn in aflopende waarde, de paarse, de rode, de blauwe en de groene edelsteen en van de kaarticonen zien we de A, K, Q, J, 10 en 9. Daarnaast zien we nog de letters M, I, N, T, welke als scatters fungeren en recht geven op een bonusronde.

royal mint megaways

Bonussen

Als je alle vier de letters die het woord ‘MINT' maken hebt gespind, word je beloond met 12 gratis spins. De free spins spelen zich af in een kluis, waarin je ongelimiteerde multipliers kan scoren door zoveel mogelijk winlijnen aan elkaar te rijgen. Bij elke winlijn schiet de multiplier namelijk omhoog met 1x. De free spins kunnen aangevuld worden met nog eens 4 extra spins als je 3 scatters weet te rollen.

Enhanced Free Spins
Als je drie scatters weet te rollen word je ook beloond met een goudstaaf. Als je hier 40 van hebt verzameld wordt er elke spin een extra scatter aan het spel toegevoegd. Wanneer je dan weer het woord ‘MINT' weet te draaien, kom je in de Enhanced Free Spins modus. In deze bonusronde begint je multiplier op 2x en wordt hij bij elke winlijn met 2 verhoogd. Op deze manier krijg je dus veel hogere prijzen dan in de normale free spins.

Wat vinden wij van de Royal Mint Megaways slot?

Eerlijk gezegd waren we op het eerste oog een beetje overweldigd door deze slotmachine. De achtergrond is erg druk en de combinatie van horizontale en verticale rollen maakt het lastig om te zien wat er precies gebeurt. Het is dus belangrijk om de gokkast hierboven even gratis te spelen, zodat je weet waar je aan toe bent als je met echt geld speelt.

Als je de kast eenmaal door hebt is het een top spel, waarin hoge winsten behaald kunnen worden. De free spins zijn al vrijgevig, maar als je in de Enhanced Free Spins weet te belanden heb je een garantie op hoge winsten!