Contacteer Ons

Slots

Penguin City

 

Yggdrasil heeft de Penguin City slot in 2018 uitgebracht en het is duidelijk te zien dat er veel tijd aan besteed is. De gokkast heeft een Oosters thema met een grappige twist. De RTP is 96.2% en de slotmachine heeft een lage volatiliteit met 243 winlijnen. De minimale inleg is €0,10 en de maximale inleg bedraagt €250. Met de maximale inleg kan je winst oplopen tot €205.875. We vinden scatters en wilds, maar geen jackpot.

Hoe ziet de Penguin City gokkast eruit?

We lopen graag warm voor een Yggdrassil slot en kijk altijd uit naar de perfect geanimeerde intros. Na een vrolijke, maar lugubere, intro komen we er al snel achter dat het restaurant niet gerund wordt door pinguïns, maar dat de pinguïns op het menu staan. 

Uiterlijk
Net als elke gokkast van Yggdrasil, is er van alles te zien op de achtergrond, van kleine vliegjes die om vruchten heen zoemen, lampen die op de wind meebewegen, pinguïns die alle kanten op lopen tot druppelend voedsel en kakkerlakken die overal te vinden zijn. De slot zelf zit in een verkoop standje op een Aziatische markt. Door alles eromheen heb je echt het idee dat je je op de markt bevindt.

Muziek en geluid
De muziek is van de gokkast is de klassieke Chinese muziek die we altijd horen bij Aziatische gokkasten, maar naar ons idee is dit expres zo gedaan. Het geluid en de muziek zijn van hele hoge kwaliteit en beginnen op geen enkel moment te vervelen.

Hoe wordt de Penguin City gokkast gespeeld?

Een van de grote voordelen van Penguin City, is dat de winlijnen berekend worden vanuit een “win-all-ways” principe, wat betekent dat er clusters van 3 of meer identieke iconen moeten zijn op aansluitende rollen om in de prijzen te vallen. Het betekent dus ook dat winlijnen zowel van links naar rechts, als van rechts naar links kunnen worden gescoord. We zien dit bijvoorbeeld ook bij Yokozuna Clash, een andere Yggdrasil productie.

Wilds
Wilds helpen ook in Penguin City met het uitbreiden van winlijnen. Bijkomend voordeel is dat ze veranderen in sticky wilds wanneer ze onderdeel van een winlijn zijn, ze blijven dan net zolang staan totdat ze geen winlijn meer maken. Daarnaast zorgen wilds ook voor het starten van de Penguin Escape mode, waarover later meer.

Iconen
We moeten eerlijk bekennen dat de iconen in de Penguin City slot een van de beste iconen zijn die we ooit hebben gezien. Ze zien er namelijk levendig en perfect geanimeerd uit. We zien in aflopende waarde de noodles, de sojasaus, de pan soep, noodlesoep en het hakmes. Daarnaast zijn er nog harten, schoppen, klaveren en ruiten terug te vinden.

penguin city

Bonussen

Deze gokkast werkt eens niet met scatters waarmee je free spins kan krijgen, maar heeft een geheel eigen bonusronde voor je in petto. Als je een winlijn scoort met een wild erin activeer je namelijk de Penguin Escape Mode, die als bonusgame fungeert.

Penguin Escape Mode
Tijdens deze modus proberen penguins te ontsnappen uit het verschrikkelijke restaurant, door via een springplank op het speelveld te springen. Soms lukt dit niet, waardoor de bonusronde automatisch eindigt. Als het een pinguïn lukt om te ontsnappen wordt er een wild aan het spel toegevoegd of wordt een icoon vervangen door een ander icoon, waardoor je een winlijn scoort. De bonusronde gaat net zolang door totdat je geen winlijn meer weet te maken.

Stacked Emperor Wild
Tijdens de bonusronde kan de Stacked Emperor Wild op de derde rol voor komen. Deze keizerpinguïn bedekt de hele drie rollen en geeft gegarandeerd winst. Gedurende de volgende spins zakt deze wild elke keer 1 positie naar beneden totdat hij weg is. Pinguïns zullen niet proberen te ontsnappen als de Emperor wild aanwezig is.

Ons oordeel over de Penguin City slot

We kunnen deze gokkast eigenlijk maar in 1 woord beschrijven: Geweldig! Dit spel heeft het wat ons betreft allemaal. Perfecte graphics, goede muziek, een interessante bonusronde en veel winsten om je aandacht goed vast te houden. Hoewel de bonusronde misschien op het eerste oog niet zo bijzonder lijkt, komt hij zo vaak voorbij dat het toch interessant blijft.

Als je maar 1 gokkast zou kunnen spelen, zouden wij je aanraden om Penguin City te spelen! Het spel heeft zo veel meer te bieden dan andere gokkasten en juist daarom is het een aanrader.