Contacteer Ons

Slots

Montezuma

 

Montezuma is een mythische kast van uitgever WMS. De slot heeft een RTP van 95.86% met hoge volatiliteit. Het aantal winlijnen is 30 en de gokkast heeft een maximale uitbetaling van €250.000. Dit is best hoog met een minimale en maximale inleg van €0,30 en €60. Het spel bestaat uit 5 rollen met 3 iconen per rol.

Hoe ziet Montezuma gokkast eruit?

De slotmachine speelt zich af in een bos in iets wat waarschijnlijk het Inca rijk is. Een donker bos, wat de slot zelf een lekker heldere uitstraling geeft. De iconen hebben geen achtergrond, waardoor het geheel iets frisser en minder in blokken gezet kan worden. Als je de kast even niet gebruikt, wordt deze kleiner. Druk je erna weer op spin, groeit deze weer een beetje om de aandacht te vestigen. Een leuk en goed concept voor meer duidelijkheid in het spel. 

Geluiden
Als we naar het geluid luisteren, lijkt het ofdat ze echt niks fout kunnen doen. Het bos lijkt donker, maar het geluid is kraakhelder en als we onze ogen sluiten, wanen we ons in dat duistere bos. Perfect gedaan!

Muziek
Bij de muziek wordt de plank echt volledig misgeslagen, omdat Montezuma alleen muziek speelt wanneer je op de spinknop drukt. Je drukt op spin en er klateren een berg trommels door de kamer heen, waar je een hele fanfare mee zoet kunt houden. Als WMS deze muziek constant op de achtergrond had afgespeeld was er werkelijk niks aan de hand. Een gemiste kans van de ontwikkelaars.

Hoe wordt Montezuma slot gespeeld?

Net als veel andere slotmachine is deze kast gebouwd om van links naar rechts winlijnen uit te betalen. In het spel zit een rad, welke fungeert als een scatter en de wild. De wild komt echter alleen voor op rollen 2 en 4. In het bonus kopje hieronder leggen we uit wat er gebeurt als je 3x de scatter hebt weten te draaien.

Iconen
De iconen die het meest betalen zijn in aflopende volgorde, de inca man, de inca vrouw, de adelaar, de tooi, het masker en het quetzalcoatl beeld. De altijd terugkerende A, K, Q en J zijn ook weer van de partij en hebben de laagste waarde.

Besturing
De layout van de slotmachine is hetzelfde als we bij andere gokkasten van WMS zien. Aan de rechterkant zien we de spinknop met daarnaast je laatst behaalde winst. In het midden kan je de inleg (per lijn) verhogen en aan de linkerkant zien we de autoplay en het informatie menu. Moeilijker hoeft het niet te zijn toch?

Montezuma

Bonussen

We hadden het net al verraden, maar het rad fungeert als de scatter in de Montezuma gokkast. Bij 3 of meer symbolen krijg je free spins toegekend. 

Free Spins
Het aantal free spins wordt bepaald door een soort rad van fortuin minigame. Als je echter meer dan 3 scatters weet te draaien, zal de gokkast je ook nog 10x je inleg uitbetalen. Bij elke free spin start, zal er ook een rad boven de kast meedraaien, welke een bonus van 2, 3, 5 of 10x de inleg geeft, afhankelijk waar deze op uitkomt. Dit is een leuke extra die de bonusronde interessanter maakt en hogere winsten belooft.

Ons oordeel over Montezuma gokkast

Zoals je misschien weet zijn wij grote liefhebbers van gokkasten met een perfect totaalplaatje, dus zowel visueel, audio als speltechnisch. Op visueel gebied scoort de gokkast erg hoog, omdat de iconen mooi en duidelijk zijn weergegeven en de achtergrond goed bij het spel past. De kraakheldere achtergrond geluiden stemden ons hoopvol, maar de muziek was toch een beetje een afknapper. Dit is natuurlijk niet voor iedereen even belangrijk en het algemene spel werkt ook prima zonder geluid.

Gaan we toch een oordeel geven over de kast zelf, zonder het geluid, krijgt deze een dikke voldoende op speelbaarheid. De iconen zijn thematisch, duidelijk en leuk gemaakt en het speelt ook nog eens leuk weg. Hierover hebben we dus niks te klagen en we raden aan de kast zelf eens te bekijken.