Contacteer Ons

Slots

Mysterious Egypt

Deze nieuwe slot van Pragmatic Play uit 2021 heeft een RTP van 96.50%, hoge volatiliteit en 10 winlijnen. De minimale inleg is €0,10 en de maximale inleg bedraagt €100, wat een maximale uitbetaling van €550.000 kan opleveren.

Hoe ziet de Mysterious Egypt slot eruit?

Hoe kan het ook anders dan dat deze slotmachine zich afspeelt in het oude Egypte. De slot zelf is bedekt met gouden iconografie en Hiërogliefen en de typische zuurstok staf die de farao’s altijd hadden. De achtergrond van de slot zelf is donkerbruin en dat steekt goed af tegen de iconen waarmee gespeeld wordt. Door al het goud geeft deze gokkast meteen al het idee dat er veel te winnen valt.

Muziek en geluid
De muziek is een mix van oude muziek met een beetje moderne pop en vreemd genoeg past het perfect bij de kast. Als je even niks doet, begint de kast wel je aandacht te trekken, maar dat is wellicht omdat de slot wil dat je door speelt. Wanneer je dat doet wordt de muziek ook actiever.

Klein puntje van kritiek: als je een groot bedrag wint krijg je meteen het authentieke Pragmatic Play spelshow muziekje te horen. Dit geluidseffect is in bijna elke gokkast hetzelfde, waardoor het niet aansluit bij de sfeer en het thema van de Mysterious Egypt gokkast. 

Hoe wordt de Mysterious Egypt gokkast gespeeld?

De Mysterious Egypt slot heeft 5 rollen met elk 3 iconen, welke goed zijn voor een totaal van 10 winlijnen. Het is de bedoeling om winlijnen van links naar rechts te scoren, waarbij de wild je winlijn kan uitbreiden. Opvallend is dat de wild ook als scatter fungeert, als je er drie draait zal je in de bonusronde belanden.

Mystery Symbol
Tijdens elke spin zal er bovenaan de gokkast een willekeurig ‘Mystery Symbol' geselecteerd worden. Dit symbool kan een hele rol bedekken, waardoor je meer winst haalt als deze rol onderdeel uitmaakt van een winlijn. Een leuke extra, die het spel dynamischer maakt.

Iconen
De slot heeft 4 karaktericonen, welke ook meteen het meeste geld uitbetalen. We zien het oog van Ra, de piramide, de gouden kat en de havik. Daarnaast wordt het speelveld aangevuld met 5 standaardiconen, bestaand uit de A, K, Q, J en 10.

Besturing
We hebben nog nooit een Pragmatic Play gokkast gezien met een andere besturing dan deze. De knoppen zijn zo duidelijk dat de provider het blijkbaar niet nodig vindt om dit aan te passen. Aan de rechterkant kan je je inleg verhogen en aan de linkerkant zie je je saldo en je laatste winst. In het online casino zal je ook een autospin knop zien, maar deze ontbreekt op de gratis versie hierboven.

mysterious egypt

Bonussen

Als je minimaal 3 scatters op het scherm hebt weten te krijgen zul je worden beloond met 10 free spins. Daarnaast krijg je, afhankelijk van het aantal scatters, ook nog een geld bedrag uitgekeerd:

  • 3 Scatters: 2x je inleg
  • 4 Scatters: 20x je inleg
  • 5 Scatters: 200x je inleg

Deze geldprijs zien we graag, omdat het je alvast een goede start voor de bonusronde geeft. Zeker als je 5 scatters weet te draaien heb je alvast een leuk bedrag gewonnen!

Expanding Symbols
Tijdens de bonusronde zullen twee ‘Expanding Symbols' willekeurig geselecteerd worden. Deze hebben een soortgelijke functie als het Mystery Symbol in het standaardspel, maar komen wel vaker voor dan in het standaardspel. Aangezien het nu om 2 gevulde rollen gaat, kan je ook op grote prijzen rekenen als dit gebeurt.

Wat vinden wij van de Mysterious Egypt slot?

De slot is leuk, ziet er aantrekkelijk uit en klinkt ook goed. De free spins ronde is interessant, omdat de winsten hier beduidend hoger zijn dan in het standaardspel. Het Mystery Symbool geeft een extra dimensie aan de gokkast, waardoor het langer interessant blijft om door te spelen.

We zullen zeker nog eens terugkomen naar de Mysterious Egypt slot!