Contacteer Ons

Voorspellingen

Japan vs Costa Rica Voorspelling – WK Voetbal 2022

japan vs costa rica voorspelling WK 2022
Japan vs Costa Rica Voorspelling – WK 2022 groepsfase
Aftrap: Zondag 27 November, 11.00 uur – Ahmed bin Alistadion

Japan vs Costa Rica Voorspelling

Japan en Costa Rica ontmoeten elkaar op zondag 27 November voor de tweede groepswedstrijd in Poule E. Waar de Japanners met winst de volgende ronde al bijna niet meer kunnen ontlopen, is Costa Rica op zoek naar de eerste punten dit WK.

100% WELKOMSTBONUS TOT €100

Algemene voorwaarden gelden.
Bonus alleen voor spelers van 24+
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Japanners zorgden voor wat misschien wel de grootste schok van dit WK is: Duitsland werd in de eerste wedstrijd met 2-1 verslagen. Het elftal bracht het land in extase en zelfs doorstromen naar de knock-outfase lijkt binnen handbereik.

Daar waar Japan zo goed presteerde, deed Costa Rica het tegenovergestelde. In de eerste wedstrijd ging het Midden-Amerikaanse land hard met 7-0 onderuit tegen Spanje.

Japan teamnieuws

Japan heeft zichzelf in een uitstekende uitgangspositie gebracht voor het overleven van de groepsfase. Nu er van Duitsland is gewonnen, zou een overwinning op Costa Rica de volgende ronde moeten veiligstellen.

In de wedstrijd tegen Duitsland kregen de Japanners in de eerste helft de 1-0 om de oren na een benutte penalty van de Duitsers. In de tweede helft verrasten de Japanners vriend en vijand door 2 goede doelpunten te scoren en zo van Duitsland te winnen.

Leuk feitje is dat doelpuntenmakers Ritsu Doan en Takuma Asano in de reguliere competitie beide uitkomen voor een ploeg in de Duitse Bundesliga.

We verwachten dat de Japanners tegen Costa Rica met dezelfde elf op het veld staan. Ze zullen vol overtuiging aan de wedstrijd beginnen, zeker nu ze hebben gezien hoe Costa Rica afgestraft werd door de Spanjaarden.

Costa Rica teamnieuws

Hoewel het bij voorbaat al duidelijk was dat de Costa Ricanen een zware klus stond te wachten tegen Spanje, hadden ze niet verwacht dat de wedstrijd zo eentonig zou worden. De Spanjaarden stonden na een half uur al 3-0 voor en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 7-0.

De aanvoerder van Costa Rica, Bryan Ruiz, maakte in het verleden furore in de Eredivisie bij FC Twente. Hij zal zijn team gemotiveerd moeten krijgen om de zware nederlaag te verwerken en goed weerstand te bieden tegen Japan.

Costa Rica coach Luis Fernando Suarez heeft in de media toegegeven dat het er slecht uit zag in de wedstrijd tegen Spanje. Hij zal er wel alles aan doen om zijn team te motiveren en zal desnoods andere spelers opstellen in het duel tegen Japan.

Voorspelling Japan vs Costa Rica

De statistieken spreken duidelijk in het voordeel van Japan. In de afgelopen 4 ontmoetingen met Costa Rica werd er drie keer met 3-0 gewonnen door de Japanners en een keer gelijk gespeeld.

Daarnaast heeft Costa Rica moeite met scoren, waardoor de verwachting is dat ze voornamelijk defensief spel op de mat zullen leggen. Japan daarentegen zal aanvallend voor de dag komen, om zo nog dichter bij de achtste finales te komen.

We verwachten daarom een wedstrijd die uiteindelijk vrij eenvoudig in het voordeel van Japan zal worden beslist.

Wedtips

Zoals we gewend zijn van de online bookmaker, heeft Bet365 ook voor de wedstrijd Japan vs Costa Rica de beste quoteringen. Je vindt onze wedtips met odds van Bet365 hieronder.

🏆 Winnaar: Japan (1.44)

🥅 Beide teams scoren: Nee  (1.61)

🏆 Japan wint met handicap -1 (2.25)