Contacteer Ons

Slots

Olympus Thunder

Nyx Entertainment heeft met Olympus Thunder weer een mooie standaard kast uitgebracht. De kast heeft 5 rollen met 20 winlijnen, een minimale inleg van €0.20, tot een maximale inleg van €100. Tot slot heeft Olympus Thunder een RTP van 97.01%, wild en scatter symbolen, free spins en bonus rondes.

Hoe ziet Olympus Thunder eruit?

Op de achtergrond zien we Mount Olympus, de troon van de goden. Op de voorgrond zien we een bleekgekleurde kast, waaruit duidelijk blijkt dat niet alleen de goden nog Olympus zitten, maar ook de kleuren. Dit mag de pret niet drukken, want voor de rest zien de iconen er wel heel goed gekleurd uit en brengen meer dan genoeg kleur naar het spel met Griekse thema. 

Wat goden betreft is Zeus de enige die zich gemeld heeft voor een potje rollen spinnen, want de rest komt wel uit Griekse mythologie, maar niet van Olympus. 

Muziek en geluid
Het is goed te zien dat er veel aandacht aan de muziek besteed is, want deze klinkt kraakhelder. Ook heeft de muziek een bijpassend Grieks tintje. De geluidseffecten zijn helaas wat minder, want die zijn er bijna niet. Al met al zijn we erg te spreken over de vormgeving en het geluid van Olympus Thunder!

Hoe wordt Olympus Thunder gespeeld?

De winlijnen van deze kast komen van links en lopen naar rechts. De kast kent 5 rollen van elk 3 iconen, dus kan een maximale winlijn gemaakt worden met 5 iconen. De wilds kunnen er nog voor zorgen dat de winlijn verlengt wordt als er ergens een icoon ontbreekt.

Iconen
In de bonussectie hieronder gaan we dieper in op wat Zeus nu echt in de kast doet, maar we verklappen hier alvast dat hij fungeert als Re-spin trigger en als wild. De verdere iconen zijn aflopende in waarde een Satyr, een dame, een harp, een pot, A, K, Q, J, 10 en 9.

Olympus Thunder

Bonussen

Als je het voor elkaar krijgt om 3 scatters op de rollen te krijgen, krijg je free spins. De scatters heten Olympus Bonus en verschijnen alleen op rollen 2,3 en 4. 

Het Bonusspel
Na het winnen van 3 scatters, krijg je een aantal munten te zien. Je moet er net zoveel omdraaien totdat je drie gelijke munten hebt gevonden. Deze kleine minigame bepaalt uiteindelijk hoeveel free spins je krijgt. Dit kan van 5 free spins met een 2x multiplier oplopen tot 20 free spins met een 3x multiplier. 

Zeus Re-spin
Zeus komt zich af en toe ook bemoeien met het verloop van de game. Dit doet hij door rolgroot op rol 3 te verschijnen. Als dit gebeurt, krijg je 3 gratis re-spins waarin Zeus als wild de hele derde rol blijft vullen. Deze zogenaamde Zeus re-spin kan voorkomen in zowel het normale spel als het bonusspel.

Ons oordeel over Olympus Thunder

Op het eerste gezicht dachten we dat Olympus Thunder een zoveelste standaard gokkast zou zijn. Maar na een tijdje spelen kwamen we erachter dat hij meer te bieden heeft. NYX heeft hier een robuuste, stabiele en leuke kast neergezet. Vooral de super gedetailleerde iconen en goed bijpassende muziek maken dat deze gokkast goed scoort als totaalplaatje. Ook de free spins en Zeus re-spins weten de gokkast interessant te maken en goed de aandacht vast te houden.