Contacteer Ons

Voorspellingen

Leverkusen vs AS Roma Voorspelling – Europa League

leverkusen vs as roma voorspelling 18 mei 2023 europa league
Leverkusen vs AS Roma Voorspelling – Europa League
Aftrap: Donderdag 18 Mei, 21.00 uur – BayArena, Leverkusen

Leverkusen vs AS Roma Voorspelling

Aanstaande donderdag worden de halve finales van de Europa League beslist en AS Roma moet dan op bezoek bij Bayer Leverkusen. In de thuiswedstrijd wist de ploeg van Jose Mourinho ten nauwer nood met 1-0 te winnen, maar weet het deze voorsprong ook vast te houden? Bayer Leverkusen heeft in ieder geval laten zien zeker niet onder te doen voor de Italianen.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Leverkusen teamnieuws

Het seizoen van Bayer Leverkusen is hoogst merkwaardig. Ze begonnen erg slecht zowel in de competitie als de Champions League. Daar wisten ze net aan derde te worden waardoor ze doorstroomden in de Europa League. Na de winterstop begon het opeens te lopen en waren ze 14 wedstrijden ongeslagen met deze mooie halve finale als resultaat.

De vorm van de afgelopen wedstrijden is dan weer wat teleurstellend. Thuis verliezen van Koln en uit verliezen van AS Roma is niet echt lekker, maar de manier waarop is dan wel weer hoopgevend want in beide partijen hadden ze genoeg kansen om te scoren.

In de ziekenboeg vinden we Andrey Lunev, Patrick Schick, Karim Bellariba en Calum Hudson-Odoi. Vooral laatstgenoemde kan nog wel eens een wedstrijd openbreken met een actie, hij zal zeker gemist worden. De anderen zijn al langdurig geblesseerd en zullen probleemloos worden vervangen.

AS Roma teamnieuws

Bij AS Roma zitten natuurlijk onze landgenoten Rick Karstdorp en Georginio Wijnaldum, al moet wel gezegd worden dat ze maar weinig spelen de laatste tijd. De ploeg doet het dit jaar redelijk in de competitie maar heeft toch vooral de pijlen gericht op deze Europa League. Vorig jaar wisten ze de Conference League al te winnen dus het zou extra knap zijn twee jaar op rij een Europese beker te pakken.

De vorm van AS Roma is niet al te best, maar dat komt ook omdat ze zware tegenstanders hebben gehad. Verliezen van Inter Milan en Atalanta kan gebeuren natuurlijk. In de Europa League doen ze het wel erg goed en wisten ze sterke ploegen als Red bull Salzburg, Real Sociedad en Feyenoord te verslaan.

Afwezigen voor deze wedstrijd zijn Marash Kumbulla en Diego Llorente maar deze kunnen moeiteloos opgevangen worden. Belangrijke sterkhouders zijn juist weer topfit geworden en de trainer heeft veel verschillende opties voor deze wedstrijd.

Onderlinge Resultaten

Bayer Leverkusen en AS Roma hebben zowel in 2004 als in 2015 tegenover elkaar gestaan in de groepsfase van de Champions League. In 2004 was Bayer Leverkusen de bovenliggende partij met een overwinning en een gelijkspel maar in 2015 waren de rollen omgedraaid. Deze resultaten zeggen ons echter niks omdat ze al zo lang geleden zijn.

Afgelopen wedstrijd werd het zoals eerder gezegd 1-0 voor AS Roma, maar was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd. Beide teams hadden kansen om te scoren maar uiteindelijk ging de winst naar de Italianen.

Voorspelling Leverkusen vs AS Roma

De ploegen onder leiding van Jose Mourinho weten als geen ander een voorsprong te verdedigen en een wedstrijd dood te maken. Wij denken dan ook dat Bayer Leverkusen niet verder komt dan een gelijkspel en uitgeschakeld gaat worden.

AS Roma gaat op zeker de bus parkeren en hopen op een snelle counter en we zien de Duitsers daar niet doorheen komen voor de rust. Pas na rust als de vermoeidheid toeslaat zien wij eventueel goals vallen.

Wedtips

De wedtips voor de wedstrijd Bayer Leverkusen vs AS Roma zijn afkomstig van Bet365.

🏆 Eindresultaat: gelijkspel (3.25)

🏆 Ruststand: gelijkspel (2.05)

🥅 Correct score: 1-1 (6.00)