Contacteer Ons

Slots

Mercy of the Gods

 

Deze mythologische slotmachine van NetEnt heeft een RTP van 96.64%, een medium volatiliteit en 20 winlijnen. De minimale inleg is €0,20 en de maximale inleg is €100. Het spel kent naast een free spins ronde, scatters en diverse wilds ook nog 3 jackpots. Deze Minor, Major en Mega jackpots zijn variabel en kunnen hoog oplopen.

Hoe ziet de Mercy of the Gods gokkast eruit?

Dit spel speelt zich af voor de poorten van een grote Egyptische tempel, waar klaarblijkelijk de goden wonen. De twee anubishonden aan de zijkant bewaken de slot, terwijl de palmbomen op de achtergrond rustig heen en weer wiegen.

Uiterlijk
De slot zelf is gehuld in een kader met kleurrijke versieringen, maar met een doorzichtige achtergrond waardoor je de achtergrond goed kan zien. Boven de slot vinden we de minor, major en mega jackpots, welke in een speciale ronde gewonnen kunnen worden. 

Muziek en geluid
De muziek is niet aanwezig, maar is vervangen door zware, met bass gevulde kloppen als de rollen stoppen.Als je een grotere prijs wint hoor je wel een kort deuntje, maar deze houdt ook al snel weer op en is niet helemaal in de maat. 

We moeten toegeven dat het geheel, inclusief de geluiden en muziek, een goed Egyptisch thema neer weten te zetten. Met het audiovisuele gedeelte van de Mercy of Gods slot zit het dus wel goed.

Hoe wordt de Mercy of Gods slot gespeeld?

De basisgame wordt gespeeld met 20 winlijnen die je van links naar rechts moet zien te verzamelen. Daarnaast maak je altijd kans op het winnen van 1 van de 3 jackpots en heb je ook nog eens 3 verschillende wilds.

Jackpots
De jackpots worden vrijgespeeld door 3 gouden hart iconen tevoorschijn te draaien. Als je dit doet wordt er namelijk een bonusronde gestart, genaamd de ‘Gift of Wealth Jackpot’.

In dit spel worden alle iconen vervangen door het gouden hart op het speelveld van 5 rollen met 3 iconen. Als je 1 rij vol met iconen krijgt win je de Minor jackpot, bij 2 rijen de Major jackpot en als je het hele scherm vol hebt win je de Mega Jackpot.

Wilds
Alsof dat nog niet genoeg is vinden we naast de standaard wilds ook nog twee extra wilds. De ‘Gift of Life’ Wild triggert re-spins die net zolang doorgaan tot er geen wilds meer op het scherm staan. 

Als je tijdens de re-spins een wild op dezelfde plek weet te krijgen, verandert deze in een Double Wild. Dit houdt in dat de hele rol bedekt wordt door wilds, waardoor je meer winlijnen scoort.

Iconen
Mercy of the Gods heeft een aantal karakter iconen, samen met een aantal kaarticonen, welke samen het geheel aan kleurrijke iconen van de slotmachine maken. Dit zijn in aflopende waarde de onderzoeker, de aqua vogel, de slangen, de urn, de A, K, Q en de J.

Mercy of the Gods

Bonussen

De Mercy of the Gods gokkast beschikt naast alle bovengenoemde extra's ook nog eens over een free spins ronde. Deze wordt gestart als je 3 of meer scatters weet te halen, waarna afhankelijk van het aantal scatters een aantal free spins wordt gegeven.

  • 3 Scatters: 5 Free Spins
  • 4 Scatters: 8 Free Spins
  • 5 Scatters: 12 Free Spins

Tijdens de gratis spins ronde zullen alle wilds automatisch veranderen in een expanded wild die de hele rol bedekt. Daarnaast wordt bij elke wild ook de re-spins feature geactiveerd, waardoor je langer in de bonusronde kan blijven.

Ons oordeel over Mercy of the Gods gokkast

Mercy of the Gods is oprecht een leuke gokkast en we kunnen zien dat NetEnt er erg haar best op heeft gedaan. Qua uiterlijk is hij helemaal in orde en ook het spel zelf heeft meer dan genoeg te bieden om de aandacht lang vast te houden. Naast alle verschillende wilds en de free spins zorgen de jackpots ervoor dat je altijd een doel hebt om naartoe te spelen. Probeer de gokkast hierboven eens of speel hem bij een online casino.