Contacteer Ons

Voorspellingen

Portugal vs Zwitserland Voorspelling – WK Voetbal 2022

Portugal vs Zwitserland Voorspelling wk 2022 achtste finales
Portugal vs Zwitserland Voorspelling – Achtste Finale
Aftrap: Dinsdag 6 December, 20.00 uur – Lusailstadion

Portugal vs Zwitserland Voorspelling

Portugal en Zwitserland spelen hun 8e finale op 6 december om 20.00 uur. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen twee landen die de laatste tijd goed gepresteerd hebben.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Portugal wist de 8e finale te bereiken door als 1e in groep H te eindigen. Dit deden ze door te winnen van Ghana en Uruguay. De laatste wedstrijd ging echter verloren tegen Zuid-Korea.

Zwitserland moest er iets meer voor doen om de groepsfase te overleven. De Zwitsers wonnen de 1e wedstrijd met 1-0 van Kameroen, verloren de 2e wedstrijd tegen Brazilië en won de laatste wedstrijd van Servië.

Portugal teamnieuws

Voor Portugal en Cristiano Ronaldo gaat het WK dinsdag pas echt van start met de 8e finale tegen Zwitserland. In de eerste wedstrijd wist Ronaldo geschiedenis te schrijven door op 5 WKs een goal te scoren.

Na twee wedstrijden was Portugal al zeker van de 8e finale. De Portugezen wonnen namelijk zowel van Ghana met 3-2 en 2-0 van Uruguay. Daarom dacht Portugal er toch iets makkelijker in de wedstrijd tegen Zuid-Korea. Er werd dan ook helaas voor de Portugezen en Uruguay verloren.

Uruguay was namelijk afhankelijk van Portugal om de volgende ronde te bereiken. Portugal verloor echter in de laatste minuut van Zuid-Korea met 2-1.

Tegen Zwitserland kan coach Fernando Santos over een geheel fitte selectie beschikken. Ronaldo zal dan dus ook aan de aftrap verschijnen.

Zwitserland teamnieuws

Voor Zwitserland was de weg naar de 8e finale iets lastiger. De Zwitsers wisten door een goal van Embolo in de eerste wedstrijd met 1-0 te winnen van Kameroen. Daarna werd er goed gespeeld tegen Brazilië, maar helaas werd er toch verloren met 1-0.

In de laatste wedstrijd werd echter orde op zaken gesteld. Er werd namelijk binnen 50 minuten afgerekend met Servië en doordat Kameroen verrassend in de laatste wedstrijd wist te winnen van Brazilië, speelt Zwitserland tegen Portugal.

Zwitserland heeft Akanji en Xhaka ervaring van topniveau uit Engeland. Andere topspelers zijn Embolo van Monaco en Okafor van Red Bull Salzburg. Overigens is de gehele Zwitserse selectie fit genoeg om te starten tegen Portugal.

Voorspelling Portugal vs Zwitserland

Portugal vs Zwitserland wordt een wedstrijd tussen twee landen die aan elkaar zijn gewaagd. Portugal heeft natuurlijk de sterspelers Ronaldo, Fernandes, Silva en Leao in de gelederen. Zwitserland heeft weliswaar geen grote namen in de selectie, maar ze weten het toplanden op grote toernooien moeilijk te maken.

Denk bijvoorbeeld aan het 3-3 gelijkspel tegen Frankrijk op het EK vorig jaar.

We verwachten dat beide landen elkaar niet veel zullen toegeven. De score zal dan ook niet hoog uitlopen. Een gelijkspel of een winst voor Portugal is het meest voor de handliggende resultaat. De Zwitsers zijn echter al wakker geschud in de groepsfase met onder andere Brazilië.

Daarom denken we dat Portugal – Zwitserland in een gelijkspel zal eindigen en dat Zwitserland via penalties de volgende zal bereiken.

Wedtips

De wedtips voor Portugal vs Zwitserland zijn afkomstig van Circus Nederland.

🏆 Uiteindelijk resultaat: Gelijk (3.35)

🥅 Embolo scoort voor Zwitserland (4.50)

🏆 Zwitserland gaat naar de kwartfinale (2.50)