Contacteer Ons

Slots

Leprechaun Goes Egypt

 

Play ’n Go heeft met deze kast uit 2018 een leuk spel neergezet met een RTP van 96% en medium volatiliteit. De maximale uitbetaling is €656.880, met een minimale inleg van €0,10 en een maximale inleg van €20. Perfect voor de beginnende highroller dus. De kast kent zelfs 2 minigames, waarvan één de free spins modus is.

Hoe ziet Leprechaun Goes Egypt gokkast eruit?

De gokkast is duidelijk en helder vormgegeven. De manier van tekenen is niet heel modern en doet denken aan de animatietechniek van games uit de jaren 2000. Is dit een slecht iets? Nee dit is een slotkast, geen computergame en het past goed bij het thema.

Uiterlijk
De achtergrond van de slot is zand, woestijn en de duinen daarin. De voorgrond is overduidelijk oud-Egyptisch van thema en dat is goed weergegeven in zowel de iconen als de kaartsymbolen. De iconen zijn allemaal perfect in thema, en de voorgrond van de gokkast bevindt zich in een kader wat ook typisch Egyptisch aandoet.

Muziek en geluid
De muziek in Leprechaun Goes Egypt is erg minimaal. Op de achtergrond horen we een Oosters deuntje dat gespeeld wordt op een fluit. De echte muziek begint pas wanneer je op de spinknop drukt. Wij zijn hier geen groot fan van, omdat de muziek op deze manier nooit op elkaar aansluit, aangezien het opnieuw begint bij elke druk op de knop.

Hoe wordt Leprechaun Goes Egypt gespeeld?

De bedoeling van het spel is om in de Pyramide terecht te komen om de grootste prijzen en extraatjes te bemachtigen. Het spel draait om het behalen van winlijnen van links naar rechts, waarbij de wild kan helpen om winlijnen uit te breiden. De gokkast maakt echter meer dan duidelijk dat de focus wordt gelegd op de twee minigames en dat daar ook het grote geld zit. Een van de minigames is te spelen via het rollen van de drie Pyramides en de andere via het rollen van 3x de Cleopatra scatter. Over deze bonusgames vertellen we hieronder meer.

Wilds en Scatters
Naast de klassieke functies die wilds en scatters hebben, tellen ze in de spel ook mee voor winlijnen en hebben ze hun eigen waarde. Op elke winlijn die je maakt met de scatter symbolen en krijg je een 2x multiplier. De wild is het hoogst betalende icoon en geeft maar liefst 3000 coins als je er 5 op een winlijn krijgt, daarnaast geeft de wild ook een 2x multiplier.

Besturing
De layout van de kast is ietswat gecompliceerder dan een gemiddelde Play ’n Go slot, maar dit heeft ermee te maken dat de Gamble en Collect knoppen erbij zitten. Van rechts naar links is dit de paytable en autospin, de spinknop, de MaxBet knop en aan de linkerkant van het spel de coinwaarde selector. 

Iconen
De symbolen van de slotmachine zijn in aflopende waarde, de leprechaun, Cleopatra, een Farao in Ierse stijl, een sfinx, de mummie en een scarabee. Daarna vinden we de letters A, K,Q, J en 10.

Leprechaun Goes Egypt

Bonussen

Zoals eerder gezegd heeft dit spel 2 bonusrondes. De een is een ware minigame die wordt getriggerd door de piramides en de ander is de klassieke free spins modus.

Piramide minigame
Als je drie piramides weet te draaien kom je in een minigame terecht waarbij je verschillende deuren moet openen. Je moet telkens op 1 van de aanwezige deuren klikken om een ronde verder te komen. Achter elke deur zit een geldprijs (van max 5000x je inleg) of een mummie die je de piramide uit jaagt. Je gaat in deze minigame net zo lang door totdat je de mummie tegenkomt of het laatste deurtje hebt geopend.

Free Spins
Naast bovengenoemde minigame zijn er ook nog free spins te vergaren in deze gokkast, hiervoor moet je 3x de Cleopatra scatter draaien. Aan het begin kan je kiezen tussen:

  • 5 Free spins met een 6x multiplier
  • 10 Free spins met een 3x multiplier
  • 15 Free spins met een 2x multiplier

Ongeacht het aantal spins wat je kiest kan de winst in deze bonusronde heel hoog oplopen!

Kop of Munt

Tot slot kent Leprechaun Goes Egypt nog het klassieke Kop-of-Munt spel. Bij elke winst kan je kiezen om je winst te verdubbelen door te gokken of de volgende kaart een zwarte of een rode is. Als je het goed hebt wordt je winst verdubbeld, maar als je fout gokt krijg je helemaal niks.

Wat vinden wij van Leprechaun Goes Egypt?

Dit is een leuk spel wat letterlijk alles heeft voor de avontuurlijke speler. Van minigames tot creatieve animaties die je een glimlach op je gezicht doen zetten. De leprechaun is een magisch wezentje dat graag alles naar zijn hand zet en als je voor de eerste keer ziet dat Cleo verandert in een bardame, kun je het niet laten te lachen. 

Mede door de leuke bonusgames en extra’s van het spel is Leprechaun Goes Egypt een echte aanrader!