Contacteer Ons

Slots

Micro Knights

Micro Knights is een van die zeldzame spellen die je een keer geprobeerd moet hebben, alleen al om te zien wat er allemaal gebeurt. We zien 7 winlijnen met 7 rijen op een RTP van 96%, een middel tot hoge volatiliteit en een maximale win van 2500x je inleg. De minimale en maximale inleg van het spel zijn €0,20 en €100. Een van de leukste kenmerken van deze kast is dat het een cascade kast is en geen standaard rollenkast.

Hoe ziet Micro Knights eruit?

LEUK! En dat zeggen we hardop! Waarom? Je hebt verschillende vormen van karikaturen en dit is de goede kant van een karikatuur. Je hebt kleine paardjes met grote ridders. Karakters op het speelveld die eerder uit een volwassen tekenfilm dan een kinderfilm komen en je kunt duidelijk aan de kast zien dat er iemand aan heeft gewerkt die weet waar hij mee bezig was. In deze gokkast is alles helemaal in stijl, tot de grootte van het speelbord toe. 

Uiterlijk
De achtergrond van het spel lijkt op een bord van een bordspel en de kast zelf is deel van dit bord, waardoor je het idee krijgt dat er in een dorpje gespeeld wordt, maar ook kunt zien waar dat dorpje zich bevindt. Opvallend is dat de achtergrond veel ruimte in beslag neemt, terwijl de kast zelf redelijk klein is.

Muziek en geluid
De muziek is net als de andere kasten van Elk Studios perfect en helemaal in lijn met het thema van het spel zelf. Voor de geluidseffecten van de gokkast kan hetzelfde gezegd worden, ze maken de kast helemaal af! We hebben het hier vaak over het totaalplaatje en hoe zeldzaam dit ook is, deze is bij Micro Knights helemaal perfect in orde.

Hoe wordt Micro Knigths gespeeld?

Micro Knights is een cascade kast. Dit wil zeggen dat eerst het hele veld leeggegooid wordt, voor de nieuwe blokken beginnen te vallen. Zodra er winlijnen gescoord worden, zullen de iconen die de winlijnen vormen verwijderd worden en weer aangevuld worden met nieuwe iconen, welke ook weer deel uit kunnen maken van nieuwe winlijnen. De bonus en wild symbolen worden niet verwijderd.

Iconen
De iconen van de kast zijn aflopend in waarde, de stier, de geit, de kikker, het konijn, de paddenstoel, het bord, de put en de ham. 

Besturing
De kast zelf is makkelijk te besturen en dit gebeurt door middel van de 4 knoppen aan de zijkanten van de kast. We zien de autospin knop en de spinknop aan de rechterkant en aan de linkerkant bevinden zich de instellingen en de inleg van de kast.

Micro Knights

Bonussen

Er zijn veel speciale opties in het spel te vinden, maar de belangrijkste van deze is de bonusmeter.

Bonusmeter
Zodra de iconen die een ‘wincluster’ vormen uit het spel gehaald worden, wordt de meter aan de rechterkant van de kast gevuld. Als deze meter tot aan de bel reikt, zal deze een vlag prijsgeven. Er zijn 6 vlaggen om te winnen, welke allemaal helpen met het vergaren van meer rijkdommen. De 6 vlaggen zijn inferno, extra wilds, super size, charge, epic charge en boosted queue.

Deze vlaggen worden achtereenvolgens getoond, naarmate je de meter meerdere malen vol weet te krijgen. De eerste vlag is altijd de Inferno, waarbij de draag vuur spuwt en een groot aantal iconen van de kast verwijderd. Er vallen dan weer nieuwe iconen van boven in de kast.

The Queue en Super charge
De random charge van de kleine ridder op het paard zal op bepaalde momenten een lijn van iconen recht voor de ridder van het spel verwijderen en in de rij (queue) zetten. Als de iconen in de rij staan tellen ze mee voor alle combinaties die op het bord gemaakt worden, waardoor je dus hogere uitbetalingen krijgt.

Scatter
De bonusiconen van het spel staan ook nog eens garant voor free spins bij het rollen van minimaal 3 iconen. In de free spin modus worden de charges van de ridder sticky, wat betekent dat ze gedurende de free spins blijven staan. Daarnaast worden er ook nog eens meer bonussen uitgereikt in de bonusronde!

Onze mening over Micro Knights

Het gok gedeelte van deze game is maar een klein gedeelte van wat het spel te bieden heeft. Je hebt in deze game een speelbord, miniatuur poppetjes, kleine riddertjes, een draak die vuur spuwt en een overall heel leuk kleurenpallet. De bonussen weten de aandacht goed vast te houden en het audiovisuele gedeelte is zoals we van Elk Studios gewend zijn weer uitmuntend. Micro Knights is een absolute aanrader, al is het maar om te zien wat er allemaal gebeurt in het spel.