Contacteer Ons

Voorspellingen

Nederland vs Portugal Voorspelling – EK Voetbal Vrouwen 2022

Nederland vs Portugal voorspelling EK Vrouwen 2022
Nederland vs Portugal Voorspelling  – EK Vrouwenvoetbal
Aftrap: Woensdag 13 Juli, 21.00 uur – Leigh Sports Village Stadium, Leigh

Nederland vs Portugal Voorspelling EK voetbal vrouwen

Het Europees Kampioenschap voor damesvoetbal is vorige week van start gegaan en Nederland heeft met een gelijkspel (1-1) tegen Zweden geen slechte zaken gedaan. De dames van Portugal wisten een vroege achterstand van 2-0 tegen Zwitserland knap om te buigen in een 2-2 gelijkspel. 

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Nederland vs Portugal belooft op 13 juli in Leigh Sports Village, net buiten Manchester, een spannende wedstrijd te worden. Beide teams zullen alles geven om de eerste overwinning op het EURO 2022 binnen te halen.

Lees hieronder snel verder om het laatste nieuws en wedtips Nederland vs Portugal te vinden!

Nederland teamnieuws

Nederland speelde afgelopen zaterdag gelijk tegen het sterke en ervaren Zweden. Vooraf had Oranje wellicht meer verwacht, maar gezien het spelverloop was een punt uiteindelijk het maximaal haalbare. Dit heeft alles te maken met het uitvallen van aanvoerster Sari van Veenendaal en verdedigster Aniek Nouwen.

Coach Mark Parsons was niet tevreden over het spel dat zijn ploeg de eerste helft op de mat legde. Hij roemde echter de veerkracht van zijn ploeg door een achterstand om te buigen in een 1-1 gelijkspel door een doelpunt van Jill Roord. 

Sari Van Veenendaal heeft het toernooi verlaten, waardoor de 22-jarige Daphne van Domselaar als vervanger op doel starten. Aniek Nouwen zal naar verwachting vervangen worden door Marisa Olislagers.

Afgelopen zondag testte Jackie Groenen positief op corona en op dinsdag kregen de Oranje Leeuwinnen opnieuw een klap te verwerken: sterspeelster Vivianne Miedema testte ook positief en zal niet mee spelen tegen Portugal.

Portugal teamnieuws

De damesploeg van Portugal werd als laatste aan het toernooi toegevoegd als vervanger van Rusland en is samen met Zwitserland de underdog in groep C. 

De ploeg van Francisco Neto speelde afgelopen zaterdag tegen datzelfde Zwitserland en kwam al na 5 minuten op een 2-0 achterstand. 

De achterstand werd pas diep in de tweede helft weggewerkt door Portugal. In de 58e minuut was het eerst Diana Gomes die de 2-1 op het scorebord wist te zetten. Daarna was het aan Jessica Silva om de gelijkmaker te scoren. 

In tegenstelling tot Mark Parsons, kan Francisco Neto wel over een fitte selectie beschikken. Dat betekent dat beide doelpuntenmakers Gomes en Silva in de basis zullen starten tegen Oranje.

Onderlinge resultaten

De damesteams van Nederland vs Portugal stonden al 2 keer eerder tegenover elkaar. De eerste keer was in 2013. Toen werd het 0-7 voor Nederland.

De tweede keer was in 2014 en toen wist Nederland te winnen met 3-2. Miedema was de grote held door met een hattrick alle doelpunten voor haar rekening te nemen. 

Wedtips Nederland vs Portugal EK Vrouwenvoetbal

Nederland was voor het begin van het EK duidelijk favoriet tegen Portugal. Echter, de blessure van Sari van Veenendaal en het uitvallen van Vivianne Miedema is een harde klap voor coach Mark Parsons. Daarnaast is het ook nog maar afwachten hoe het met de blessure van de ervaren verdedigster Stefanie van der Gragt gesteld is. 

Als Nederland hetzelfde spel op de mat legt als in de tweede helft tegen Zweden dan zou Portugal geen probleem moeten zijn. Wij verwachten daarom wederom een moeizame eerste helft voor Nederland, maar uiteindelijk zullen onze Leeuwinnen door de kwaliteit in de voorhoede de wedstrijd in de tweede helft winnen.

De wedtips die we hieronder hebben opgesteld zijn afkomstig van Circus Nederland.

🏆 Nederland Dames wint (1.28)

🥅 Beide teams scoren: Ja (2.15)

⚽ Totaal doelpunten: meer dan 2.5 doelpunten (1.66)

⚽ Nederland scoort in beide helften (1.91)