Contacteer Ons

Slots

Miner Donkey Trouble

 

Als we naar de naam en de tekening kijken waarmee dit spel zich presenteert, kunnen we tot de conclusie komen dat het spel zichzelf niet heel serieus neemt. Maar is dat ook echt zo? Want met een maximale uitbetaling van €1.000.000 is dit toch wel een kast om rekening mee te houden. De RTP is 96.27% en de volatiliteit is hoog. De minimale inleg is €0,10 en de maximale inleg is €100. Opmerkelijk is dat deze kast 5 rollen heeft, met 7 iconen per rol. Weet Miner Donkey Trouble van Play ‘N Go ons te verrassen? Lees snel verder.

Hoe ziet Miner Donkey Trouble eruit?

Na de intro, waarin we te zien krijgen dat de mijnwerker en zijn ezel vast komen te zitten in de muur waar we op spelen, begint het spel vrijwel meteen. De achtergrond is een grote mijn, waar klaarblijkelijk net een explosie heeft plaatsgevonden en het is aan ons om de mijnwerker en zijn ezel te laten ontsnappen. 

Uiterlijk
De kast is duidelijk te zien en de iconen zijn zo fel als ze maar hebben kunnen maken, tegen een doffe achtergrond. De miner en zijn ezel zijn continu aan het bewegen, waardoor het spel er dynamisch uit ziet. 

Muziek en geluid
De muziek is leuk voor de eerste paar minuten, maar na een tijdje begint het wel een beetje vervelend te worden. Hij past echter wel bij de slotmachine, waardoor we hem toch nog maar een kans geven. De geluidseffecten kunnen recht uit een tekenfilm komen en slagen er perfect in om het thema van de machine te volgen.

Hoe speel je Miner Donkey Trouble?

Dit spel is een cascade kast. Dit wil zeggen dat de rollen niet bewegen, maar dat de iconen onder uit de kast vallen en daarna de kast weer vullen van boven. 

Doel van het spel
Als er clusters met dezelfde iconen gemaakt worden, tellen deze als winlijnen en gaan er punten naar de ‘donkeymeter’. Deze donkey meter spaart voor de ‘donkey destruction’, waarbij de ezel tegen de kast schopt en iconen laat verschijnen zonder dat er gespind hoeft te worden. Deze destructions heb je in brons, zilver en goud, waarbij telkens meer iconen worden vervangen.

Wilds en scatters
Als je de scatters (dynamiet) kunt laten ontploffen, krijg je er wilds voor terug. Wanneer je echter 3 scatters tevoorschijn krijgt, zal je 5 free spins krijgen. Daarnaast kan een pikhouweel ook zorgen voor 4 tot 10 extra wilds op je scherm, maar dit gebeurt alleen nadat je de ‘miner’s pickaxe’ hebt gevonden.

Multiplier
Daarnaast is het doel van het spel ook nog om zoveel mogelijk goudklompjes op de onderste lijn te krijgen. Als dit gebeurt zullen ze de vermenigvuldiger telkens met 1x laten stijgen, dit gaat in principe oneindig door.

miner donkey trouble

Bonussen

Wanneer je minimaal 3 staven dynamiet tegelijk laat ontploffen krijg je 5 free spins. Dit is echter meer dan je denkt, want de prijzen (en de wilds) blijven naar beneden vallen, omdat Miner Donkey Trouble een cascade gokkast is. Je free spin eindigt pas op het moment dat er geen prijzen meer te behalen zijn, daarna ga je door naar je overgebleven free spins. Tel daarbij ook nog eens de multiplier op en je hebt een waar prijzenfeest. De multiplier reset echter wel weer als de free spins over zijn.

Als je in de free spins modus nog eens drie staven dynamiet laat ontploffen krijg je 5 extra free spins. Dit kan oplopen tot maximaal 20 free spins per ronde.

Ons oordeel over Miner Donkey Trouble

We houden van kasten die anders durven te zijn dan de traditionele rollenkasten en dit is een perfect voorbeeld van een kast die goed met zijn tijd is meegegaan. De kast is erg vermakelijk, maar wordt een beetje tegengehouden door de afgrijselijke (maar toch goed passende) muziek, welke alleen nog maar vervelender wordt als de free spins beginnen.

Laat je echter niet stoppen, want deze kast is echt het proberen waard! Al is het maar om die grijns van de ezel.