Contacteer Ons

Slots

Ogre Empire

Deze gokkast van Betsoft heeft 5 rollen, 25 winlijnen en een RTP van 95.22%. De inleg is vanaf €0,25 tot een maximum van €25; Ogre Empire heeft een maximale uitbetaling van €25.000. Dit is wat aan de lage kant, wat deze machine ideaal maakt voor de beginnende speler van slotmachines. Daarnaast heeft deze kast een inleg multiplier en wild symbolen.

Hoe ziet Ogre Empire eruit?

Vreemd is het juiste woord, als je dit spel in een woord moet omschrijven. Dit heeft niet te maken met het uiterlijk van de machine, maar meer met een minimaal gebaar wat de Ogre in het dorp op de achtergrond maakt. Het lijkt erop of hij zit te wachten tot je knippert met je ogen en dan heel snel beweegt, zodat het lijkt of je “spoken” ziet. 

Wat blijkt echter, na wat spelen, is dat de Ogre op de achtergrond wel degelijk wat doet. Hij slaat op de kast en als er een nachtsymbool gedraaid woord valt de ogre in slaap totdat hij weer wakker wordt bij een dagsymbool. 

Symbolen
De slotmachine is redelijk standaard, met de 5 rollen en de standaard iconen die je in een fantasy kast tegenkomt, zoals de diamant, de ogre, een bak met edelstenen, een stapel geld, een knots, een paddenstoel, de A, K, Q en J. 

Muziek en geluid
De muziek is klassiek en is verre van vervelend (we houden ook wel een beetje van klassiek). Het complimenteert goed en de geluidseffecten zijn spot-on met het thema van de kast.

Hoe wordt Ogre Empire gespeeld?

Dis is een vrij uniek spel. Er is namelijk een dag en nacht cyclus, met andere wild iconen en de K, Q en J veranderen dan in karkaktericonen. De wild, een bloem die overdacht dicht is,  is ‘s nachts een open bloem. En belangrijkste: de Ogre slaapt in de nachtmodus. 

Uiterlijk
De layout van de kast is net zo uniek als het spel zelf. Van rechts naar links vinden we het saldo, de informatieknop, de spinknop en een infoscherm met winsten en inleg. Aan de linkerkant van het midden vinden we de autoplay met een menuutje erachter, de double up optie, welke alleen gebruikt kan worden als autoplay niet aanstaat, de instellingen en het geluid. 

Doel van het spel
De bedoeling is om wilds te gebruiken om de ogre kwaad te maken, waardoor hij de letters van de kast met een knuppel wegslaat. Vervolgens worden de rijen gevuld met nieuwe iconen, welke uit de bovenkant van de kast vallen. Zitten daar nieuwe combinaties tussen, tellen deze ook weer mee in de prijzenpot. 

De double up functie is een veredelde “kop of munt” optie, waar je kunt verdubbelen of alles kunt verliezen.

ogre empire

Bonussen

De bonussen van deze machine zitten verstopt (wellicht uit angst voor de ogre) achter normale iconen, die we niet te zien krijgen als de ogre wakker is. De ogre kan echter wel op de gokkast slaan, waardoor er nieuwe winlijnen kunnen verschijnen. ’s Nachts is dit helemaal anders. Dan komen de koningin, de koning en de joker naar buiten, welke voor meer wilds en grotere prijzen kunnen zorgen. De Wild-bloem zal ook overspringen naar naastgelegen iconen, wat weer voor meer prijzen zorgt.

Wat vinden wij van Ogre Empire?

We zijn gek op originaliteit en deze kast staat tot nu toe nog hoog in de top 3 van leukste kasten om op te spelen voor ons! Er gebeurt vanalles en het stiekeme gedrag van de ogre als deze wakker is, is een leuke knipoog naar de speler. 

De kast zit leuk in elkaar en de dag/ nachtcyclus verandert het hele spel, wat het spannend maar ook fris houdt voor veel speeluren. Jammer is dat je niet voluit kunt met maximale inleg als je voor de lol speelt, maar dit is dan ook echt het enige wat we te mopperen hebben.