Contacteer Ons

Voorspellingen

Nederland vs Zweden Voorspelling – EK Voetbal Vrouwen 2022

Nederland vs Zweden vrouwen voetbal voorspelling
Nederland vs Zweden Voorspelling  – EK Vrouwenvoetbal
Aftrap: Zaterdag 9 Juli, 21.00 uur – Bramall Lane, Sheffield

Nederland vs Zweden Voorspelling EK voetbal vrouwen

Het Europees Kampioenschap voor damesvoetbal gaat deze week van start in Engeland. De Nederlandse dames zijn de regerend Europees kampioen en zijn in een sterke poule ingedeeld met Portugal, Zweden en Zwitserland. Op 9 juli staat Nederland vs Zweden op het programma voor de Oranje Leeuwinnen.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nederland zal goed uit de startblokken willen te komen in de eerste wedstrijd in Sheffield. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen ‘s werelds beste damesvoetbalteams.

Nederland teamnieuws

Onze Leeuwinnen blaken van het zelfvertrouwen. De ploeg van Mark Parsons is al 6 officiële wedstrijden ongeslagen. De laatste wedstrijd werd ruim gewonnen van Wit Rusland met 3-0. In 5 van de 6 wedstrijden wist keepster Sari van Veenendaal de nul te houden. 

In een oefenwedstrijd tegen Engeland gingen de Oranje voetbalsters vorige week wel pijnlijk met 5-1 onderuit, dus ze zullen er alles aan willen doen om dat te vergeten.

Natuurlijk zullen alle ogen gericht zijn op Lieke Martens. De wereldster van Paris Saint-Germain maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van FC Barcelona naar haar nieuwe club in Parijs. Daarnaast zal er ook veel verwacht worden van Vivianne Miedema die haar voetbalkunsten bij Arsenal vertoont.

Zweden teamnieuws

De Zweedse voetbalvrouwen zijn ook al 6 wedstrijden ongeslagen. Er wordt echter niet zo makkelijk gewonnen. De laatste WK kwalificatiewedstrijd tegen de Ierse vrouwen eindigde zelfs in een verrassend gelijkspel. 

De Zweedse dames blijven echter een ploeg die zeker niet onderschat mag worden. In de laatste 6 wedstrijden werd er maar liefst 26 keer gescoord en kreeg de ploeg maar 2 goals tegen. 

Coach Peter Gerhardsson kan beschikken over veel sterspeelster, maar de beste speelster is toch wel Stina Blackstenius. Ze speelt samen met Miedema in de spits bij Arsenal en is levensgevaarlijk voor het doel. 

Onderlinge resultaten

In 2017 en 2019 stonden Nederland vs Zweden 2 keer tegenover elkaar. Nederland wist beide wedstrijden te winnen. In 2017 werd het 2-0 en in 2019 werd het 1-0.

De wedstrijd in 2019 was de halve finale van het wereldkampioenschap. Jackie Groenen was de enige doelpuntenmaakster.

Wedtips Nederland vs Zweden EK vrouwenvoetbal

Nederland vs Zweden zullen er een waar spektakel van maken. Voor beide landen is het een goede test om te zien waar ze staan. De Zweedse voetbalsters zullen op zoek zijn naar revanche na de gevoelige uitschakeling op het WK 3 jaar geleden.

Wij verwachten dat er niet veel goals vallen en dat de Leeuwinnen toch aan het langste eind zullen trekken. Ze zijn immers de te kloppen ploeg en steken in een betere vorm. 

Onderstaande wedtips voor Nederland vs Zweden dames zijn rechtstreeks afkomstig van Bet365 Nederland.

🥅 Beide teams scoren: Nee (1.72)

🏆 Nederland Dames wint (2.55)

⚽ Totaal doelpunten: minder dan 2.5 doelpunten (1.61)

⚽ Lieke Martens scoort (3.40)

Of je kan natuurlijk kiezen voor een Bet365 special gaan:

🏆 Nederland dames wint en houdt de nul (4.00)