Contacteer Ons

Slots

Lucky New Year

Geheel toepasselijk werd deze gokkast van Pragmatic Play precies aan het einde van 2019 uitgegeven. Lucky New Year heeft een Oosters thema, zoals we dat wel vaker zien. De RTP is 96% en de volatiliteit is medium. Met een minimale inleg van €0,25 en maximale inleg van €125, maak je kans op een maximale winst van €156.250. Dit kun je behalen via 25 winlijnen op een 5×3 rollen slotmachine met 3 jackpots en 2 free spins rondes.

Hoe ziet Lucky New Year gokkast eruit?

In het startscherm zien we Chinees vuurwerk op de achtergrond, die het nieuwe jaar inluiden. De gokkast zelf vindt plaats in een tempel waarin we ons geluk voor het nieuwe jaar beproeven. Soms komt er een kast voorbij die de Chinese clichés ver achter zich laat, maar dit lijkt op het eerste oog niet een van deze gokkasten. 

Uiterlijk
De kleuren van het spel passen weer perfect in het thema, want de slotmachine is overwegend rood een goud. De symbolen zijn goed vormgegeven en passen ook in stijl. Het is duidelijk dat de Lucky New Year slot het jaar van de hond op de Chinese kalender moet inluiden. 

Muziek en geluid
De muziek in de slot is precies wat je verwacht als je het spel voor de eerste keer ziet. De muziek klinkt wel in thema en dat is wat belangrijk is in dit spel. Wat dat betreft past het allemaal erg goed bij het uiterlijk.

Hoe wordt Lucky New Year slot gespeeld?

In dit spel dien je winlijnen te scoren van links naar rechts. Hierbij word je geholpen door wilds (de gouden hond) die lijnen starten en aan kunnen vullen. Er komen af en toe lantaarns langs met een bedrag erin. Als  je hier 5 of meer van krijgt, trigger je de lucky lantern spins. Meer over deze spins in de bonussensectie van het spel hieronder. 

Iconen
De iconen zijn van hoog naar laag de gouden hond, de draak, het vuurwerk, de trommel, het fruit en de A, K, Q en J uit een kaartspel.

Besturing
De layout van de slot is precies wat je van Pragmatic Play kunt verwachten. Je hebt aan de rechterkant de + voor verhoging van je inleg, de spinknop en de – voor vermindering van je inleg. Aan de linkerkant van de slot zien we de opties, informatie en speluitleg.

Lucky New Year

Bonussen

We zien twee verschillende soorten free spins in dit spel. De eerste is de lucky lantern spins, welke lantaarns met geld op rollen zetten en je laten spinnen. Elke keer als je een lantaarn tevoorschijn tovert, wordt het aantal respins weer naar 3 gezet. Heb je met de laatst mogelijke spin niks gedraaid, is de ronde over en krijg je de som van de bedragen die in de lantaarns staan. 

Free Spins
De tweede free spins is de ‘klassieke’ gratis spins ronde, die je vrij speelt met scatter symbolen. Je hebt 3 scatters nodig om 5 free spins te krijgen en de scatters komen alleen voor op rollen 2, 3 en 4. Tijdens de free spins worden de rollen 2,3 en 4 samengevoegd tot één groot symbool. 

De free spins kunnen opnieuw aangevuld worden wanneer je nog eens 3 scatters draait. Aan de retriggers is geen maximum verbonden, wat behoorlijk wat geld op kan leveren als je het een aantal keer op rij voor elkaar krijgt.

Jackpots
De jackpots zijn te behalen door middel van de Lucky Lantern Spins die we hierboven hebben beschreven. Wanneer je alle vakjes met een lantaarn weet te vullen wordt de Grand Jackpot uitgekeerd, welke 1000x je inleg is.

Ons oordeel over Lucky New Year slot

Op het eerste oog dachten we dat deze gokkast er een van het type ‘13 in een dozijn’ zou zijn, gezien het Chinese thema wat we zo vaak voorbij zien komen. Lucky New Year slot heeft ons, met de diverse free spins opties en jackpots, echter goed weten te verrassen. 

Door deze extra’s weet de gokkast de aandacht goed vast te houden, zeker omdat er ook aardig wat winsten worden uitgekeerd. Als je zin hebt in een Aziatische gokkast, is Lucky New Year zeker een aanrader!