Contacteer Ons

Slots

Lady of Egypt

 

Deze slotmachine van WMS uit 2018  vindt zijn roots in de Egyptische oudheid. Met een RTP van 96,08% en een middel volatiliteit, biedt de Lady of Egypt slot 9 winlijnen. De minimale inleg van €0,35 en maximale inleg van €175 zijn goed voor een maximale uitkering van 20.000x je inleg.

Hoe ziet de Lady of Egypt slot eruit?

Het eerste wat ons, naast het opmerkelijke uiterlijk, opvalt is dat er een Nederlandse versie van de slot beschikbaar is. Dat kan voor een aantal van ons nog wel eens betekenen dat het laagdrempeliger wordt om het spel te spelen. 

Uiterlijk
De achtergrond van de slot behoeft eigenlijk al geen uitleg meer. Het gaat over Egypte, heeft een oud thema, dus we zien Pyramides. De achtergrond bestaat uit een opvallend mooie foto, zo niet een heel goed gemaakte tekening. 

De gokkast zelf bestaan uit maarliefst 9 rollen met elk 3 iconen. Het laat echter een vak zien van 3 rollen die worden uitvergroot en lijkt te proberen om een 3D effect te creëren. Een apart uiterlijk moeten we zeggen, we zijn geïnteresseerd. 

Muziek en geluid
De muziek is rustig en klinkt als de typisch Egyptische muziek die je kent uit films met dit thema. Zodra het uitvergrote vak van drie rollen meer naar rechts beweegt, wordt de muziek iets enthousiaster, maar nooit vervelend. De geluidseffecten zijn in thema, maar zijn verder niet noemenswaardig.

Hoe wordt de Lady of Egypt gokkast gespeeld?

Voor het eerst in een lange tijd zien we weer eens een gokkast met een wat specialer uiterlijk. Het ziet er misschien ingewikkeld uit, maar na een paar keer draaien heb je het al onder controle.

Verschillende rollen
De truuk is om te zien wat er in de speedrollen gebeurt. De speedrollen zijn het uitvergrote blok van 3×3 iconen. Na het starten van een winlijn zal deze elke keer 1 rol naar rechts opschuiven. Als hij opschuift, zal ook de multiplier een stap omhoog gaan tot een maximaal van x5 aan het eind van de 9 rollen.

Als je de 9e rol weet te behalen krijg je kans om een bonusmultiplier vrij te spelen, deze zijn echt extreem hoog en dit is dan ook hoe je de grote prijzen wint. De ervaring leert dat het nog best tegenvalt om de 10e rol te bereiken, aangezien je daar een hele lange winlijn voor nodig hebt.

Besturing
De besturing van de gokkast is een beetje anders dan we verwacht hadden. Aan de rechterkant heb je de 3D spinknop, met in het midden informatie over je inleg en saldo. Alles wat je verder kan instellen, zoals inleg en autospin vind je achter het menu aan de linkerkant van het scherm.

Iconen
De iconen van deze slot zijn in aflopende waarde, de Lady of Egypt zelf, de vliegende sfinx, de zittende sfinx, de slang, de anch, de scepter, de rode,  blauwe,  groene urn en paarse urn. Daarnaast vinden we nog twee combinaties van iconen, welteverstaan de lady en de twee sfinxen en de slang met de ankh en scepter.

lady of egypt

Bonussen

Naast de wild heb je in de Lady of Egypt gokkast ook nog de gouden munten, ook wel Scarabee genoemd. Deze gouden munten fungeren als scatter en geven je recht op free spins.

Free Spins
De hoeveelheid gratis spins die je krijgt hangt af van hoeveel bonusiconen je weet te draaien. Daarnaast krijg je ook nog eens een aantal keer je inleg terug als je meer dan 4 scatters weet te draaien. Hieronder zie je een overzicht.

  • 3 Scatters: 8 free spins
  • 4 Scatters: 12 free spins + 10x je inleg
  • 5 Scatters: 16 free spins + 25x je inleg
  • 6+ Scatters: 30 free spins +50x je inleg

Zoals je ziet is de Lady of Egypt gokkast vrij gul met het geven van extra's en kan het aantal gratis spins heel hoog oplopen. Tijdens de free spins zullen 2 tot 4 rollen compleet gevuld worden met wilds. Hierdoor heb je meer kans op het scoren van winlijnen en het bereiken van de tiende rol.

Jackpots
Zoals gezegd zijn de grootste winsten te behalen door het bereiken van de tiende rol. Je hebt daar niet alleen kans op multipliers tussen de 350x en 1000x, maar ook nog eens op 3 verschillende jackpots. Opvallend is dat de jackpots niet groot weergegeven worden, maar wel degelijk aanwezig zijn. De jackpots zijn als volgt.

  • Minor Jackpot: 1000x je inleg
  • Major Jackpot: 5000x je inleg
  • Grand Jackpot: 20.000x je inleg

Ons oordeel over de Lady of Egypt slot

Wij vinden Lady of Egypt een erg leuke gokkast, en dat komt vooral door het afwijkende uiterlijk en de hoge uitbetaling. Hoewel we moeten toegeven dat hij niet erg vaak grote prijzen geeft, is de kans op de extreem hoge multipliers en 1 van de 3 jackpots erg verleidelijk. Het uiterlijk van de gokkast is apart, wat er ook voor zorgt dat hij ons langer bezig hield dan veel andere gokkasten.

Als je op zoek bent naar een innovatieve gokkast en jacht wil maken op maar liefst 3.5 miljoen euro, is de Lady of Egypt gokkast zeker iets voor jou!