Contacteer Ons

Voorspellingen

Portugal vs Spanje Voorspelling – Nations League 2022

Portugal vs Spanje voorspelling Nations League 2022
Portugal vs Spanje Voorspelling  – Nations League groepsfase
Aftrap: Dinsdag 27 September, 20.45 uur – Estádio Municipal de Braga, Braga

Portugal vs Spanje Voorspelling

Op 27 september staat er een ware kraker op het programma in de Nations League. Spanje gaat dan namelijk op bezoek bij Portugal en beide landen gaan dan uitmaken wie van de 2 door zal gaan naar de play-offs van de Nations League.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Coach Luis Enrique van Spanje heeft na enkele jaren weer een team bij elkaar gesmeed dat een serieuze kans maakt om het WK later dit jaar te winnen. Portugal is zoals altijd een gevaarlijke outsider. 

De eerste wedstrijd tussen beide voetballanden eindigde in een 1-1 gelijkspel. Zoals verwacht was het Spanje die domineerde en de score opende. Desondanks wist Portugal toch in de slotfase langszij te komen.

Wordt het dinsdag weer een spectaculaire wedstrijd? Lees de voorspelling van Portugal vs Spanje hier.

Portugal teamnieuws

Portugal is bezig om afscheid te nemen van de oude garde. De wedstrijd tegen Spanje zal waarschijnlijk één van de laatste wedstrijden worden voor Cristiano Ronaldo.

Alhoewel je het nooit zeker kan zeggen, lijkt het erop dat Ronaldo in Qatar zijn laatste kunstjes zal laten zien. Hij zal daarom dan ook zeker willen winnen van Spanje. 

Naast Ronaldo zijn er veel nieuwe jonge, talentvolle spelers al langzamerhand de gaten van de oude garde aan het opvullen. Denk dan aan Bruno Fernandes, Bernardo Silva en Ruben Diaz die allemaal basisplaatsen hebben bij topclubs, met name in de Premier League. 

Tegen Spanje kan coach Fernando Santos niet beschikken over Joao Cancelo en Joao Palhinha vanwege blessures.

Spanje teamnieuws

Spanje is in groep 2 in League A de trotse koploper en ook voor de wedstrijd tegen Portugal de topfavoriet. Luis Enrique heeft met Pedri en Gavi de beschikking over twee toptalenten uit de jeugd van Barcelona die nog jarenlang mee zullen draaien in de top van het mondiale voetbal. 

Opvallend genoeg heeft Luis Enrique maar 2 spelers van Real Madrid in zijn selectie. Asensio en Carvajal zijn de enige spelers die opgeroepen zijn. Verder bestaat de selectie vooral uit spelers van Barcelona, Atletico Madrid, Valencia en Villarreal. 

Overigens heeft Luis Enrique een luxe probleem tegen Portugal. De gehele selectie is namelijk inzetbaar.

Onderlinge resultaten

Portugal vs Spanje stonden in totaal 9 keer eerder tegenover elkaar. Portugal wist daarvan 2 wedstrijden te winnen. Spanje wist 1 keer te winnen en alle andere wedstrijden werden gelijk gespeeld. 

Beide teams zijn dus heel erg aan elkaar gewaagd. Dit werd ook tijdens de vorige ontmoeting weer eens duidelijk, toen de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel eindigde.

Voorspelling Portugal vs Spanje

Zoals uit de eerste ontmoeting tussen Portugal en Spanje gebleken is, zijn beide landen aan elkaar gewaagd. Dit is ook te zien aan de onderlinge resultaten. 

In Portugal denken we dat het wederom in een gelijkspel zal gaan eindigen. Beide teams zullen daarnaast naar verwachting tot score komen daar ze beiden over een zeer gevaarlijke aanvalslinie beschikken.

Wedtips

Onze experts hebben de volgende wedtips voor Portugal vs Spanje voor je opgesteld. De quoteringen zijn afkomstig van Bet365.

🥅 Beide teams scoren: Ja (1.83)

🏆 Reguliere speeltijd: Gelijkspel (3.00)

⚽ 1e team dat scoort: Portugal (2.50)