Contacteer Ons

Slots

Magic Hot

Magic Hot is een ouderwets uitziende slotmachine van Wazdan, maar hij is uitgebracht in 2019. De gokkast heeft slechts 3 rollen met 3 iconen per rol. Vanwege het kleine aantal iconen zijn er 5 winlijnen in het spel te bekennen op een  RTP van 96% en een hoge volatiliteit. De minimale inleg is €0,20 en de maximale inleg is €100, waarbij de maximale winst oploopt tot 1000x de inleg. De enige bonus die aanwezig is, is de gamble optie.

Hoe ziet Magic Hot gokkast eruit?

De achtergrond van de gokkast maakt meteen duidelijk waar de naam vandaan komt. De ‘Magic Hot’ vlammen slaan aan alle kanten uit de gokkast en hebben een kleine animatie. Verder is de gokkast erg simpel vormgegeven en lijkt het alsof er een stenen muur op de achtergrond staat.

Uiterlijk
De gokkast zelf zit in een witheet frame waar de vlammen aan de zijkanten en bovenkanten uit slaan. De iconen zijn heel basic vormgegeven en hebben allemaal slechts standaardkleuren. De rollen zelf hebben een eentonige zwarte achtergrond en zijn van elkaar gescheiden met een verticale rode streep. Het is duidelijk dat je deze gokkast voor de nostalgie moet spelen, in plaats van om het visuele gedeelte.

Muziek en geluid
De muziek is net zo standaard als het uiterlijk van het spel. Wellicht dat de makers dachten dat een housebeat het spel vanzelf cool zou maken, maar dat is niet echt het geval. Hoewel de muziek kraakhelder klinkt, doen de geluidseffecten dat niet. Ook qua audio blinkt Magic Hot niet uit, maar misschien hoeft dat ook niet met zo’n simpel spel.

Hoe wordt Magic Hot gokkast gespeeld?

Magic Hot is een typische klassieke gokkast, waarin zo weinig mogelijk extra’s verwerkt zitten. Vanwege het geringe aantal iconen zijn er slecht 5 winlijnen, waardoor je altijd in een oogopslag kan zien of je gewonnen hebt.

Iconen
De iconen zijn ook precies wat je verwacht als je aan een klassiek gokkast uit de beginjaren van de fruitmachines denkt. We zien de 7, de ster, watermeloen, bel, peer, pruim, aardbei, braam en kers. Dit is in aflopende volgorde, waarbij het hoogste icoon 200x je inzet waard is en het laagste icoon 3x je inzet.

Besturing
De layout van de kast is zoals we die van Wazdan kennen en past ook prima in de retrostijl. Aan de rechterkant hebben we de spinknop met de autospin en een snelheidselector. In het midden kan je je inleg verhogen en aan de linkerkant zie je je saldo en alle opties van het spel. Simpel, maar doeltreffend!

Magic Hot

Bonussen

We zouden hier graag wat meer willen vertellen, maar Magic Hot kent eigenlijk geen bonusopties. Het enige wat we terugzien is dat je winst kunt kiezen om een (hele kleine) minigame te spelen. In deze ‘bonusgame' moet je kiezen voor een rode of zwarte kaart. Als je goed gokt wordt je winst verdubbeld, maar als je verkeerd gokt krijg je helemaal niks. Dit is ook iets wat we in veel speelhallen op retro gokkasten zien.

Ons oordeel over Magic Hot gokkast

We zijn tegenwoordig verwend met gokkasten die beschikken over de beste graphics waardoor ze bijna aandoen als een interactieve film of videogame. Je wordt als het ware in het spel gezogen waardoor je je in een andere wereld lijkt te bevinden. Magic Hot is zeker niet een van deze spellen, maar dat betekent niet per se dat het een slecht spel is. Deze gokkast is ontworpen om de simpelere tijden van de gokkasten te herleven, en als je het zo bekijkt is Wazdan daar prima in geslaagd. Magic Hot zou zo in een speelhal in de jaren '90 kunnen staan.

Tot slot kunnen we zeggen dat dit een gokkast voor de liefhebbers is. Als je van deze retrostijl en simpele spellen houdt is het zeker een aanrader. Spelers die op zoek gaan naar veel diepgang en bonussen kunnen deze slotmachine beter overslaan.