Contacteer Ons

Voorspellingen

PSV vs AZ Voorspelling

PSV vs AZ Voorspelling 12 november 2022
PSV vs AZ Voorspelling – Eredivisie Speelronde 14
Aftrap: Zaterdag 12 November, 21.00 uur – Philips Stadion, Eindhoven

PSV vs AZ Voorspelling

Na de kraker Ajax – PSV van vorige week, staat er deze week opnieuw een topwedstrijd op het programma in de Eredivisie. PSV ontvangt op 12 november namelijk AZ uit Alkmaar in het eigen Philips stadion. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

PSV is na de winst op Ajax vorige week de nieuwe koploper in de Eredivisie. AZ vinden we terug op de 5e plaats. De Eindhovenaren zullen daarom als favoriet de wedstrijd ingaan, maar PSV vs AZ is een wedstrijd op zich waar de vorm van de dag zal uitmaken wie er met de overwinning vandoor gaat.

PSV teamnieuws

PSV weet weer wat winnen is. Ruud van Nistelrooij heeft na een turbulente zomer, waarin technisch directeur De Jong ontslagen werd, de rust weer in Eindhoven teruggebracht.

Allereerst werd er enkele weken geleden Europese overwintering in de Europa League veiliggesteld door te winnen van Arsenal. Daarna wisten de Eindhovenaren vorig week Ajax opzij te zetten met 2-1 en zo de koppositie te pakken. 

Tegen AZ zal de ploeg van Ruud van Nistelrooij dus vol vertrouwen van start gaan. Dat zal overigens moeten gebeuren zonder Boscagli, Saibari, Peersman en Vertessen. Zij zijn allen geblesseerd.

AZ teamnieuws

AZ kent dit seizoen twee gezichten. In Europa spelen de Alkmaarders bijna iedere ploeg van de mat, maar in de Eredivisie lijkt het allemaal niet te vlotten. In de Europa League wist AZ dan ook de groep te winnen. Echter, de ploeg van Pascal Jansen bezet momenteel slechts de 5e plaats in de Eredivisie. 

Uit de laatste 4 competitiewedstrijden wist AZ maar 3 punten te behalen. Dat was thuis tegen Volendam. Vorige week werd er teleurstellend verloren van RKC met maar liefst 3-1. 

Tegen PSV kunnen de Alkmaarders niet beschikken over Hakon Evjen en Bruno Martins Indi vanwege blessures. De rest van de selectie is wel inzetbaar tegen PSV.

Onderlinge resultaten

Sinds 2018 speelden PSV vs AZ 7 keer tegen elkaar. Daarvan wist AZ 4 wedstrijden te winnen. PSV wist 3 keer te winnen. Gemiddeld werd er in iedere wedstrijd meer dan 2 doelpunten gescoord. 

De laatste keer dat beide teams tegenover elkaar stonden was in februari dit jaar. Toen werd het 1-2 voor AZ in Eindhoven. Destijds scoorden Martins Indi en Karlsson voor AZ. Obispo wist het net te vinden voor PSV.

Voorspelling PSV vs AZ

PSV is de ploeg met het vertrouwen. AZ kan daarentegen een overwinning goed gebruiken voordat de winterstop begint. Wij denken dat het een leuke, aantrekkelijke wedstrijd gaat worden tussen twee ploegen die aanvallend zullen voetballen. 

Uiteindelijk verwachten we dat de neutrale toeschouwer de grote winnaar zal zijn en de wedstrijd in een gelijkspel zal eindigen. 

Beide ploegen hebben enorm veel kwaliteit in hun selecties. Het ontbreekt AZ weliswaar aan vertrouwen de laatste weken, maar ze hebben al eerder bewezen dat ze PSV kunnen verslaan. 

Aan de andere kant speelt PSV met vertrouwen, maar kunnen ze het achterin niet altijd dicht houden. We verwachten dan ook dat de gevaarlijke voorhoede van AZ hier optimaal van weet te profiteren.

Wedtips

We hebben enkele interessante wedtips voor PSV vs AZ voor je op een rijtje gezet. De odds zijn afkomstig van Zebet.

🏆 Eindresultaat: Gelijkspel (4.70)

⚽ Totaal doelpunten: meer dan 3.5 (2.10)

🥅 Cody Gakpo scoort (2.35)