Contacteer Ons

Slots

Reactoonz 2

Op 10 januari 2020 is hij dan eindelijk gekomen, de opvolger van een klassieker Reactoonz van Play ’n Go. Reactoonz 2 is inderdaad de opvolger, maar wat is er veranderd? is er iets verbeterd en wat is er zo leuk aan Reactoonz 2? We behandelen dit allemaal in deze review.

De slot speelt op een raster van 7×7 iconen en is een zogenaamde cascade kast die speelt met winclusters in plaats van winlijnen. De minimale en maximale inleg van de slot is €0.20 en 100 euro, met een maximale winst van 5083x je inleg. Met een RTP van 96.20%, is de volatiliteit hoog.

Hoe ziet Reactoonz 2 slot eruit?

De gokkast ziet er vrijwel hetzelfde uit als zijn voorganger, Reactoonz. Zelfde layout, zelfde iconen, zelfde Gargantoon, zelfde graphics, maar wel een andere achtergrond, dat is goed. 

Thema en uiterlijk
Het thema is dus weer buitenaardse wezentjes en het is duidelijk dat de schattige tekenstijl van de voorloper is behouden. Aangezien we erg te spreken waren over het uiterlijk van Reactoonz, zijn we dat ook over Reactoonz 2!

Muziek en geluid
Hetgeen de grootste stap vooruit heeft gemaakt is de aandacht voor de muziek. We horen nu een cartoony soundtrack terug die perfect bij het spel past. Deze is behoorlijk actief en kan op tijden zelfs wat veel zijn, maar er is duidelijk meer aandacht aan de muziek besteed. Wat ons betreft helemaal prima, want visueel zat het allemaal al goed.

Hoe wordt Reactoonz 2 gespeeld?

Zoals gezegd speel je in Reactoonz 2 dus voor het maken van clusters in plaats van winlijnen. De waarde van de clusters hangt af van welke iconen er in de clusters zitten. 

Met het maken van clusters, laad je ook meteen de “wekker” van de gargantoon. Elk icoon wat verdwijnt met een cluster, is 1 laadpunt in de charger voor de gargantoon, echter, bij 55 iconen (of charges), komt de Energoon wild tevoorschijn, waar je vanwege zijn formaat grote winsten mee kan halen.

Eenogige karakters
Een leuke nieuwe toevoeging is dat er een charger is voor een-ogige karakters. Als deze geladen is, worden er een aantal electric wilds losgelaten op het veld die je winclusters uitbreiden. Deze electric wild wordt al toegekend bij 11 eenogige karakters, dus dat gebeurt vrij vaak.

Besturing
De layout van de slot is ook hetzelfde gebleven. Deze is van rechts naar links de autospin knop, de spin knop, de inlegselector, met daarboven een informatie display en een display met het saldo. Tot slot zien we uiterst links een “i” knop voor alle informatie die je nodig hebt om het spel te spelen.

reactoonz 2 (1) (1)

Bonussen

De grote Gargantoon moet wakker geschud worden. Net als in de vorige kast heeft deze een aantal charges nodig om wakker te worden. Als hij eenmaal in het veld komt, gebeurt dat als een 3×3 wild. Bij de volgende beurt verandert hij in twee 2×2 wilds en daarna in 9 enkele wilds. Dit kan heel hoog oplopen aan prijzen, aangezien de Gargantoon het veld bijna helemaal vult. 

Wilds
Naast de Gargantoon, hebben we ook nog wat kleinere voordelen, welteverstaan de Wild Pair Explosion en de Uncharged Wilds. De Wild Pair Explosion verwijdert bijna alle andere iconen waardoor er alleen wilds overblijven. De Uncharged wilds worden op willekeurige moment aan het veld toegevoegd en hebben geen extra functie.

Wat vinden wij van Reactoonz 2?

Na een tijdje gespeeld te hebben, kwamen we tot de conclusie dat dit spel net zo’n grote aantrekkingskracht op ons heeft als het origineel. De eerste variant was al goed, maar met Reactoonz 2 heeft Play ‘N Go ervoor gezorgd dat het spel goed speelbaar blijft. Vooral het toevoegen van de extra meter en nieuwe bonussen zorgt ervoor dat het spel verfrissend genoeg is! Het is als het lekkere ijsje wat je vaker bestelt, maar deze keer met slagroom.