Contacteer Ons

Slots

Knights Keep

Knights Keep van WMS is een gokkast met een ridder-thema en een opvallend uiterlijk. De RTP staat op 96.01% en de gokkast heeft een medium volatiliteit. Door het afwijkende uiterlijk heeft de gokkast 192 winlijnen, waarmee je maximaal €250.000 kan winnen. De inleg gaat van minimaal €0,40 tot maximaal €200 per spin. Het spel beschikt over wilds en scatters die recht geven op free spins

Hoe ziet de Knights Keep gokkast eruit?

Voordat we beginnen met reviewen, moeten we meteen al tot de conclusie komen dat de vorm van de slot wat anders is dan de gemiddelde slot. Er zijn in totaal 6 rollen, die bij telkens 1 icoon groter worden. De eerste rol heeft 2 iconen en de laatste rol maar liefst 7. 

Uiterlijk
De achtergrond van de Knights Keep slot lijkt een animatie uit het begin van deze eeuw te zijn. Het doet denken aan de sfeer die je beleefde in ouder computerspellen. We zien een kasteel op een heuvel met een grote maan erachter en een boom aan de rechterkant van het scherm.

De achtergrond van de slot zelf is een rood canvas of rode loper. Door de dieprode kleur zijn de iconen duidelijk te onderscheiden van de achtergrond. Afgezien van het afwijkende uiterlijk van het speelveld is er niet veel op of aan te merken over het uiterlijk de Knights Keep gokkast.

Muziek en geluid
Helaas stellen WMS gokkasten vaak teleur op audio gebied en dat is bij deze gokkast ook het geval. De muziek wordt alleen gestart wanneer je op de spinknop drukt en de geluidseffecten hebben werkelijk niets met het thema te maken. Van een gokkast uit 2018 hadden we wel wat meer verwacht.

Het aparte is dat de soundtrack in de bonusgame perfect is. Deze past helemaal in thema en is doorlopend, wat ook aantrekkelijk was geweest voor het basisspel. Het blijft een raadsel waarom ze hiervoor gekozen hebben.

Hoe wordt de Knights Keep slot gespeeld?

Ondanks het afwijkende uiterlijk wordt het spel gewoon gespeeld zoals je dat gewend bent. De bedoeling is om 1 of meer van de 192 winlijnen van links naar rechts te scoren. Je wordt hierbij geholpen door de wilds, welke eruit zien als ridders te paard. Aan de linkerkant van de eerste rol zien we nog een meter die gevuld wordt als je een winlijn scoort, maar het is compleet onduidelijk waarom dit gebeurt. Er wordt ook niets over vermeld in de speluitleg.

Iconen
De iconen van het spel zijn goed in thema en hebben iets te maken met ridders en kastelen. Van hoog naar laag zien we de wild, de koning, de koningin, de hofnar, de kroon, de scepter, de schoppen, de ruiten, de klaveren en de harten.

Besturing
De besturing van het spel bevindt zich door de afwijkende layout compleet aan de linkerkant van het scherm. We zien een grote spinknop met aan de rechterkant een selector voor het veranderen van je inleg. Aan de linkerkant heb je nog de autoplay knop en de (incomplete) speluitleg.

Knights Keep

Bonussen

De bonusronde is waar het allemaal om draait in dit spel. Als je minimaal drie gouden paarden met het woord ‘bonus' weet te draaien zal je in de bonusronde terecht komen. Afhankelijk van hoeveel scatters je gedraaid hebt zal er een aantal free spins en een prijs toegekend worden.

  • 3 Scatters: 5 Free spins + 2x je inleg
  • 4 Scatters: 12 Free spins +10x je inleg
  • 5 Scatters: 25 Free spins + 50x je inleg

Tijdens de free spins ronde gebeuren er een aantal interessante dingen. Het belangrijkste is dat het speelveld in spiegelbeeld wordt gespeeld, waarbij de eerste rol dus 7 iconen heeft en het daarna stapsgewijs afloopt naar 2 iconen op de laatste rol. Hierdoor heb je een veel grotere kans op het maken van een winlijn, wat gelijk al meer winst oplevert.

Daarnaast zullen tijdens elke spin 3 of 4 rollen willekeurig van iconen verwisselen, zodat je er bijna zeker van kan zijn dat je een winlijn gaat scoren. Op rollen 1 tot en met 5 kunnen ook nog extra iconen vervangen worden, waardoor winlijnen worden uitgebreid.

Ons oordeel over de Knights Keep slot

Het idee en ontwerp van de Knights Keep slot zijn innovatief en leuk uitgevoerd. Vooral de gimmick waarbij het speelveld gespiegeld wordt in de free spins rondes is leuk en zorgt ervoor dat je veel hogere prijzen wint. Helaas is de muziek niet goed, waardoor deze al snel afgezet werd. Tot slot zouden we graag een wat duidelijkere speluitleg hebben gezien, aangezien de meter aan de linkerkant en de precieze regels voor de free spins in het midden worden gelaten.

Als je zin hebt in een slotmachine met een uniek uiterlijk en manier van spelen kan Knights Keep zeker iets voor jou zijn. Probeer hem hierboven eens gratis uit!