Contacteer Ons

Voorspellingen

PSV vs Ajax Voorspelling

psv vs ajax
PSV vs Ajax Voorspelling
Aftrap: Zondag 23 Januari, 14.30 – Philips Stadion, Eindhoven

Aanstaande zondag, 23 januari, staat er een ware topper op het programma in de Nederlandse eredivisie. Koploper PSV ontvangt namelijk de nummer 2 Ajax. In een onderlinge strijd gaan beide teams uitmaken wie de koploper wordt na de tweede speelronde in 2022. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het belooft een waar spektakel te worden, aangezien PSV een voorsprong van slechts één punt gaat verdedigen. Bovendien zijn beide ploegen met vertrouwen uit de winterstop gekomen door de eerste wedstrijd te winnen.

PSV vs Ajax: Onze Voorspelling

PSV Teamnieuws
PSV heeft wat goed te maken na de ontluisterende nederlaag tegen Ajax in oktober 2021. Ajax wist toen namelijk met maar liefst 5-0 in de eigen Johan Cruijff Arena van de Eindhovenaren te winnen. De ploeg van Roger Schmidt heeft de rug gerecht door vervolgens een indrukwekkende reeks van 10 ongeslagen wedstrijden neer te zetten. 

Roger Schmidt kan zondag niet beschikken over Eran Zahavi en Carlos Vinícius vanwege blessures. Daarnaast zal Ibrahim Sangare ontbreken daar hij met ivoorkust voor de Afrika Cup strijdt. De kersverse aanwinst die is overgekomen van Heerenveen in de winterstop, Joey Veerman, wist tegen FC Groningen al minuten te maken. Het is de verwachting dat hij tegen Ajax in de basis zal starten.

Ajax Teamnieuws
Ajax kende een goede hervatting van de competitie na de winterstop. De Amsterdammers wisten met 0-3 eenvoudig te winnen van angstgegner FC Utrecht. Een hoofdrol was weggelegd voor Brian Brobbey. De spits die in de winterstop werd teruggehaald van RB Leipzig wist direct 2 keer op het scorebord te verschijnen. De andere goal werd door Anthony gemaakt in de vijfde minuut. 

Erik Ten Hag zal maar al te blij zijn geweest met de overwinning. Ajax had namelijk niet de meest vlekkeloze winterstop achter de rug. Met diverse COVID besmettingen moest de ploeg het trainingskamp in Portugal namelijk vroegtijdig verlaten. 

De trainer kan over een vrijwel compleet fitte selectie beschikken. Brobbey zal naar verwachting wederom in de spits starten omdat Sébastien Haller nog altijd actief is op de Afrika Cup met Ivoorkust.

Onderlinge Resultaten
Het is de tweede keer dit seizoen dat beide ploegen tegenover elkaar staan. Eerder voor de Johan Cruijff schaal wist PSV indrukwekkend met 4-0 te winnen. Ajax wist het echter beter te doen in de reguliere competitie in oktober. Toen werd het namelijk maar liefst 5-0 voor Ajax. 

In het begin van 2021, speelden beide ploegen ook tegen elkaar maar zonder winnaar. Het werd 2-2 en 1-1. Je kan dus zeggen dat de teams erg aan elkaar gewaagd zijn.

Onze Wedtips voor PSV vs Ajax

We verwachten veel van zowel PSV als Ajax. Als beide ploegen hun niveau weten te halen dat ze al het hele seizoen laten zien dan kan het een zeer aantrekkelijke wedstrijd worden. Uiteindelijk denken we dat Ajax er, na een leuk voetbalgevecht, er met de overwinning vandoor gaat. 

Wij denken dat Roger Schmidt het moeilijk zal hebben om het gat in de spits, door het ontbreken van beide spitsen Zahavi en Vinícius, te dichten. Aan de andere kant heeft Erik ten Hag weer de beschikking over de scorende Brobbey. 

Gezien de resultaten in het verleden denken wij dat er weer veel gescoord zal worden. Dit levert mooi odds op.

🥅 Reguliere Speeltijd: Ajax (2.05)

🥅 Rust resultaat: Ajax (2.50)

⚽ Totaal doelpunten: meer dan 3.5 doelpunten (2.40)

Odds via BetCity