Contacteer Ons

Voorspellingen

Qatar vs Ecuador Voorspelling – WK Voetbal 2022

Qatar vs Ecuador voorspelling WK 2022
Qatar vs Ecuador Voorspelling – WK 2022 groepsfase
Aftrap: Zondag 20 November, 17.00 uur – Al Baytstadion

Qatar vs Ecuador Voorspelling

Het WK voetbal wordt op 20 November om 17.00 uur afgetrapt tijdens de wedstrijd Qatar vs Ecuador. Beide teams zitten in groep A, samen met Nederland en Senegal, die een dag later tegen elkaar spelen.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Qatar doet mee aan het WK omdat ze het gastland zijn voor het wereldkampioenschap. Voor het kleine oliestaatje wordt het de eerste keer dat ze meedoen aan een WK voetbal.

Ecuador wist zich voor de vierde keer te kwalificeren voor een WK, nadat ze in 2002, 2006 en 2014 ook al van de partij waren. Het beste resultaat behaalden ze in 2006, toen ze strandden in bij de laatst 16.

Qatar teamnieuws

Qatar heeft in de aanloop naar het WK voetbal dus geen kwalificatietoernooi doorlopen. Het nationale team speelde in 2022 wel veel vriendschappelijke wedstrijden, waarin ze wonnen van landen als Albanië, Panama, Honduras, Guatemala en Nicaragua.

De meest noemenswaardige prestatie van het team van Qatar is het behalen van de halve finale van de FIFA Arab Cup in 2021. Ze werden toen met 2-1 uitgeschakeld door Algerije, die het toernooi uiteindelijk ook wist te winnen.

De Spaanse bondscoach van Qatar, Félix Sánchez, maakte zijn selectie bekend op 12 november. De Qatarese landskampioen Al Sadd is hofleverancier van het nationale elftal, met maar liefst 8 spelers.

De aanvoerder, Hassan Al Haidos, zal tegen Ecuador zijn 170e interland spelen voor het nationale elftal.

Ecuador teamnieuws

Ecuador beschikt tijdens het WK over een jong team waarmee serieus rekening moet worden gehouden in de groepsfase. Het land was Zuid-Amerikaans kampioen in het U20 toernooi en werd derde op het U20 WK in 2019.

Coach Gustavo Alfaro heeft veel vertrouwen in de nieuwe talenten, welke worden aangevoerd door sterspeler Enner Valencia. De aanvoerder is tevens topscorer van het nationale elftal van Ecuador met maar liefst 35 doelpunten.

De sterspeler speelt momenteel bij Fenerbahçe, maar heeft ook een aantal jaar in de Premier League meegedraaid bij West Ham en Everton.

Een naam die wellicht bekend klinkt voor Nederlands voetballiefhebbers is Patrickson Delgado, deze 19-jarige middenvelder komt uit voor Jong Ajax.

Voorspelling Qatar vs Ecuador

Er zal veel druk staan op de openingswedstrijd Qatar vs Ecuador. Vooral Qatar is onervaren op het grote podium, maar het jonge team van Ecuador is ook niet echt gewend aan de spotlights.

We verwachten een open wedstrijd tussen twee teams die redelijk in balans zijn. Aangezien Nederland en Senegal de andere teams in groep A zijn, zullen beide landen vooral niet willen verliezen in het openingsduel.

Daarom kunnen we rekenen op een wedstrijd waarin het, zeker in het begin, aftasten is. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in een kleine overwinning voor Ecuador of een gelijkspel.

Wedtips

Ons team van experts heeft een aantal wedtips voor Qatar vs Ecuador opgesteld. De quoteringen voor deze wedtips zijn afkomstig van BetCity. Je kunt eenvoudig inzetten via onderstaande knop.

🏆 Winnaar: Ecuador (2.32)

🥅 Totaal doelpunten: Minder dan 2.5 (1.57)

⚽ Correcte score eerste helft: 0-0 (2.50)