Contacteer Ons

Slots

Nikola Teslas Incredible Machine

 

“Nikola Tesla, the mastermind behind modern electricity, is one of the most celebrated inventors of all time”, zo wordt de kast beschreven. Hij is inderdaad een van de meest geniale personen die de mensheid ooit heeft gekend, maar is nooit gevierd en is een eenzame dood gestorven, met het idee dat hij de mensheid gefaald heeft, aldus de laatste brief naar zijn moeder. Als we deze man gevierd hadden, waren we allemaal beter af, dat is een feit. 

De slotmachine van Yggdrasil in zijn naam is echter allesbehalve vereenzaamd en heeft een knallende maximale uitbetaling van €1,026,975 (!), wat een van de hoogste is uit het segment van de slotmachine. De kast heeft een lage tot middelhoge volatiliteit en een RTP van 96.2%, met een minimale inleg van €0,25 en een maximale inleg van €75 per spin.

Hoe ziet Nikola Teslas Incredible Machine eruit?

Wow! Dat is het enige woord wat bij het uiterlijk van de kast past. De achtergrond is compleet geanimeerd met tandwielen en zo af en toe een kleine controle van Nikola zelf. Zodra de rollen stoppen klappert er een tandwiel mee en er knipperen lichten als er winlijnen gescoord worden. Zodra je op de spinknop drukt, gaat er een Teslacoil af bovenop de machine. 

Uiterlijk
De kast zelf is prachtig in kleur en helemaal in stijl van de jaren ’20. Zodra je een winlijn scoort, schiet er stroom over de winlijn om te laten zien welke winlijnen je hebt behaald. Alles lijkt heel natuurlijk te komen, alsof Ygdrassil er jaren planning in heeft zitten. 

Muziek en geluid
De muziek is buitengewoon goed en ver boven niveau van Yggdrasil zelf, wat in veel gevallen een prestatie is, want animeren en soundboards maken kunnen ze wel bij Yggdrasil. Petje af!

Hoe speel je Nikola Teslas Incredible Machine?

Elke slot werkt met een aantal rollen waar je combinaties op moet vinden en deze kast is geen uitzondering op die regel. De aanwezige iconen zijn Tesla zelf (maar alleen als Wild of 5x voor een big win), een klok, goggles, een electrodebuis en een display met de letter A, K, Q en de J. 

Eens in de zoveel tijd wordt er een rol met drie dezelfde symbolen gegeven, welke een automatisch keuzemenu laat komen. Je kan hierbij kiezne uit exploding wilds, reel clone of wild substitution om extra winsten te behalen. Meer hierover in de bonussen tab hieronder.

Nikola teslas incredible machine

Bonussen

Als het spel na een volle rol met dezelfde iconen kiest voor een exploding wild kaart, worden er 2 of 3 willekeurig geselecteerde iconen omgezet naar een wildicoon. De bonus spins zullen starten met de zojuist getransformeerde wilds vast op het scherm. 

Wild substitution
Kiest het spel voor de wild substitution, dan zal deze een willekeurig icoon kiezen dat in een wild, verandert als hij gerold wordt. Deze nieuwe wild blijft vast staan tijdens de bonusspins. 

Reel Clone
Als de reel clone modus wordt geactiveerd zullen er drie willekeurige rollen gekopieerd worden, zodat er altijd een aantal vaste iconen staan tijdens de bonusspins. 

Free Spins
Tot slot zal de scatter (het minst speciale van het spel) bij 3, 4 of 5 scatters, respectievelijk 8, 10 of 12 free spins geven.

Ons oordeel over Nikola Teslas Incredible Machine

Dit is een voorbeeld voor elke ontwerper van moderne slotmachines. Het spel speelt heerlijk, wint heerlijk en de audiovisuele kant van het spel evenaart grote game producties die je op menig spellen distributieplatforms tegenkomt. 

Dit kan alleen maar een ode zijn aan een geweldig brein, wat met te weinig erkenning in de geschiedenisboeken is gekomen. Frappant detail is dat de kast veel beter is dan menig kast die we in de afgelopen tijd hebben mogen spelen en dat is precies wat Nikola Tesla had kunnen zijn als hij zijn gang had mogen gaan in de evolutie van moderne techniek.