Contacteer Ons

Slots

Phoenix Inferno

 

De Phoenix Inferno slot van 1×2 Gaming speelt zich af op 5 rollen met elk 3 iconen. Er zijn 243 winlijnen te vinden, welke gehaald kunnen worden met een inzet tussen de €0,20 en €20. Door de lage maximale inleg is het een goede kast voor de beginnende highroller, die vanwege het grote aantal winlijnen redelijk veel prijzen uitkeert. De RTP is met 95% aan de lage kant, maar dat mag de pret niet drukken.

Hoe ziet de Phoenix Inferno slot eruit?

Wanneer je de gokkast opent begrijp je meteen waar de naam vandaan komt. De achtergrond ziet eruit als een buitenaardse planeet die vergeven is van vuur en lava: een inferno. 

Uiterlijk
In de lucht zien we 2 planeten of sterren die er ook gevaarlijk uit zien. Tijdens de bonusronde verandert de setting van de gokkast in een nog donkerdere variant, waarbij het vuur uitgedoofd is en er nog wat smeulende lava overblijft. De gokkast zelf zit in een gouden kader en heeft een zwarte achtergrond. De Iconen komen allemaal rechtstreeks uit de inferno en staan nog in de brand.

Muziek en geluid
De muziek heeft ongetwijfeld de bedoeling om episch te zijn, maar doet dat net niet helemaal goed. In het algemeen zijn we toch wel tevreden, omdat het goed de sfeer van de slot neerzet. De geluidseffecten van de slot stellen niet heel veel voor, maar wat er is, is wel in thema. Gewoon degelijk dus.

Hoe wordt Phoenix Inferno gespeeld?

De bedoeling van de Phoenix Inferno slot is om een of meer van de 243 winlijnen van links naar rechts te scoren. Hierbij word je geholpen door wilds en de scatters kunnen ervoor zorgen dat je in de bonusronde komt. We zien voornamelijk karaktericonen die worden aangevuld met een aantal kaarticonen.

Besturing
De layout van de gokkast is erg minimalistisch en eerlijk gezegd bijna te klein om goed te zien en te gebruiken. Rechtsonder zie je de grote spinknop met een autospin erboven. Aan de linker onderkant zie je de inleg selector en alle andere opties zitten in het menuutje aan de linkerkant van het scherm verstopt.

Iconen
De iconen zijn in aflopende waarde de scatter, de wild, de vrouw, de draak, de panter, de vos, de vulkaan en de kaarticonen A, K, Q, J, 10 en 9. Zowel de karaktericonen als de kaarticonen staan in vuur en vlam en brengen goed het Inferno thema aan je over.

Phoenix Inferno

Bonussen

De scatter ziet eruit als een verzameling edelstenen met het woord ‘scatter eronder'. Als je er minimaal 3 van weet te draaien word je beloond met een aantal free spins. De gratis spins kunnen worden aangevuld met meer gratis spins als je in de bonusronde weer minimaal 3 scatters weet te draaien. Hieronder een overzicht van het aantal free spins wat je krijgt.

  • 3 Scatters: Geeft recht op 8 free spins of 4 extra free spins in de bonusronde
  • 4 Scatters: Geeft recht op 12 free spins of 6 extra free spins in de bonusronde
  • 5 Scatters: Geeft recht op 16 free spins of 8 extra free spins in de bonusronde

Tijdens de bonusronde komen er stacked wilds op het scherm, waardoor je meer kans hebt op het maken van winlijnen. Daarnaast worden de laagste 2 iconen uit het spel verwijderd, zodat de prijzen ook hoger uitvallen. Als je de free spins retriggert zal er zelfs nog een icoon uit het spel verwijderd worden.

Ons oordeel over Phoenix Inferno gokkast

We moeten toegeven dat het uiterlijk en de muziek van het spel prima in orde zijn. Het viel ons echter op dat de gokkast nergens in uitblinkt. De muziek is acceptabel, maar begint snel te vervelen, waardoor je denkt dat het grote geweld in de free spins naar voren komt.

Onze ervaring heeft geleerd dat de free spin modus ook niet echt veel goed maakt en dat er vooral extra free spins worden gewonnen in plaats van hoge prijzen. Het lijkt alsof deze gokkast het moet hebben van zijn uiterlijk en eerlijk gezegd is dat niet genoeg om ons te overtuigen. Zelfs als het thema je erg aanspreekt zullen er veel andere gokkasten zijn die je meer plezier bieden.