Contacteer Ons

Slots

King of 3 Kingdoms

 

De King of 3 Kingdoms slot van NetEnt werd uitgebracht in 2019 en heeft een RTP van 96.88%, met medium volatiliteit. Het spel bevat 243 winlijnen, welke je kunt behalen met een minimale inleg van €0,25 en een maximale inleg van €25. Ondanks de lage maximale inleg, is de hoogst mogelijke winst maar liefst €187.500. De slot kent wilds, scatters en een bonusronde met multipliers.

Hoe ziet de King of 3 Kingdoms slot eruit?

De slot heeft een duidelijk Chinees thema, maar rust niet op de cliché kleuren en symbolen die we in veel andere gokkasten zien. Uit het verhaal, en de naam van het spel, wordt duidelijk dat we ons in de periode van de Drie Koninkrijken in de Chinese Han Dynastie bevinden, waar een oorlog al 60 jaar woedt. 

Uiterlijk
De achtergrond van de slot is moeilijk te zien, maar lijkt op een dorp dat door de oorlog is verwoest. De slot zelf beslaat het grootste deel van het scherm en bestaat uit een rol perkament. 

De letters zien eruit alsof ze met een kwast geschreven zijn en zijn allemaal bruin en goud van kleur. Dit zet mooi af tegen de karaktericonen, waardoor alle iconen duidelijk zichtbaar zijn. De scatter is een gouden draak. 

Muziek en geluid
Waar deze gokkast de concurrentie mee weet te verslaan is de achtergrondmuziek. We horen geen afgezaagd pingeltje, maar een onheilspellend deuntje dat constant door speelt.

De slot zelf is erg stil en je moet goed luisteren naar de rollen om ze te horen. Als er een scatter tevoorschijn komt, hoor je een ‘ping’, maar heel veel meer ook niet. Vreemd genoeg past het precies bij het thema en is het prettig om aan te horen, wat een verademing is voor een Chinese gokkast.

Hoe wordt de King of 3 Kingdoms gokkast gespeeld?

De manier waarop de King of 3 Kingdoms slot wordt gespeeld is helemaal standaard. Het is de bedoeling om minimaal drie dezelfde iconen van links naar rechts te draaien, waardoor je een winlijn vormt.

Hoewel er een hoog aantal winlijnen zijn, kent de gokkast wel een moeilijke manier om de bonusronde vrij te spelen. De scatters moeten namelijk ook op opeenvolgende rollen gedraaid worden, waarna je in de bonusronde belandt.

Iconen
Hoewel de stijl van de kaarticonen leuk is gedaan, is het opmerkelijk dat er westerse symbolen zijn gebruikt in plaats van Chinese. De rest van de iconen zijn wel goed in thema, van hoog naar laag zien we de blauwe koning, de groene koning, de rode koning, het leger, de A, K, Q, J, 10 en de 9.

king of 3 kingdoms

Bonussen

Als het je is gelukt om drie scatters op opeenvolgende rollen te draaien word je beloond met de free spins ronde en een geldprijs. Het aantal free spins en de geldprijs die je krijgt is afhankelijk van het aantal scatters dat je draait.

  • 3 Scatters: 15 free spins + 5x je inleg
  • 4 Scatters: 20 free spins + 20x je inleg
  • 5 Scatters: 25 free spins + 50x je inleg

Hoewel het aantal free spins en de beloning voor het vrijspelen van de bonusronde vrij hoog zijn, is de bonusronde vrijwel identiek aan het standaardspel. Het enige verschil is dat er een 3x multiplier geldt voor al je winsten, waardoor je natuurlijk wel meer geld kan binnenharken.

Wat vinden wij van de King of 3 Kingdoms slot?

NetEnt heeft met de King of 3 Kingdoms slot een goede Chinese gokkast neergezet, welke er anders uitziet als de concurrentie en iets meer diepgang biedt. Het spel speelt soepel weg en de muziek klinkt als een aanvulling op het spel.

We moeten toegeven dat we iets meer hadden verwacht van de bonusronde, aangezien deze moeilijk vrij te spelen is en weinig extra's biedt.

De hoge RTP en grote aantal winlijnen zorgt ervoor dat de King of 3 Kingdoms slot wel degelijk een aanrader is, omdat er aardig wat geld mee te verdienen valt.